divendres, 19 de gener del 2018

Inici abassegador del KH-7

L'equip de Robert Cuesta comença l'any guanyant amb claredat el Rincón Fertilidad Málaga

Dissabte va tornar la competició oficial al Palau d'Esports de Granollers. Mentre l'aturada continua a la lliga Asobal, el KH-7 BM Granollers de Divisió d'Honor tornava a la pista i ho feia davant el Rincón Fertilidad Málaga, equip que compta amb l'exjugadora granollerina Hatou Jabby. L'equip malagueny, que havia arribat a l'aturada amb una victòria més que l'equip de Robert Cuesta –sis de les malaguenyes per cinc de les granollerines– va aconseguir aguantar l'embranzida del KH-7 però es va desfer a la segona part, quan les de Cuesta van sentenciar la victòria.
Al final, el 29-21 demostra que les granollerines han aprofitat millor l'aturada i han arrencat l'any amb una victòria que les iguala en la classificació a l'equip malagueny.
Un contraatac va servir perquè el KH-7 marqués el primer gol del partit. Just després el Málaga es va posar per primera vegada –i única– per davant al marcador amb dos gols d'Emma Boada i Paula García. Aquesta última –màxima golejadora del seu equip amb set gols– i la portera Virginia Fernández van permetre Al seu equip no despenjar-se al marcador durant una primera meitat, en què l'equip visitant va cometre massa errades en atac.
La central sueca del KH-7 BM Granollers Tilda Matthijs va ser decisiva a la segona part i va acabar el partit amb deu gols (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Als primers minuts de partit va ser quan la portera visitant va tenir els seus millors moments i va evitar que el KH-7 comencés a tenir diferències, mantenint al seu equip dins del partit fins l'empat a 5. Però a partir d'aquest empat les granollerines van aconseguir –tot i algunes errades– un parcial de 3-0 que va obligar el tècnic visitant a aturar el partit. L'equip granollerí va desaprofitar un parell d'ocasions per posar-se quatre gols amunt i, al final, l'equip malagueny va aconseguir arribar al descans a dos gols de diferència (12-10).
TILDA MATTHIJS, EL REFERENT
El Rincón Fertilidad Málaga va començar la segona part atacant i va reduir la distància a la mínima expressió tot just començar, però va ser un miratge. El seu joc depenia massa de la connexió amb Paula García. La pivot va ser la màxima golejadora del seu equip però la bona defensa granollerina va aconseguir tallar molts dels intents de connectar amb ella mentre que, en atac, la sueca del KH-7 Tilda Matthijs agafava la responsabilitat i esdevenia referent. Els seus gols i la seva direcció de joc van permetre a les de Cuesta anar ampliant de mica en mica la diferència mentre sota els pals Nicole Morales i Marta Mera aturaven els intents de reacció visitant.

Publicat el 15 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)