dimecres, 29 de novembre del 2017

Fase de grups, un any més

El Fraikin fa un partit molt seriós a Hongria i repeteix victòria contra el Balatonfüredi (25-27)
Xavi Mas (enviat especial)

El Fraikin BM Granollers ho tenia tot de cara per tornar a formar part dels 16 equips que jugaran la fase de grups de la Copa EHF –l'equip hi arriba per quart any consecutiu– i dissabte ho va confirmar amb una altra victòria contra el Balatonfüredi hongarès, aquest cop a la pista hongaresa (25-27). L'equip d'Antonio Rama va tornar a controlar el partit exhibint una gran solidesa defensiva i molt de criteri en atac. El Balatonfüredi, que a la primera part va arribar a gaudir de tres gols d'avantatge, es va rendir al començament de la segona, quan va veure que els de Rama no donaven cap opció.

El lateral lituà del Fraikin BM Granollers Rolandas Bernatonis busca connectar amb el pivot Adrià Figueras, agafat de la samarreta per Dávid Debreczeni (Fotografia: BENJÁMIN SZENTE)
El Balatonfüredi va començar amb un parcial de 2-0 que el Fraikin va igualar ràpidament. La defensa granollerina va demostrar que sabia com defensar els llançadors hongaresos i no va ser fins que va entrar Yury Semenov que l'equip local va revifar. Tres canonades seves van portar a un 9-6 en el moment més àlgid del seu equip i de l'afició local, però dos gols d'Adrià Figueras i un de David Resina van equilibrar de nou la balança. Poc després el Fraikin es va posar per davant i, en l'última jugada abans del descans, va passar de poder-se posar tres gols amunt a fer-ho per un (12-13).
La bona sortida del Balatonfüredi en la represa els va tornar a posar per davant –del 15-14 al 17-16– però, un cop el Fraikin va capgirar de nou el marcador amb el 17-18, els d'Istvan Csoknyai van rendir-se a l'evidència de la superioritat granollerina.
Rama, als últims minuts, va donar entrada als jugadors amb menys minuts i va fer debutar el jove central Pol Valera –substituïa el lesionat Ian Tarrafeta–, que, a més, es va estrenar com a golejador en competició europea.

El post-partit

L'equip assoleix fites que estan per damunt de les seves possibilitats. (Antonio Rama)

Antonio Rama (Fotografia: MIREIA CAMMANY)
L'entrenador del Fraikin, Antonio Rama, tenia molt clar que per guanyar l'eliminatòria s'havia de sortir a guanyar i així és com van plantejar el partit. "Si et refies dels set gols de renda el partit es pot complicar. L'equip ha jugat tal com havíem plantejat el partit, molt seriós en tot moment", va explicar al final del partit, satisfet. "En defensa hem sortit a contactar per no deixar-los llançar amb comoditat, no els hem deixat córrer i en atac hem fet les coses senzilles, sense rifar cap pilota", va continuar explicant. Després, va posar en valor la fita aconseguida. "Sempre és molt complicat superar aquesta eliminatòria perquè sol ser una incògnita. Portem quatre anys seguits fent-ho i sembla que és una cosa que ja haguem d'assolir per defecte, però és important recalcar que és quelcom que està per damunt de les possibilitats d'un equip amb un pressupost com el nostre", va afirmar. "Dit això, intentarem arribar el més lluny possible, gaudint-ho des del primer partit a l'últim", va concloure.
Pol Valera, que va debutar en competició europea, també estava molt content. "Per mi és un somni ser allà on de petit volia arribar. Són pocs minuts però és un orgull per a mi", va dir.

Fans incondicionals i aficionats il·lustres a Hongria

Fotografia: XAVI MAS
Els aficionats granollerins que es van desplaçar a Balatonfüred –foto superior– es van deixar sentir igual o més que els prop de 500 aficionats de l'equip local, molt apagats durant el partit. L'equip d'Antonio Rama i David Ginesta va comptar, a més, amb el suport des de la grada de l'exjugador d'equips com el Calpisa, el Barça, el Tecnisan o el Teka, Javier Cabanas. El pare de l'extrem granollerí Álvaro Cabanas, actualment entrenador del Balmazújváros hongarès –foto inferior–, no es va voler perdre aquest partit, aprofitant la proximitat de la ciutat on viu i entrena, al nord-est del país.

Publicat el 27 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)