dimecres, 1 d’abril del 2015

Remuntada espectacular del Fraikin

El Fraikin BM Granollers va suar de valent per endur-se un partit que l’Ángel Ximénez Puente Genil –fins dissabte segon millor equip de la segona volta només superat pel Barça– li va complicar, i molt. Els de Carlos Viver, que van anar a remolc gairebé tot el partit i que havien aconseguit mantenir equilibrat en arribar al descans, van veure com l’equip andalús s’escapava perillosament a l’inici de la represa i s’arribava a posar amb sis gols de marge (19-25). La remuntada granollerina, amb Juan del Arco i Dimitrije Pejanovic com a grans artífexs, va ser espectacular, amb un parcial de 10 a 2 que li va donar la setzena victòria de la temporada per mantenir el pols per la segona posició amb el Naturhouse, just abans de la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra l’Ademar León, dimecres, on el Fraikin defensarà l’empat a 28 de l’anada.
Malgrat dues aturades d’Álvaro de Hita –una en un contraatac de Blanxartel Fraikin es va posar per davant amb un 2-0 que ràpidament el Puente Genil va capgirar. Un gol del pivot Rafa Baena –amb la seva corpulència va fer molt mal en la posició de pivot– i dos de l’extrem José Cuenca van donar el primer avantatge a l’equip andalús (2-3), avantatge que van mantenir gairebé durant tota la primera meitat. Una nova aturada de De Hita va permetre l’exgranollerí Chispi marcar el 3-5 i, a partir d’aquí, l’intercanvi de gols va mantenir aquest desavantatge pels granollerins fins que aquests, amb un parcial de 3-0 amb dos gols seguits de contraatac de Blanxart, van posar-se novament per davant (11-10).
El Puente Genil va tornar a posar-se per davant (12-13) aprofitant l’exclusió de Salva Puig i va arribar als dos gols de marge (13-15) abans que tres gols consecutius de Figueras servissin per empatar el partit a 16 en arribar al descans.
REINICI NEFAST AMB REMUNTADA FINAL
Tot just tornar dels vestidors el Puente Genil va escapar-se de quatre gols (16-20) en només tres minuts i mig i Viver es va veure obligat a aturar el joc. La dinàmica, però, no va canviar gaire; els andalusos feien el seu partit i els granollerins, precipitats en l’intent de millorar, van veure com el Puente Genil s’escapava fins als sis gols (18-24 i 19-25) aprofitant una exclusió de Nicklas Grundsten.
El partit semblava perdut, Viver va canviar l’habitual defensa 6-0 per una defensa 5-1 amb Adrià Pérez perseguint Nacho Moya per tota la pista i aquí va ser quan va canviar la dinàmica del partit; el Puente Genil va perdre la clarividència i l’efectivitat en atac, Pejanovic –després de ser el revulsiu tot just entrar al camp, s’havia apagat– va tornar a fer-se gran sota els pals i Del Arco es va carregar l’equip a l’esquena en atac –cinc dels seus vuit gols van arribar a l’últim quart d’hora–. El Fraikin va empatar el partit amb un parcial de 6-0 (25-25) i el va rematar amb un de 4-2.

Juan del Arco supera Miguel Ángel Olea i es planta als sis metres (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Publicat el 30 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)