diumenge, 28 de setembre de 2014

Primera gran exhibició al Palau d'Esports

S’esperava molt del duel entre el segon i tercer classificats de l’any passat –mateixa posició que ocupaven dimecres abans del partit i pel mateix ordre–, que havia de posar a prova el nou projecte de Carlos Viver al capdavant del Fraikin BM Granollers. I el partit no va decebre; com a mínim no a la parròquia granollerina, que va gaudir d’un Fraikin immens passant pel damunt del potent Naturhouse la Rioja –tot i les baixes de Garabaya i Thiagus Petrus– a la primera part. Després, a la segona, va mantenir el nivell, i a estones millorar, per contrarrestar l’esperada reacció dels de Jota González.
Fotografía: RAMON FERRANDIS

El gol inicial de Philip Stenmalm –un dels nous fitxatges del Naturhouse– va ser respost contundentment amb un parcial de 4-0 amb la potència física i l’eficàcia golejadora de Valadâo per bandera. La defensa va ser un baluart –intensa i profunda com de costum– i Pejanovic no va voler ser menys, amb un percentatge d’aturades superior al 50% –va aturar tres penals a Juanín, Fernández i Rocas.

Una de les claus va ser el parcial de 2-0 a favor en la primera inferioritat per l’exclusió d’Álvaro Ruiz. El Fraikin es va mantenir tres gols amunt (7-4) i, a partir d’aquí, les aturades de Pejanovic i les errades en atac del Naturhouse forçades per la bona defensa granollerina van permetre arribar a un màxim avantatge de set gols (13-6) que es va mantenir en arribar al descans amb el 14-7.

El Naturhouse s’havia vist desbordat totalment i necessitava reaccionar perquè era difícil empitjorar encara més. I va arrencar la represa amb un parcial de 0-3 (14-10). Els de Viver no es van deixar intimidar i amb dos gols de Grundsten –està fent un inici de temporada excepcional– van tornar a agafar marge. La primera línia d’atac del Naturhouse, amb Luisfe Jiménez i Eilert, van començar a fer mal –set gols entre els dos– i les incursions des de l’extrem de Pedro Rodríguez –quatre gols– van permetre els de la Rioja apropar-se a tres gols (19-16).

En aquest moment Viver va aturar el joc i els seus homes, amb un parcial de 4-1 en pocs minuts va obligar el tècnic visitant a demanar dos temps morts seguits en només tres minuts de diferència per intentar arreglar la manca d’idees –sobretot ofensives– dels seus jugadors. El 23-17 a deu minuts del final semblava definitiu i l’intercanvi de gols posterior va afavorir a un Fraikin que es va mantenir molt sòlid al darrere. González va provar la defensa 5-1 a la primera part, la 6-0 a la segona, mixtes 4-2 en superioritat i jugar amb porter-jugador en les inferioritats, però cap variant del joc li va servir per remuntar-li el partit a un Fraikin que li pren el segon lloc a la classificació.

"El Fraikin esborra de la pista el Naturhouse"

Els protagonistes

(Publicat a EL 9 NOU el divendres 26 de setembre de 2014)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada