dijous, 26 de març del 2015

Victòria amarga

La victòria contra el Sant Petersburg no evita l’eliminació i, a més, Carlos Viver perd David Resina per lesió
Al final no va poder ser. El Fraikin BM Granollers va aconseguir la victòria que necessitava en l’última jornada de la fase de grups –30-26 contra l’HC Sant Petersburg rus– però la combinació de resultats que també necessitava per no quedar com el pitjor segon dels quatre grups no es va produir; l’Eskilstuna Guif suec va guanyar divendres a la pista del Balatonfüredi hongarès (23-25) i el Gorenje Velenje eslovè també va guanyar a la pista del Haslum Handballklubb noruec (22-34). Suecs i eslovens, amb vuit punts, i l’Skjern danès, amb deu, –seran els tres segons de grup que jugaran els quarts de final– i la classificació directa del Füchse Berlinorganitzador de la final a 4 i que, per reglament, evita jugar els quarts de final– deixen fora els granollerins, segons amb set punts.
El Fraikin va començar el partit sabent que l’Eskilstuna suec no havia fallat i, durant els primers minuts, els jugadors van estar força imprecisos. L’equip rus, que també va cometre moltes errades clamoroses en atac, i la permissivitat arbitral en el contacte durant els llançaments, van descentrar un Fraikin que va trigar uns quants minuts a assentar-se damunt la pista. Així, les alternatives i el joc una mica esbojarrat van afavorir el Sant Petersburg, que es va posar dos gols amunt (3-5 i 4-6). Un cop assentat, la bona defensa que caracteritza l’equip de Carlos Viver i tres aturades de Pol Sastre van permetre capgirar el marcador a base de ràpids contraatacs –primer amb el 7-6 i després amb l’11-9–. La irregularitat, però, es va mantenir i el Sant Petersburg es va tornar a posar per davant (11-12) i va aconseguir arribar al descans amb empat a 13 tot i acabar la primera meitat en inferioritat.

Juan del Arco supera la defensa de Kiselev i Kalarash per arribar a sis metres (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
LESIÓ INOPORTUNA DE DAVID RESINA
En tornar del descans, amb empat a 14, els àrbitres van anul•lar un gol a Mamadou Gassama per trepitjar l’àrea. Va ser una jugada molt protestada, just abans de la lesió de David Resina en una jugada ràpida de contraatac –va rebre una empenta i, quan anava a frenar, va trepitjar una zona mullada i es va regirar el turmell–. Van ser, una altra vegada, moments de desconcert que el Sant Petersburg va aprofitar per escapar-se de tres gols (15-18), però de nou, des de la defensa i la porteria, el Fraikin va remuntar el vol.
Un parcial de 4-0 amb dos gols de contraatac de Mamadou Gassama van obligar el tècnic rus a aturar el joc, però el Fraikin, amb dues aturades més de Sastre i un contraatac d’Adrià Pérez, va ampliar el parcial fins al 5-0 (20-18). Cinc minuts després, amb el 23-19, el Sant Petersburg va tornar a aturar el joc; una aturada de Victor Kireev i un gol de Gleb Kalarash van situar l’equip rus a dos gols (23-21) però els de Viver no van donar opció a la sorpresa i van aprofitar tres exclusions seguides de jugadors russos –als últims minuts els contactes van embrutar una mica el partit– per tornar a ampliar el marcador i assegurar una victòria que sabien perfectament que resultava estèril.

El pre-partit:

Viatcheslav Atavin rep un homenatge al Palau
El BM Granollers va fer un petit homenatge a Viatcheslav Atavin que va fer el servei d’honor del partit. El jugador rus, resident a la Roca del Vallès, és exjugador granollerí i exjugador del Leningrad –actual Sant Petersburg–. Atavin és el jugador estranger que més temporades ha jugat a Granollers –vuit– i el que més títols europeus ha aconseguit –dues EHF–. Amb 116 gols, a més, és el segon màxim golejador europeu del Granollers.

Atavin va fer el servei d'honor (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

El post-partit:

És un orgull mirar la pista i veure quins jugadors hi ha. (Carlos Viver)

El tècnic del Fraikin va començar explicant que l’equip va començar el partit amb una sensació “molt estranya. Saber que no depens de tu genera dubtes”, va dir, tot i puntualitzar que “l’equip ha jugat a guanyar des del primer minut sense preocupar-se dels altres resultats”. Viver va admetre que l’equip havia fallat llançaments clars a la primera part. “Hem marxat al descans amb 11 xuts fallats, molts dels quals de sis metres, on tenim bons percentatges”. L’entrenador del Fraikin va tornar a remarcar l’esforç que està fent l’equip. “Fa un mes i mig que juguem cada tres dies, amb moltes lesions i amb gent molt jove, que fa poc eren del Nacional”, va dir. “Mirar a la pista i veure amb quins jugadors s’està lluitant per uns quarts de final de l’EHF ens omple d’orgull, tant a mi com a l’Antonio [Rama], que també ho hem viscut”, va concloure.

Publicat el 23 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)