dimarts, 29 de setembre del 2015

El Fraikin lluita per seguir invicte

L'equip no està fi defensivament però manté el bon nivell ofensiu
Xavi Mas

El pitjor Fraikin BM Granollers, defensivament parlant, va aconseguir sumar la quarta victòria consecutiva –ple de victòries per continuar invicte– mantenint l'encert ofensiu que també l'està caracteritzant aquesta temporada. L'equip de Carlos Viver, que la temporada passada va acabar amb una mitjana de 28 gols a favor per partit, ha començat aquesta amb una mitjana de gairebé 32, gràcies als 34 que va aconseguir a la pista d'un BM Aragón que li va complicar molt les coses però que encara no ha sumat cap punt.
Després de dos partits solucionats amb relativa comoditat, els de Viver no van respirar tranquils fins al darrer minut davant un Aragón que, a la primera meitat, va arribar a guanyar de quatre gols (15-11). De la mà d'un Borja Lancina molt motivat –el central va passar per les categories inferiors del Granollers– i d'un Demetrio Lozano que viu una segona joventut, l'equip aragonès va marcar-li 19 gols al Fraikin abans del descans –xifra poc habitual tenint en compte que el punt fort dels de Viver és la seva defensa.
El partit va començar amb un intercanvi de cops en què les defenses i les porteries quedaven retratades –Viver va canviar Almeida per Sastre després d'un 0 de 7 al minut vuit–; Lancina i Lozano, a banda de netejar les teranyines de la porteria granollerina des de lluny, també van aconseguir filtrar pilotes al pivot Pedro Fuentes, que va campar al seu aire per la línia dels sis metres –la primera aturada de Pol Sastre va arribar al minut 18.

Adrià Pérez i Marc Cañellas intenten aturar Borja Lancina (Fotografia: JAIME GALINDO/EL PERIÓDICO DE ARAGÓN)
Dues canonades de Lancina i Lozano van posar el primer gran avantatge dels locals (7-4), replicat pels granollerins amb bons gols d'Adrià Figueras. Aquest, però, va estavellar un contraatac al pal –el possible empat a 12– i just després Lancina i Lozano van conduir el seu equip al màxim avantatge de tot el partit (15-11) –minut 17–. El Fraikin va reaccionar ràpidament i, amb gols de Solé, De Toledo i Porras, va aconseguir capgirar el marcador abans del descans, amb un parcial de 4 a 9.
Quan la defensa millora, l'equip puja
El BM Aragón va començar la segona part amb dos gols que el van tornar a posar per davant (21-20), però va ser l'últim avantatge dels aragonesos en tot el partit. Després d'això, De Toledo, Solé i Figueras –màxim golejador del partit amb vuit gols– van tornar a posar per davant el Fraikin (21-23) i, a més, els de Viver van recuperar el to defensiu de partits anteriors, recuperant un parell de possessions que van permetre a l'equip escapar-se de tres gols (26-29).
L'emoció, però, no va desaparèixer perquè, just després d'un temps mort demanat per Miguel Ángel Martín, els locals van empatar a 30 amb un parcial de 3-0. Viver també va aturar el joc i va ser oli en un llum; Solé, de penal, va trencar la ratxa local, i Sastre va evitar que els aragonesos empatessin el partit, primer a 31 aturant-li un xut a Demetrio Lozano, i després a 32 aturant Antonio Cartón des de l'extrem. Als últims minuts, De Toledo –sis gols– va fer el 31-33 des de la llarga distància, Lancina va apropar els seus amb el 32-33 i Solé, amb molta sang freda després d'haver fallat un penal, va transformar el que assegurava la victòria amb un llançament amb rosca.