dissabte, 19 de maig del 2018

S'hi posen tard, però s'hi posen

El CF Atlètic Riudeperes no semblava el rival que hagués de posar les coses més difícils al CF Les Franqueses. Aquest, líder en solitari, pretenia tenir un partit més o menys tranquil abans d'afrontar el repte del Vall d'en Bas, el seu rival més directe, però no va estar gens fi i va acabar passant més angúnies de les esperades. Finalment però, en un últim quart expeditiu, els nanos d'en Diego van sentenciar el marcador en un obrir i tancar d'ulls per poder mantenir el marge de dos punts abans del transcendental partit de diumenge.
En José va ser el primer d'intervenir per aturar un xut de l'Adam del Riudeperes i, tot seguit, va ser en Teo qui ho va fer per aturar-li un xut a en Bruga. En l'atac següent en Pau va provar un centre-xut des de la dreta -després d'una bona combinació amb l'Àlex- que va sortir massa creuat i en la tercera ocasió va arribar el gol; l'Ibra va recuperar una pilota al mig del camp, es va escapar de tothom buscant la banda esquerra i, des d'allà, la va col·locar mil·limètricament entre el pal i el porter Teo. Dos minuts després qui la va recuperar va ser l'Èric, que va haver de tallar una incursió del Riudeperes. La recuperació la va fer anant cap enrere, cap al propi córner, però se'n va sortir bé, va avançar enganxat a la línia de banda i la va passar endavant buscant l'Àlex. Aquest, tal i com havia fet l'Ibra, va provar un xut entre el pal i el porter que es va convertir en el 2-0. El partit havia començat prou bé, però de mica en mica es va anar apagant, amb moltes imprecisions i ocasions sense èxit -una de l'Àlex i una de l'Íker que va aturar en Teo.

L'Ibra, l'Àlex i l'Íker celebren un dels cinc gols de l'últim quart (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Les imprecisions dels últims minuts del primer període van augmentar al segon període. Les ocasions van ser més escasses i de mica en mica el Riudeperes va anar posant la por al cos dels locals. En Miki hagués pogut fer el 3-0 en un remat de cap a la sortida d'un córner però en Teo li va aturar bé, igual que ja havia fet amb un xut també d'en Miki al primer minut i amb un xut de l'Àlex molt centrat. I en una jugada aïllada, va arribar un contraatac del Riudeperes i el gol d'en Nana Takyi. Per sort, l'equip va reaccionar ràpid i va replicar amb un altre gol de l'Ibra, resultat amb el qual es va arribar al descans.
AUTOGOL, NERVIS I REVOLUCIÓ FINAL
El tercer període va començar de la pitjor manera possible. Tot just començar, i en una jugada aparentment sense perill, en Miki va voler refusar una pilota d'esquena -encarat cap a la pròpia porteria- amb la mala fortuna que la pilota va anar bombejada cap enrere sense que en Fassoun pogués evitar el gol. Amb el 3-2 al marcador les imprecisions i els nervis es van accentuar, mentre les ocasions seguien escasses -i no tant clares- i amb un ensurt dels bons al minut 10, en què el Fassoun va aturar el xut d'en Nana Takyi i, després -per sort- en Gilead va fer un misto quan estava completament sol per aprofitar el refús.

En Teo, porter del Riudeperes, s'estira però no pot evitar un dels gols de les Franqueses (Fotografia: SUSANA SERRANO)
Tots els dubtes que s'estaven generant van quedar esvaïts en només cinc minuts, els primers de l'últim període. L'Àlex va fer el 4-2 al primer minut, l'Ibra el 5-2 al minut tres i l'Íker va fer el 6-2 al minut cinc després d'una bona assistència de l'Àlex. Sense adonar-se'n, el Riudeperes s'havia trobat tres gols ràpids que es van convertir en cinc amb el gol de l'Ibra al minut set i el d'en Pau al minut vuit -va recollir una pilota abans que es perdés per la línia de banda i, tal com venia, li va etzibar una gardela que va entrar per l'escaire curt -el golàs del partit-. Després, el joc es va calmar, i de nou en una jugada aïllada, el Riudeperes -en Gilead- va marcar el definitiu 8-3.

Amb aquest resultat l'aleví A del CF Les Franqueses es mantenia com a líder en solitari, amb dos punts de marge respecte el Vall d'en Bas i amb cinc respecte l'Olímpic la Garriga, just abans de jugar contra els de la Garrotxa en el que serà un partit clau per definir el possible campió. Al partit d'anada, el Vall d'en Bas va guanyar per 4 gols a 3 i ara, des del club franquesí, han fet una crida per donar suport a l'equip en tan important partit.