dimecres, 11 de febrer del 2015

El Fraikin comença la segona volta amb mal peu

El Fraikin BM Granollers no va acabar bé la primera volta de la lliga i tampoc va començar bé la segona volta. En un mal partit en línies generals, però sobretot allà on no solia fallar –la defensa– i en un ambient gèlid, els de Carlos Viver van perdre contra un Villa de Aranda que ja els havia pispat un punt en la jornada inaugural i que es va endur els dos punts del Palau d’Esports per segona vegada de les tres que ha visitat Granollers –la temporada passada va guanyar 25 a 27.
Amb aquesta derrota –tercera consecutiva a la lliga– els granollerins veuen com el Naturhouse la Rioja –tot i patir van guanyar a la pista del Globalcaja Ciudad Encantada–, segon, s’allunya a cinc punts i com el Benidorm, quart, se’ls apropa a dos després de vèncer a la pista de l’Helvetia Anaitasuna.
A l’equip de Viver se li va escapar el partit durant els primers minuts; cinc pilotes perdudes en atac en deu minuts –moltes d’elles intentant connectar amb la posició de pivot molt ben tancada per la defensa del Villa de Aranda– i quatre aturades de Francisco Javier Santana –tres a Del Arco des de la llarga distància i una a Marc Garcia en contraatac–, van permetre l’equip de Jacobo Cuétara obrir la primera escletxa al marcador, aprofitant també la primera exclusió de Grundsten, al minut 4.
Al minut 10 els granollerins ja perdien de cinc gols (2-7), amb un Villa de Aranda atacant a plaer des de la primera línia –els brasilers Patrianova i Guimarâes van acabar amb sis gols cadascun–. Viver va canviar Pejanovic per Pol Sastre a la porteria però la millora no es va començar a notar fins minuts més tard, quan el Fraikin ja perdia de set gols (5-12); quatre aturades pràcticament seguides en pocs minuts van permetre al Fraikin apropar-se a tres gols (10-13), diferència que es va mantenir en arribar al descans.
Álvaro  Ruiz en una acció d'atac (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Tot just començar la segona part Valadâo va posar el Fraikin a només dos gols (14-16), però va ser el més a prop que van aconseguir estar. Els granollerins no van saber aprofitar les situacions de superioritat de què van disposar –tres més que el Villa de Aranda– i els de Cuétara van mantenir les distàncies entre els tres i els cinc gols.
El Villa de Aranda va aprofitar el marcador a favor per alentir el joc, amb atacs cada vegada més llargs –permesos pels àrbitres– que gairebé sempre acabaven en gol, mentre que el Fraikin no en tenia prou amb la millora ofensiva d’Álvaro Ruiz ni amb la retrobada connexió amb el pivotFigueras–. Els minuts anaven passant, la diferència es mantenia i les opcions s’acabaven. Amb el 24-30 al marcador, dos penals no xiulats en accions sobre Adrià Pérez i Moisès Blanxart van suposar la rendició dels de Viver.
DIMECRES, VISITA A LA PISTA DEL CUER GIJÓN
Sense gaire temps per lamentar-se ni llepar-se les ferides, el Fraikin intentarà redreçar el rumb a la competició domèstica a la pista del cuer, el Juanfersa Grupo Fegar de Gijón, dimecres a quarts de 9 del vespre. Una victòria necessària per afrontar el primer partit de la fase de grups de l’EHF, dissabte al Palau. “Cal canviar la dinàmica i la imatge de l’equip. Avui hem comès grans errors que no podem repetir a Gijón”, va assegurar Viver al final del partit.

Publicat el 9 de febrer de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)