dijous, 25 de febrer del 2016

Victòria de prestigi

Els de Carlos Viver marquen distàncies des de l'inici i es mantenen per davant tot el partit

La decepció de la derrota de diumenge passat contra el Dinamo de Bucarest va quedar ràpidament oblidada dissabte, després d'una gran exhibició a Dinamarca. Davant gairebé 4.000 espectadors, el Fraikin va fer un partit molt seriós des de l'inici, amb una gran defensa, un atac ben estructurat i un Bombóm Almeida que va tornar a fregar el 40% d'encert. Els de Carlos Viver van manar des d'un bon començament però, a diferència del partit de diumenge passat, van saber superar els moments de mal tràngol per sentenciar a 10 minuts del final i deixar el Jutlander Bank Arena d'Aalborg glaçat i l'equip danès entre l'espasa i la paret.

Valadao i Marc Garcia intenten aturar Morten Andreas Slundt (Fotografia: HENRIK HANSEN)
La bona defensa i una aturada d'Almeida van obligar el tècnic danès Jesper Jensen a demanar temps mort just passat el minut 5 (1-4) però la dinàmica es va mantenir fins a arribar a l'1-7 –parcial de 0-5–. Els de Viver van sobreviure a les dues exclusions de Marc Garcia en pocs minuts i van arribar a guanyar de set gols (4-11), defensant molt bé un dels seus referents ofensius –Martin Larsen– en absència del seu millor jugador –Sander Sagosen, lesionat–, però als últims minuts de la primera part l'entrada del porter Soren Westphal va suposar un petit revulsiu per a l'Aalborg, que va retallar les distàncies fins a l'11-15 del descans.
PORRAS I MÁRQUEZ, DECISIUS EN LA SENTÈNCIA
L'Aalborg va continuar retallant les distàncies al començament de la segona part, i va arribar a posar-se un gol per sota (15-16) –parcial de 4-1 que va obligar Carlos Viver a demanar temps mort–, però Berggren va fallar l'atac per empatar i Valadao va fer el gol que va servir perquè el Fraikin tornés a agafar embranzida.
Amb aquest llançament Álex Márquez va sorprendre la defensa i el porter Westphal (Fotografia: HENRIK HANSEN)
Amb 17-22 al marcador, Jensen va demanar el seu últim temps mort per ordenar una defensa més oberta; en un principi els va sortir bé i van aconseguir retallar de nou les distàncies fins a un gol (21-22), però David Resina, amb un gol de penal, va evitar que l'Aalborg disposés d'atac per empatar –com ja havia tingut minuts abans–. Després, amb 22-23 al marcador, Almeida va aturar un parell de llançaments clau i Gonzalo Porras i Álex Márquez van prendre protagonisme per tornar a estirar el marcador i deixar definitivament sense opcions un Aalborg que va abaixar els braços a 10 minuts del final, després d'estar més de cinc minuts sense marcar –sense Sagosen i amb Larsen molt vigilat, l'Aalborg va tirar de Jörgensen i de l'extrem Christian Jensen–. Amb el 22-27 Porras, Valadao i Márquez van carregar-se l'equip a les esquenes i el van rematar sense contemplacions.
DIMECRES, PARTIT TRAMPA A LA LLIGA
Els homes de Carlos Viver hauran d'assaborir ràpidament aquesta victòria i s'hauran de reunir per tal d'analitzar el proper rival, el BM Aragón, que dimecres visitarà el Palau d'Esports necessitat de punts –per abandonar el fanalet vermell– i amb la intenció d'aconseguir una victòria que els apropi encara més a la permanència després de derrotar Anaitasuna.

El post-partit

Aquesta victòria ens torna a donar opcions. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
De tornada a l'hotel, Carlos Viver no podia estar més satisfet. "Estem molt feliços perquè, després de la derrota de l'altre dia, aquesta victòria ens torna a donar opcions i neteja definitivament qualsevol mala sensació", va afirmar. "Sabíem que l'Aalborg pressionaria durant tot el partit i hem aconseguit ser disciplinats en tot allò que sabíem que podia passar", va continuar explicant. Una derrota hauria deixat l'equip molt tocat i, per això, "tothom era molt conscient de la importància d'aquest partit. L'equip ha reaccionat bé a totes les variants que ens han plantejat", segons va assegurar el tècnic del Fraikin –l'Aalborg va començar amb defensa 6-0 però va passar per una 5-1 i, fins i tot, amb una 4-2.
Viver va felicitar els seus jugadors: "Hem estat fins, tant en atac com en defensa, i els jugadors han tancat qualsevol porta que l'Aalborg ha intentar obrir", va explicar el tècnic vallesà. "Mentalment hem estat forts i hem sabut tenir paciència quan semblava que les coses es torçaven", va dir. Païda la victòria, diumenge, des d'Aalborg mateix, Viver i Rama van començar a preparar els vídeos per estudiar el joc del BM Aragón, rival de dimecres. No hi ha temps per perdre.

Publicat el 22 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)