divendres, 19 d’octubre del 2018

Victòria en un partit especial

El partit 400 d'Álvaro Ferrer a l'Asobal serveix perquè el Fraikin retrobi el camí de la victòria

Álvaro Ferrer arribava als 400 partits a la lliga Asobal i aquesta efemèride mereixia un bon resultat. El debut de la nova incorporació de l'equip, Víctor Sáez, també era una bona raó. Un i altre van poder celebrar, al final del partit, una victòria que feia que el Fraikin BM Granollers retrobés el bon camí després de dues derrotes consecutives. Una victòria per 10 gols de diferència (30-20) que ha de servir a l'equip d'Antonio Rama per recuperar la confiança després de dues derrotes seguides.
Després de 18 temporades a la màxima categoria de l'handbol estatal, 15 de les quals al seu club de tota la vida, Ferrer va rebre un petit obsequi –una samarreta amb el dorsal 400– just abans de començar un partit que per a ell era especial. I va ser un inici de partit de clar color granollerí, amb molta efectivitat en atac, un Marc Guàrdia força inspirat sota els pals i una sòlida defensa que provocava constants errors en l'atac de l'equip gallec.
Amb aquest dibuix damunt la pista, el Fraikin va aconseguir un parcial de 7-1 de sortida que Luis Montes, l'entrenador del Teucro, va intentar aturar al minut 8 quan el marcador era 6-1. Just després del temps mort Ferrer va recuperar una possessió i Mamadou Gassama va aconseguir el 7-1 –la màxima diferència fins aquell moment– en culminar un contraatac. Però va ser en aquest moment que el Teucro va aconseguir aturar el seu desgavell ofensiu.

El central defensiu del Fraikin BM Granollers Marc García va pujar un parell o tres de vegades a l'atac, en una de les quals va aconseguir marcar (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
L'entrada d'Andrés Gabriel Moyano i Natán Antonio Suárez van ser un revulsiu per als de Montes; Moyano va aconseguir desequilibrar en atac i Suárez va ser la punta de llança del canvi de defensa a una 5-1 que va començar a donar problemes als granollerins. Jorge García, el porter del Teucro, va aparèixer una mica més en escena i el seu equip també ho va notar. Tot plegat va fer que els gallecs s'apropessin a tres gols en un parell d'ocasions –9-6 i 11-8– i que reduïssin finalment als quatre gols la diferència en arribar al descans (13-9) amb dues aturades seguides de García –una a Figueras des dels set metres i una altra a Valera.
SÁEZ S'ESTRENA COM A GOLEJADOR
Un parcial de 0-2 de sortida va situar el Teucro a només dos gols (13-11). I dos gols va ser el més a prop que van estar d'un Fraikin que, pocs minuts després, va tornar a prémer l'accelerador per escapar-se novament de sis gols (19-13) –segon temps mort demanat per Montes–.
L'últim fitxatge del Fraikin, Víctor Sáez, va debutar als últims minuts de la primera meitat però sense temps de poder intervenir. I no va ser fins a la segona, que dos gols seus van obrir i tancar un parcial de 4-0 que situava el Fraikin amb set gols de marge (20-13).
Aquesta ja va ser una diferència que el conjunt gallec no va poder recuperar. Primer perquè el Fraikin es va saber adaptar a la defensa 5-1 i després perquè Guàrdia va seguir inspiradíssim sota els pals. La defensa dels de Rama, a més, va mantenir la seva solidesa i no va deixar sorprendre's com havia passat en algun moment de la primera meitat –només el veterà i exjugador granollerí Davor Cutura mantenia l'encert golejador del Teucro, i ho feia majoritàriament des dels set metres.
A 10 minuts del final Montes va esgotar el seu tercer temps mort (23-16) i va implementar una defensa oberta 3-3 que, lluny de donar-li resultats, va fer que el Fraikin acabés rematant la victòria. Dos punts que trencaven la ratxa de dues derrotes seguides i que rescabalava la derrota de l'any passat (26-28).

El post-partit
Era important guanyar per recuperar sensacions. (Antonio Rama)

El Fraikin va començar molt bé el partit però el canvi defensiu que va plantejar el tècnic del Teucro va fer que, durant la resta de la primera meitat, a l'equip li costés atacar. "Havíem estudiat i treballat la seva defensa. A vegades costa adaptar-s'hi i per això al rival li pot servir per reaccionar", va explicar l'entrenador del Fraikin, Antonio Rama. "Un cop aconsegueixes adaptar-t'hi, en pots treure un bon rendiment perquè són defenses més arriscades", va afegir.

Antonio Rama i David Ginesta fan pinya durant un temps mort (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Rama va destacar també el paper de Marc Guàrdia sota els pals després de dos partits on no s'havia estat gaire encertat en aquesta faceta del joc. "Tots dos estan treballant molt bé i era just donar-li aquesta oportunitat", va dir. Guàrdia va acabar amb 14 aturades i un 42% d'encert.
"Era important guanyar avui per recuperar sensacions, per no perdre l'aspiració dels que ho estan guanyant tot i també, en el pla personal, per treure'ns l'espina de la derrota de la temporada passada", va apuntar Rama.
Per acabar, va explicar que el fitxatge de Víctor Sáez era la millor opció. "Té experiència a Asobal i és un jugador que s'adaptarà fàcilment al grup".

Publicat el 15 d'octubre de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)