dimecres, 16 de març del 2016

Digna eliminació del Fraikin


Els de Carlos Viver tornen a plantar cara al totpoderós Barça fins a deu minuts del final
Xavi Mas

Sense Pol Sastre, Henrique Teixeira, Mamadou Gassama, Salva Puig i Guilherme Valadao –tots ells lesionats– ni Bombóm Almeida i Zeba Pacheco –es van desplaçar al Palau Blaugrana però no van jugar per precaució– però, malgrat tot, el Fraikin BM Granollers va tornar a plantar-li cara al FC Barcelona fins que, a 10 minuts del final, els de Xavi Pascual es van escapar definitivament per acabar guanyant de vuit gols (32-24).
L'eliminació dels de Carlos Viver per 15 gols de diferència global –set a l'anada i vuit a la tornada, podria fer pensar que els granollerins no van tenir mai opcions. La realitat, però, és que el Fraikin va competir-li al Barça de forma molt digna, en partits que no es van resoldre definitivament fins als últims minuts de cadascun i, cada vegada, amb menys efectius per culpa de les lesions.
Dues aturades de Gonzalo Pérez de Vargas –no va estar a l'alçada de Saric en l'anada, però també va estar molt fi– van permetre al Barça començar amb un marge de tres gols (5-2) que, minuts més tard, van ampliar fins a cinc (8-3) –Viver va aturar el joc amb 7-3–. El Barça tenia el partit on volia i va saber mantenir el joc controlat fins que els granollerins els van deixar vuit minuts sense marcar després del 13-8.
Víctor Tomás en una acció de llançament davant el porter granollerí Marc Guàrdia (Fotografia: VÍCTOR SALGADO)
EL FRAIKIN REMUNTA, ELS ÀRBITRES, RETRATATS
Tres aturades de Marc Guàrdia –va jugar tot el partit– i alguns errors blaugranes per voler córrer o adornar-s'hi massa van permetre al Fraikin escurçar la diferència fins a la mínima expressió (13-12) però Pascual va demanar temps mort i Filip Jicha va desencallar l'atac del Barça amb una de les seves canonades a l'escaire (14-12). El jugador txec va ser protagonista de les últimes accions abans del descans; primer els àrbitres es van estalviar la seva exclusió després d'agafar pel coll  Álex Márquez en l'acció del 14-13. En la jugada següent va marcar el 15-13 després d'una bona finta amb bot però trepitjant l'àrea en el llançament i en la darrera va tornar a cometre una falta molt dura sobre Márquez –al límit del temps– que li va suposar una targeta groga. Els àrbitres, que ja n'havien ensenyat tres a jugadors blaugranes l'haurien d'haver exclòs –el reglament obliga a excloure a la quarta targeta groga– però ni ells ni la taula es van adonar de l'error, malgrat les protestes de tota la banqueta granollerina. Márquez va llançar el cop franc –amb el temps exhaurit– davant d'una tanca completa –sis jugadors– i el Barça va començar la segona meitat sense cap mena de sanció.
A la segona part el Barça va mantenir sempre una distància de seguretat de dos i tres gols. El Fraikin, en inferioritat per l'exclusió de Marc Garcia, va arribar a posar-se a un gol (21-20, min. 45 i 22-21, min. 46). Dos xuts al travesser seguits d'Arnau i Blanxart van esvair el possible 23-22 i, just després, el Barça va obrir el forat definitiu al marcador. La primera línia blaugrana va connectar amb l'altíssim pivot Kamil Syprzak o definia des de lluny –Lazarov i Jallouz– i Ariño va sentenciar amb un parell de contraatacs de gran qualitat.


El post-partit

Hem lluitat i continuarem fent-ho, amb la gent que tinguem. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Carlos Viver va deixar clar que el resultat era enganyós: "És difícil explicar, a algú que només vegi el resultat, que no ha estat un bany, però els que hi érem sabem que hem lluitat fins al final i que el paper de l'equip ha estat molt digne", va afirmar. I també va deixar clar que, davant l'allau de lesions que afecten l'equip, no es planteja reservar jugadors a la lliga: "Estem en una situació en què hem de lluitar en les dues competicions", va començar dient. "A la lliga estem en situació de defensar una posició que ens torna a situar a Europa, i a l'EHF estem en situació de lluitar per la classificació", va afegir. "Hem lluitat i continuarem fent-ho, amb la gent que tinguem". El tècnic granollerí va treure ferro a l'error arbitral i va admetre que no havia tingut res a veure en el resultat final, però sí que va reconèixer que l'havia molestat: "Ha estat un error molt greu, que de seguida hem advertit a la taula, però no l'han volgut rectificar i ens l'hem hagut d'empassar", va concloure.
"Hem estat a un gran nivell. Sempre hem estat a dos o tres gols, fins i tot menys, però al final, contra el Barça, sempre poden acabar fallant les forces perquè t'obliguen a estar al màxim", va dir el capità David Resina, que va acabar tocat i podria afegir-se a la llista de baixes pel partit de dimecres.

David Resina (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

El Fraikin rebrà dimecres el Cangas amb la infermeria plena

Dimecres el Frigoríficos Morrazo –el primer equip que va derrotar el Fraikin aquesta temporada, derrota que va acabar suposant quedar fora de la final a 4 de la Copa Asobal– visitarà el Palau d'Esports en una setmana clau pels interessos granollerins; l'equip ha de defensar la tercera posició a la lliga i ha de lluitar, a Bucarest, per seguir amb opcions de classificació a l'EHF. Una setmana clau que arriba en el pitjor moment per als de Viver, que tenen la infermeria plena, a la qual es podria afegir David Resina, que va acabar el partit de dissabte amb molèsties. El de dimecres, doncs, serà una nova prova de foc per a l'equip granollerí.

Publicat el 14 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Saric allunya el Fraikin de la final a quatre

Els de Carlos Viver fan un bon partit però s'estavellen en el mur del porter blaugrana
Xavi Mas

El sorteig va voler que Fraikin BM Granollers i FC Barcelona Lassa –finalistes en les dues últimes edicions– s’enfrontessin als quarts de final de la Copa del Rei d’enguany i, a més, amb el partit d’anada al Palau d’Esports. Malgrat la complicació de partida, els granollerins van fer un partit força digne i van intentar resistir, de totes totes, el gran potencial blaugrana. En estàtic l’equip va resistir prou bé però la gran actuació del porter Danjel Saric i el joc ràpid posterior va permetre el Barça endur-se una victòria per set gols de diferència (27-34) que fa de la remuntada una qüestió èpica.
El porter bosni del Barça va començar a marcar galons tot just començar i els de Xavi Pascual es van posar per davant (1-3) en pocs minuts. Bombóm Almeida no volia ser menys i, gràcies a les seves intervencions i algun contraatac, els de Carlos Viver van capgirar el marcador (5-4). Com el dia del Magdeburg, els granollerins van reaccionar a un inici advers i van mantenir l’equilibri, i el tu a tu als de Pascual, fins que Saric es va fer encara més gran sota els pals –els joves Arnau Garcia i Marc Cañellas van ser els qui més en van patir les conseqüències–. Set aturades seves –en va fer 15 (53%) a la primera part– en menys de nou minuts van ser claus perquè el Barça passés de l’empat a 7 a un 10-17 gairebé definitiu.

L'extrem vallesà Ferran Solé en una de les accions espectaculars que va realitzar (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Els de Viver no es van voler donar per vençuts tan aviat i van aconseguir un parcial de 3-0 abans del descans, per reduir la diferència fins als quatre gols (13-17) –Saric va evitar amb una doble intervenció que la diferència fos menor–, però Saric va començar la segona part com havia començat i acabat la primera i el Barça es va tornar a escapar de set gols en un obrir i tancar d’ulls (13-20).
Lluny de defallir els de Viver van seguir intentant-ho de la millor manera que ho sap fer: bona defensa i bona porteria –Almeida va acabar amb 18 aturades i un 35% d’encert–. Però cada vegada que l’equip s’apropava als blaugranes, tornava a aparèixer Saric per aturar algun contraatac, algun llançament exterior o, fins i tot, un penal –va acabar amb 25 aturades i un 48% d’encert.
Els de Pascual van consolidar l’avantatge entre els cinc i els sis gols durant bona part de la segona meitat, demostrant en tot moment la gran qualitat de tot el conjunt i, malgrat que el Fraikin es va apropar a quatre gols (26-30), a poc més de tres minuts del final, Lazarov, Sorhaindo i Jallouz van tornar a eixamplar la diferència per, gairebé, sentenciar l’eliminatòria.

Els protagonistes

El post-partit

El resultat és correcte i el treball dels meus homes és molt digne. (Carlos Viver)
És un gran resultat. (Xavi Pascual)

Eduard Batlles

Carlos Viver
El resultat final, òbviament no va deixar satisfet l’entrenador del Fraikin, Carlos Viver, però sí que ho va fer el joc: “L’equip no ha defallit fins als últims tres o quatre minuts, en què s’han tornat a escapar de set gols. L’equip ha patit però ha respost sempre amb parcials per no deixar morir el partit”, va explicar. “Donada la situació de l’equip, crec que el resultat és correcte i el treball dels meus homes molt digne”, va afegir. Abans del partit Viver ja s’havia pronunciat sobre la dificultat d’una eliminatòria a doble partit contra el Barça i després del partit s’hi va tornar a referir: “Abans de començar l’eliminatòria ja estava molt complicada, a dos partits i amb la tornada a la seva pista”, va començar dient. “No podem dir que el resultat és definitiu perquè, si fos així, no tindria sentit anar a jugar dissabte al Blaugrana. Ells saben que lluitarem fins al final. Només espero que l’equip faci un paper digne com ha fet avui”, va seguir.
Xavi Pascual
Xavi Pascual, per la seva banda, es va mostrar molt satisfet per un resultat que no s’esperava. “Per nosaltres és un gran resultat. Jugar contra el Granollers no és gens fàcil, com tampoc ho serà dissabte, malgrat aquest còmode avantatge”, va dir.
El gran protagonista del partit, el porter Danjel Saric, es va mostrar satisfet per la seva actuació, malgrat que va reconèixer que era la seva feina. “Dissabte vaig descansar i no he fet res més del que em pertocava fer”. Saric, a més, va admetre que la victòria del Fraikin contra el Magdeburg els havia augmentat encara més “el respecte que ens generen”. Arnau Garcia, que el va patir en gran manera, va admetre que l’equip havia fallat molts llançaments. “Saric ha estat espectacular però nosaltres hem donat la cara”, va assegurar el jugador del Fraikin BM Granollers.

Publicat l'11 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)