dimecres, 16 de març del 2016

Saric allunya el Fraikin de la final a quatre

Els de Carlos Viver fan un bon partit però s'estavellen en el mur del porter blaugrana

El sorteig va voler que Fraikin BM Granollers i FC Barcelona Lassa –finalistes en les dues últimes edicions– s’enfrontessin als quarts de final de la Copa del Rei d’enguany i, a més, amb el partit d’anada al Palau d’Esports. Malgrat la complicació de partida, els granollerins van fer un partit força digne i van intentar resistir, de totes totes, el gran potencial blaugrana. En estàtic l’equip va resistir prou bé però la gran actuació del porter Danjel Saric i el joc ràpid posterior va permetre el Barça endur-se una victòria per set gols de diferència (27-34) que fa de la remuntada una qüestió èpica.
El porter bosni del Barça va començar a marcar galons tot just començar i els de Xavi Pascual es van posar per davant (1-3) en pocs minuts. Bombóm Almeida no volia ser menys i, gràcies a les seves intervencions i algun contraatac, els de Carlos Viver van capgirar el marcador (5-4). Com el dia del Magdeburg, els granollerins van reaccionar a un inici advers i van mantenir l’equilibri, i el tu a tu als de Pascual, fins que Saric es va fer encara més gran sota els pals –els joves Arnau Garcia i Marc Cañellas van ser els qui més en van patir les conseqüències–. Set aturades seves –en va fer 15 (53%) a la primera part– en menys de nou minuts van ser claus perquè el Barça passés de l’empat a 7 a un 10-17 gairebé definitiu.

L'extrem vallesà Ferran Solé en una de les accions espectaculars que va realitzar (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Els de Viver no es van voler donar per vençuts tan aviat i van aconseguir un parcial de 3-0 abans del descans, per reduir la diferència fins als quatre gols (13-17) –Saric va evitar amb una doble intervenció que la diferència fos menor–, però Saric va començar la segona part com havia començat i acabat la primera i el Barça es va tornar a escapar de set gols en un obrir i tancar d’ulls (13-20).
Lluny de defallir els de Viver van seguir intentant-ho de la millor manera que ho sap fer: bona defensa i bona porteria –Almeida va acabar amb 18 aturades i un 35% d’encert–. Però cada vegada que l’equip s’apropava als blaugranes, tornava a aparèixer Saric per aturar algun contraatac, algun llançament exterior o, fins i tot, un penal –va acabar amb 25 aturades i un 48% d’encert.
Els de Pascual van consolidar l’avantatge entre els cinc i els sis gols durant bona part de la segona meitat, demostrant en tot moment la gran qualitat de tot el conjunt i, malgrat que el Fraikin es va apropar a quatre gols (26-30), a poc més de tres minuts del final, Lazarov, Sorhaindo i Jallouz van tornar a eixamplar la diferència per, gairebé, sentenciar l’eliminatòria.

El post-partit

El resultat és correcte i el treball dels meus homes és molt digne. (Carlos Viver)
És un gran resultat. (Xavi Pascual)

Eduard Batlles

Carlos Viver
El resultat final, òbviament no va deixar satisfet l’entrenador del Fraikin, Carlos Viver, però sí que ho va fer el joc: “L’equip no ha defallit fins als últims tres o quatre minuts, en què s’han tornat a escapar de set gols. L’equip ha patit però ha respost sempre amb parcials per no deixar morir el partit”, va explicar. “Donada la situació de l’equip, crec que el resultat és correcte i el treball dels meus homes molt digne”, va afegir. Abans del partit Viver ja s’havia pronunciat sobre la dificultat d’una eliminatòria a doble partit contra el Barça i després del partit s’hi va tornar a referir: “Abans de començar l’eliminatòria ja estava molt complicada, a dos partits i amb la tornada a la seva pista”, va començar dient. “No podem dir que el resultat és definitiu perquè, si fos així, no tindria sentit anar a jugar dissabte al Blaugrana. Ells saben que lluitarem fins al final. Només espero que l’equip faci un paper digne com ha fet avui”, va seguir.
Xavi Pascual
Xavi Pascual, per la seva banda, es va mostrar molt satisfet per un resultat que no s’esperava. “Per nosaltres és un gran resultat. Jugar contra el Granollers no és gens fàcil, com tampoc ho serà dissabte, malgrat aquest còmode avantatge”, va dir.
El gran protagonista del partit, el porter Danjel Saric, es va mostrar satisfet per la seva actuació, malgrat que va reconèixer que era la seva feina. “Dissabte vaig descansar i no he fet res més del que em pertocava fer”. Saric, a més, va admetre que la victòria del Fraikin contra el Magdeburg els havia augmentat encara més “el respecte que ens generen”. Arnau Garcia, que el va patir en gran manera, va admetre que l’equip havia fallat molts llançaments. “Saric ha estat espectacular però nosaltres hem donat la cara”, va assegurar el jugador del Fraikin BM Granollers.

Publicat l'11 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)