dimecres, 15 de novembre del 2017

Adrià Figueras esdevé heroi amb un gol a l’últim segon

El Fraikin es manté tercer després de vèncer el Bidasoa en un partit de màxima igualtat

No és la primera vegada que el Palau viu al límit d'un atac de cor. Fa dues jornades es va viure la creu –amb l'empat a darrera hora del Ciudad Encantada– i divendres es va viure la cara amb el gol salvador d'Adrià Figueras que donava dos nous punts a un Fraikin BM Granollers que es manté tercer.
No hi ha partit fàcil en l'edició d'enguany de la lliga Asobal, com es va demostrar divendres. El Bidasoa és un rival que sempre posa problemes en les seves visites a Granollers i divendres va estar a punt d'endur-se un punt –o fins i tot tots dos– en un partit de molta igualtat, que va dominar el Fraikin però que podia haver guanyat qualsevol i que es va decidir al límit del temps.

Álex Márquez i la resta de jugadors del Fraikin BM Granollers van a abraçar-se amb l'artífex del gol de la victòria, Adrià Figueras (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els d'Antonio Rama van començar espessos i van permetre que el Bidasoa agafés tres gols d'avantatge (1-4 i fins al 3-6) gràcies a diverses segones opcions en no tancar bé el centre de la defensa. Però just després del 3-6 l'equip es va centrar i va aconseguir un parcial de 5-0, amb aturades de Bombóm Almeida –de nou força inspirat–, recuperacions defensives i transicions ràpides. Una canonada d'Eduard Nonó –un dels millors homes del conjunt basc– va trencar una sequera de sis minuts sense marcar i el Bidasoa va tornar a igualar el partit. El Fraikin va controlar l'intercanvi i va arribar a disposar de tres gols de marge (17-14) a quatre minuts del descans, però va cometre algun error de llançament i va arribar al descans amb dos gols de renda.
IGUALTAT I GOL 'IN EXTREMIS'
El Bidasoa va canviar Zubiría per Ledo sota els pals i aquest canvi va comportar que el Fraikin perdés el marge de dos gols gràcies a les seves grans intervencions. El conjunt basc va igualar el partit a 18 en un tres i no res i es va tornar a una igualtat que encara es va exacerbar més. Cada gol del Fraikin –amb un recuperat Álex Márquez com a abanderat– era respost pel Bidasoa amb l'empat, i a cada aturada de Ledo en seguia una altra d'Almeida –de penal o de contraatac entre altres.
Amb el 28-26 el Fraikin semblava encarar el partit, però de sobte va precipitar-se en atac com no ho havia fet fins aleshores i el Bidasoa es va posar preocupantment per davant (28-29). Bombóm va evitar el 28-30 i Figueras va empatar a 29. El Bidasoa va demanar temps mort però la va perdre en el seu últim atac i va donar una última possessió al Fraikin, que, després d'un altre temps mort, es va resoldre en un cop franc servit ràpidament per Márquez; aquest va connectar amb Figueras i el pivot es va posar la capa d'heroi i va desfermar l'eufòria final.

El post-partit

Són jugades que surten als últims minuts i, per sort, ha sortit bé. (Adrià Figueras)

"No la teníem pas assajada", va dir eloqüentment Álex Márquez. "Són jugades que surten als últims minuts i, per sort, ha sortit bé", va dir Adrià Figueras. Tots dos van reconèixer al final del partit que havien improvisat just després de la falta comesa pel Bidasoa.
L'entrenador del Fraikin, Antonio Rama, va posar en valor l'assistència i l'actitud del públic al Palau. "Hi ha pistes on es nota molt l'ambient. Avui, aquí, ho hem pogut notar i això és d'agrair", va dir. "Sigui per això, o no, ells han perdut la penúltima bola i ens han donat a nosaltres l'opció de guanyar, amb aquell punt de sort que no havíem tingut en la jugada anterior quan l'hem perduda en contraatac", va explicar.

L'entrenador del Fraikin Antonio Rama demana seny a Rolandas Bernatonis (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'entrenador granollerí va repetir que la lliga està molt igualada i que guanyar no és gens fàcil. "Els entrenadors no ens cansem de repetir-ho. Els equips que abans estaven a baix tenen més nivell i això fa que guanyar qualsevol partit, a casa o a fora, sigui molt complicat", va afirmar.
Rama va destacar la regularitat de Bombóm Almeida i l'aportació d'Álex Márquez. "El partit d'avui li donarà més confiança". I va avisar de la dificultat del partit de dimecres: "És una pista desagradable, esportivament parlant. Guanyar serà difícil".

Publicat el 13 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)