dijous, 11 de maig del 2017

El Colorado Jundiaí brasiler s’endú la Intercontinental Futsal Cup

El CEFS Granollers acaba quart després de perdre contra el Ripoll per 3 gols a 2

No hi va haver sorpresa en la final de la primera edició de la Intercontinental Futsal Cup que es va jugar a Granollers entre dimarts i diumenge. La lògica superioritat del Colorado Jundiaí brasiler –l'únic dels nou equips participants amb jugadors professionals– es va acabar imposant a la disciplina tàctica del Futsal Chigre de Vitòria. L'equip brasiler es va imposar (3-6) en una final molt disputada, mentre que el Ripoll es va imposar al CEFS Granollers al partit pel tercer i quart llocs (3-2).
Colorado i Chigre ja s'havien enfrontat dimecres en la fase prèvia en un altre partit equilibrat que es va trencar a favor dels brasilers (2-7) a les acaballes del partit, i diumenge, la final va tenir força similituds al partit de dimecres; els de Vitòria, ben posicionats i pressionant la sortida de pilota dels brasilers, van aconseguir incomodar els jugadors del Colorado, que, malgrat tot, es van avançar amb un 0-2 –Welington i Walace–. José Velasco i Raúl García van empatar a 2 davant un públic entregat a l'equip basc, però Leo va aconseguir el 2-3 en una jugada en què el porter Álvaro Minguélez va sortir massa tou.

El jugador del Futsal Chigre Álvaro Sesma envoltat per tres jugadors del Colorado Jundiaí en una acció de la final (Fotografia: TONI TORRILLAS)
La igualtat es va mantenir en la represa fins que Peterson va marcar el 2-4 i, en pocs minuts, novament Peterson i Walace van fer el 2-6. Ramon del Campo, de doble penal, va fer el definitiu 3 a 6.
EL GRANOLLERS, QUART
El partit pel tercer i quart llocs es va decidir gràcies a un gol del Ripoll a 48 segons del final que va trencar l'empat a dos que havia establert l'equip granollerí a dos minuts del final. Els de Juan Fernández, que participaven per primera vegada en un torneig internacional, s'havien classificat pels quarts de final, en què van superar el Taipei Futsal (0-2), però van perdre en les semifinals contra el Colorado (2-4).

Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)