dissabte, 13 de maig del 2017

Un any més a Divisió d’Honor

La victòria davant el Mavi i la derrota del Villaverde dona la permanència a les de Villanueva

La permanència és un fet. A tres jornades per acabar la lliga, el KH-7 BM Granollers es va assegurar la permanència a la màxima categoria de l'handbol estatal. L'equip de José Luis Villanueva necessitava guanyar contra el BMC Mavi Nuevas Tecnologías i que el BM Base Villaverde perdés a la pista del Canyamelar València, i totes dues premisses es van complir; l'equip granollerí es va imposar a l'equip asturià per 24 a 22 i l'equip madrileny va perdre 35 a 32 a València.
Les noies de Villanueva van dominar el partit de principi a fi, marcant diferències ben aviat però sense saber tancar definitivament el matx. El Mavi no es va rendir en cap moment i va ser capaç de posar la por al cos de les granollerines als últims minuts, però els va faltar encert i temps i el KH-7 es va endur la victòria.
Les aturades de Nicole Morales i els gols de Buforn i Kaba van posar ràpidament el KH-7 al davant (2-0). Passat el minut 6 el Mavi va aconseguir empatar a tres però, acte seguit, un parcial de 5-0 va permetre a les de Villanueva escapar-se de cinc gols (8-3) al minut 11. Una diferència que podia haver estat més àmplia si el KH-7 no hagués desaprofitat les situacions de superioritat de què va disposar. El marge va oscil·lar entre els tres i els cinc gols i va arribar a la màxima diferència en arribar al descans (15-9).

La jugadora del Mavi Nuevas Tecnologías Carla Gómez, de Sant Antoni de Vilamajor, intenta evitar el llançament de Judith Vizuete, autora de tres gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En la represa el partit es va igualar, amb un intercanvi de gols que va beneficiar el KH-7, tot i desaprofitar dues situacions de superioritat numèrica més. Tot semblava encarrilat però el tècnic visitant va ordenar primer una mixta sobre Steinbach, i després una doble mixta també sobre Buforn, i va aconseguir encallar l'atac del KH-7. La diferència es va retallar a dos gols però no hi va haver temps per més.

Publicat el 8 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)