dissabte, 14 de març del 2015

Diari d'expedició: Constanta (i1)

Ara que l'expedició del Fraikin BM Granollers ja ha començat el tercer i últim viatge d'aquesta fase de grups de l'EHF Cup, deixeu-me que us faci cinc cèntims del segon, a terres romaneses.
 El viatge a Constanta va començar, puntual, a les 15h del divendres 6 de març, i sense entrebancs. Amb una convocatòria de 15 jugadors -les lesions passen factura-, deu dels quals formats a la casa -Marc Guàrdia i Mamadou Gassama que s'estrenaven en un desplaçament europeu, més Pol Sastre, Moisès Blanxart, David Resina, Adrià Pérez, Ferran Solé, Marc Cañellas, Pol Capdevila i Juan del Arco- i aquest cop sense metge -el doctor Vives es va haver de quedar fent guàrdia al Palau d'Esports pel partit de lliga del KH-7 BM Granollers davant el BM Porriño-, l'expedició es va encabir com va poder en el minúscul -bàsicament per l'estretor- avió de la companyia Blue Air que els havia de dur a l'aeroport Otopeni de Bucarest, la capital romanesa.
Abans que s'enlairés aquest artil•lugi amb ales, el joc de les cadires -sense deixar ningú sense, és clar-, va servir per solucionar les incomoditats que pateixen els jugadors en aquests casos -les cames d'en Mamadou per exemple, que s'asseia al meu costat, tot i tenir seient de passadís assignat, no hi cabien ni en broma- i, després de gairebé quatre hores inacabables, un aterratge mogudet ens va permetre tocar terra a Bucarest amb puntualitat.
Quedaven unes tres horetes més de trajecte fins a Constanta, aquest cop en autocar -Bucarest queda al centre del país i Constanta a la costa est, banyada pel Mar Negre- i tothom ja es temia el pitjor -més estretors, ara sobre rodes-. Però, sorpresa!!!! L'autocar que ens va venir a rebre a l'aeroport de Bucarest era l'oficial que utilitza l'HCM Constanta per fer els seus desplaçaments, un autocar espaiós i còmode que va permetre fer l'avorrit viatge per carreteres romaneses -avorrit perquè el paisatge no era gens agraït, molt planer i sense massa ciutats a la vista, i totalment
L'autocar estava decorat amb la bufanda del Constanta i un munt de banderins d'altres equips (Fotografia: XAVI MAS)
nocturn- més suportable. I com a bon autocar oficial d'equip esportiu, no podien faltar-hi els banderins i les bufandes d'alguns dels rivals -recordo els del Barça, Ciudad Real, Atlético de Madrid i Valladolid, entre altres.
Cap a la una de la matinada, enmig de carrers totalment deserts -a excepció de les paradetes ambulants de flors, sorprenentment obertes- l'autocar ens va deixar a l'entrada del Ten Hotel, un hotel clàssic però amb habitacions espaioses, molt a prop del centre de la ciutat. A aquelles hores, evidentment, hi van haver corredisses per veure qui arribava primer a l'habitació.
I les ovelles van començar a fer saltirons per les habitacions...

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada