diumenge, 13 de novembre del 2016

El ciclocròs de primer nivell torna a fer parada a les Franqueses

Xavi Mas

Aquest diumenge el parc del Mirador, a Bellavista, tornarà a ser la seu, per segon any consecutiu, del Gran Premi les Franqueses de ciclocròs, puntuable per la Copa d’Espanya de l’especialitat i que està enquadrada dins del calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI). L’èxit participatiu i organitzatiu de la prova celebrada la temporada passada ha permès que la Federació Espanyola de Ciclisme confiés de nou en la Unió Ciclista les Franqueses per la organització d’aquesta prova. Un campionat, la Copa d’Espanya, que enguany compta amb la implicació de Loterías y Apuestas del Estado com a patrocinador principal, i amb un seguiment televisiu per part de Teledeporte.

La cursa es va presentar aquest dimarts al vespre a la zona esportiva de Corró d'Amunt (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
“Això, sens dubte, serà un benefici per a nosaltres perquè donarà més visibilitat a aquesta disciplina que durant alguns anys havia quedat oblidada i perquè situarà les Franqueses al mapa”, va afirmar el president de la UC les Franqueses Antoni Serra. Serra va confirmar la presència de ciclistes txecs, anglesos, italians i francesos entre els gairebé 300 inscrits –uns 70 més que l’any passat– entre cadets, júniors, sub-23, elit, màster-30, màster-40, màster-50 i màster-60.
“El tret diferencial de la nostra prova, en comparació amb altres, és que el nostre circuit està pensat i dissenyat per ciclistes entesos en la matèria”, va afegir Serra. Un circuit –de 2,8 quilòmetres– que també va destacar Albert Pol –secretari de la Federació Catalana–. “Les Franqueses és un municipi amb una multitud d’espais on es podria realitzar la prova i amb uns paisatges immillorables que fan d’aquesta cursa un gran esdeveniment”, va assegurar Pol.

Publicat l'11 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada