dijous, 11 de maig del 2017

El Mollet perdona un Avià amb 10 homes i cedeix un empat

EL 9 NOU

El Mollet va cedir un agre empat al camp d'un Avià que va acabar el partit amb 10 homes i que va salvar un punt gràcies a un penal a 10 minuts del final. Els molletans, que van reclamar un penal a Chipi en l'última jugada del partit que l'àrbitre no va concedir, van disposar de dos clars contraatacs –amb empat a dos al marcador– per acabar guanyant, però els va mancar encert en la definició. Amb aquest empat els de David Ortiz ara són setens amb 46 punts.
El Mollet es va trobar amb un gol en contra tot just començar el partit; Antonio va rebre una pilota llarga dins l'àrea i després d'un bon control va superar Roger amb un xut creuat. Aquest gol i una altra clara ocasió de gol de l'Avià –de Poveda–, que va refusar Roger, van ser les úniques jugades destacades d'una primera meitat amb molt poc futbol.

El jugador de l'Avià Antonio Hernández creua la pilota per sota les cames del porter Roger Garcia per fer el primer gol del partit (Fotografia: JOAN TURA)
A la segona part, amb el vent a favor, el Mollet va començar a crear perill; Jandro va avisar al minut 51 però Solanich li va refusar el xut, i al 56 va arribar l'empat, obra de Llobet, en aprofitar el refús del porter local en una falta xutada per Chipi. Dos minuts després el Mollet va marcar l'1 a 2 en un garbuix de cames a la sortida d'una falta. L'expulsió de Guijarro posava les coses encara més de cara però l'Avià va aprofitar un penal comès pels molletans per empatar.

Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Colorado Jundiaí brasiler s’endú la Intercontinental Futsal Cup

El CEFS Granollers acaba quart després de perdre contra el Ripoll per 3 gols a 2
Xavi Mas

No hi va haver sorpresa en la final de la primera edició de la Intercontinental Futsal Cup que es va jugar a Granollers entre dimarts i diumenge. La lògica superioritat del Colorado Jundiaí brasiler –l'únic dels nou equips participants amb jugadors professionals– es va acabar imposant a la disciplina tàctica del Futsal Chigre de Vitòria. L'equip brasiler es va imposar (3-6) en una final molt disputada, mentre que el Ripoll es va imposar al CEFS Granollers al partit pel tercer i quart llocs (3-2).
Colorado i Chigre ja s'havien enfrontat dimecres en la fase prèvia en un altre partit equilibrat que es va trencar a favor dels brasilers (2-7) a les acaballes del partit, i diumenge, la final va tenir força similituds al partit de dimecres; els de Vitòria, ben posicionats i pressionant la sortida de pilota dels brasilers, van aconseguir incomodar els jugadors del Colorado, que, malgrat tot, es van avançar amb un 0-2 –Welington i Walace–. José Velasco i Raúl García van empatar a 2 davant un públic entregat a l'equip basc, però Leo va aconseguir el 2-3 en una jugada en què el porter Álvaro Minguélez va sortir massa tou.

El jugador del Futsal Chigre Álvaro Sesma envoltat per tres jugadors del Colorado Jundiaí en una acció de la final (Fotografia: TONI TORRILLAS)
La igualtat es va mantenir en la represa fins que Peterson va marcar el 2-4 i, en pocs minuts, novament Peterson i Walace van fer el 2-6. Ramon del Campo, de doble penal, va fer el definitiu 3 a 6.
EL GRANOLLERS, QUART
El partit pel tercer i quart llocs es va decidir gràcies a un gol del Ripoll a 48 segons del final que va trencar l'empat a dos que havia establert l'equip granollerí a dos minuts del final. Els de Juan Fernández, que participaven per primera vegada en un torneig internacional, s'havien classificat pels quarts de final, en què van superar el Taipei Futsal (0-2), però van perdre en les semifinals contra el Colorado (2-4).

El Granollers evita el descens directe amb una victòria agònica

Xavi Mas

El CB Granollers va evitar el descens directe en vèncer, en l'últim partit de lliga, al Grup Barna per 52 a 36 en un final de partit agònic a cara o creu. Qui perdia el partit perdia la categoria i qui guanyava evitava el descens i accedia a la promoció de permanència, i el partit va ser tens i amb nervis fins a l'últim segon.
Les granollerines, que havien perdut de 14 en l'anada, necessitaven guanyar per aquesta diferència, i van dominar el partit des del començament, ampliant de mica en mica les diferències. El Grup Barna va aconseguir arribar al descans cinc punts per sota gràcies a tres triples –dos de Bereziartúa i un de Mariscal.

Marta Torruella condueix una jugada d'atac durant el partit de dissabte (Fotografia: JÚLIA RIU)
En tornar del descans el factor desequilibrant va ser l'aportació de Mar Ibern, que va aconseguir 20 punts, tots entre el tercer i el quart períodes. Les granollerines van començar l'últim quart amb 11 punts de marge però el Grup Barna es va posar a set amb un parcial de 0-4. Cinc punts seguits de Belén Martínez van tornar a donar opcions a les granollerines i Ibern va rematar la feina, amb cistelles o faltes personals. En l'últim atac el Grup Barna va aconseguir un triple que les situava a 14 punts, però era insuficient i Ibern va aconseguir una última falta per arrodonir la victòria.

Les protagonistes

El Recanvis Gaudí CB Mollet acaba tercer en la final a quatre catalano-balear

EL 9 NOU

El Recanvis Gaudí CB Mollet va acabar tercer en la final a quatre dels grups catalano-balears de la Lliga EBA després de perdre contra el Flanigan Calvià –amfitrió d'aquesta fase final– per 74 a 83 i vèncer el CB Pardinyes Lleida (69-82) al partit pel tercer i quart llocs. Amb aquest tercer lloc, els d'Àlex Terés ja saben amb qui s'hauran d'enfrontar en les fases d'ascens a Lliga LEB Plata; els molletans s'hauran de desplaçar fins a Santander –organitzador– per enfrontar-se a l'Igualatorio Cantabria Estela de Santander, campió del grup A, el Real Canoe de Madrid, segon classificat del grup B, i el València BC, segon classificat del grup E.
Dissabte els molletans s'enfrontaven a l'equip local i amfitrió de la final a quatre, el Flanigan Calvià, amb qui van perdre en el pitjor partit pel que fa a encert ofensiu de tota la temporada –un 5% d'encert en el tir exterior, amb un triple convertit de 20 intents, i un 66% en tirs lliures, amb 19 convertits de 29 llançats.
Diumenge, al partit pel tercer i quart llocs, l'equip va recuperar l'encert en atac i va aprofitar el desencert del Pardinyes, que havia acabat la lliga regular com el millor dels 28 equips dels grups catalano-balears en percentatge de tir exterior.