divendres, 10 d’octubre del 2014

Lluitem per un somni

L'afició, d'empeus, celebra la victòria davant el  Barakaldo (X.M)
Els roquerols i les roqueroles -o com a mínim uns quants centenars- van ser partíceps, dissabte, d'una fita esportiva històrica: la victòria del seu equip d'handbol, el BM la Roca (@bmlaroca), davant el BM Barakaldo (@CBBarakaldo), al primer partit de Copa del Rei en la història del club. El 4 d'octubre de 2014 quedarà gravat per sempre més en la història d'aquest club, fundat l'any 1953, i en la memòria d'una afició que va omplir el Pavelló Municipal d'il·lusió -pels volts de les vuit del vespre- i d'eufòria -pels volts de quarts de deu de la nit. "Lluitem per un somni", resava una pancarta darrere d'una de les porteries -és el lema del club. Doncs jugadors, tècnics, directius i aficionats, tots a una, van deixar-se portar per aquest somni i van aconseguir que aquest, s'allargui una mica més.
El somni va començar amb el desig de tenir dos equips del club jugant a la Divisió de Plata de l'handbol estatal i, després de diversos intents sense èxit i d'un ascens frustrat fa tres temporades -a més els va comportar un descens administratiu, molt dur, de dues categories de cop-, el somni es va complir gràcies a l'ascens aconseguit per l'equip masculí al final de la temporada passada -l'equip femení ja ho havia aconseguit una temporada abans.
La consecució d'aquest somni ja li ha comportat al club tres moments històrics aquest any -el debut a la categoria, l'assoliment del primer punt en la competició i el debut a la Copa del Rei- i, a l'equip, experiències totalment desconegudes i moments que, sens dubte, no oblidaran mai:


  • El debut a Plata contra l'Atlético Valladolid -un dels històrics de la Lliga Asobal (@balonmanoASOBAL)descendit la temporada passada- amb el pavelló a vessar, va acabar amb derrota (26-28) tot i que van tenir la victòria a tocar -potser la pressió del moment els va trair als últims minuts. 
  • El primer punt a la competició, com no podia ser d'una altra manera, es va aconseguir a casa, davant l'afició i en un partit de gran rivalitat contra l'Handbol Bordils (28-28). 
  • La primera victòria oficial com a equip de Plata va ser especial. Van voler-ho fer a l'engròs i van pensar: "Per què no a la Copa del Rei? El premi per la victòria era sucós: enfrontar-se a un equip d'Asobal (el MMT Seguros Zamora). Doncs dit i fet! Victòria (25-24) i a seguir fent història el proper dia 22 d'octubre, també al Pavelló Municipal, a partir de dos quarts de nou del vespre.
El somni doncs, no s'ha acabat, i el tren de la història tornarà a aturar-se a la Roca. Veurem si al club roquerol han comprat un bitllet senzill pel dia 22 o si han comprat una targeta multiviatge que allargui el trajecte fins al novembre o més enllà. Il·lusió no els en falta. Només cal veure l'ambient que es respira al pavelló els dies de partit. Si us agrada l'esport i sobretot, si us agrada l'handbol, us ho perdreu?
Jo, ho confesso: dissabte vaig arribar-hi tard, just per veure la segona part, i em sap greu no haver viscut aquesta cita des d'un bon començament. I us prometo: el dia 22 seré un seguidor més del BM la Roca de Guillem Estapé i companyia. Animaré amb il·lusió, per allargar aquest somni, i gaudiré d'un altre moment històric d'aquest club i de l'handbol comarcal.
ENS VEIEM A LA ROCA!

2 comentaris :

  1. "Lluitem per un somni" NO és el lema, és un grup de pares/mares de jugadors que recolza el primer equip. El lema del club és "Tocant el cel, de peus a terra". I la mascota del club és un llamàntol, es diu "Boggi" ;)

    ResponElimina