divendres, 20 d’octubre del 2017

El Lliçà veu com se li escapa el partit al darrer quart

Everett Pleasant, amb vint punts, esdevé clau en la remuntada del Zamar Salle Reus
Xavi Mas

El Lliçà d’Amunt va encaixar la segona derrota de la temporada –la primera a casa– en perdre per 59 a 63 davant un Zamar 2000 Ploms Salle Reus que va anar a remolc bona part del partit però que es va entonar quan més ho necessitava. En la victòria del Reus va ser clau el seu americà, Everett Pleasant, que es va posar l’equip a l’esquena al segon i a l’últim quart, quan el Reus va capgirar el marcador.
Als primers minuts va ser el Reus que es va posar per davant aprofitant uns elevats percentatges d’encert que van anar minvant a mesura que la defensa del Lliçà s’entonava. Un triple d’Álvaro Lasala va ser l’inici d’un parcial d’11-0 que va permetre al Lliçà passar d’un 8-14 en contra al 19-14 amb què es va arribar al final del primer quart.
L’encert ofensiu i la intensitat defensiva dels últims minuts del primer quart es van mantenir durant bona part del segon quart i l’equip de Romà Cutrina va escapar-se de 15 punts (33-18). Semblava que el partit es trencava però l’aparició de Pleasant –vuit punts gairebé consecutius– va donar aire a un Reus que va arribar al descans només tres punts per sota.

L'americà del Lliçà Andrew McCarthy esmaixa en una jugada del primer quart (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Després del descans la igualtat va ser màxima en un tercer quart boig, d’anades i vingudes sense gaire sentit i amb moltes imprecisions. El Reus es va posar al davant però el Lliçà va respondre per començar el darrer quart amb avantatge. Però en aquest definitiu període Pleasant va tornar a utilitzar les seves capacitats atlètiques per desequilibrar en jugades individuals i tornar a posar al seu equip al davant. Una falta antiesportiva de Medina, a 13 segons del final, podia haver permès empatar el Lliçà, però Parera va fallar un dels dos tirs lliures (59-63) i l’equip va errar l’últim llançament.