dissabte, 25 de març del 2017

El Fraikin consolida el quart lloc

La millora defensiva a la segona part resulta clau per desfer-se d'un incòmode BM Sinfín

La setmana de descans ha anat bé al Fraikin BM Granollers; Adrià Figueras va entrar en la convocatòria i va escalfar –tot i no jugar–, fet que assenyala que és a la recta final de la seva recuperació, i l’equip va mantenir el bon nivell dels darrers partits per aconseguir una treballada victòria (32-27) davant el DS Auto Gomas Sinfín. L’equip de Santander va fer una bona primera part, mantenint el cos a cos i l’equilibri al marcador, però no va poder aguantar el ritme a la segona part, moment en què la defensa granollerina va millorar. La victòria permet als de Carlos Viver mantenir-se al quart lloc, retallant-li un punt al tercer classificat, el Naturhouse la Rioja, que va empatar a la pista del BM Benidorm (27-27) i apropa una mica més el Sinfín a la zona de perill –ara a un punt del descens.
Al Fraikin li va costar tancar la defensa durant la primera part; els de Viver, en el seu intent d’aturar els homes de primera línia del Sinfín –Ros, Río i, sobretot, Paredes– van deixar espais que van aprofitar tant el veterà pivot José Manuel Herrero Lon com l’extrem Alejandro Blázquez, i el Sinfín va aconseguir posar-se per davant als primers minuts. Tot i això, els granollerins van estar força encertats en atac i van mantenir el frec a frec, mantenint-se a un o, com a màxim, dos gols.
Viver va demanar temps mort en la primera ocasió en què el Sinfín es va posar amb dos gols de marge (5-7); un parell d’aturades de Vicente Álamo i alguna sortida al contraatac van permetre al Fraikin empatar a 8, però no va ser fins a les acaballes de la primera part que va aconseguir canviar la dinàmica al marcador. Dues pèrdues de pilota del Sinfín, una aturada d’Álamo i tres contraatacs seguits van conduir a un parcial de 4-0 –del 12-14 al 16-14– que els càntabres van neutralitzar en arribar al descans gràcies a Paredes i Herrero Lon –va acabar la primera part amb set gols de set intents.

Marc Garcia, autor de dos gols, fa un espectacular llançament a la porteria del Sinfín durant el partit de dimecres (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
MILLORA VALLESANA
Un parcial de 4-1 de sortida a la segona part –tot i l’exclusió de Marc Garcia– va donar al Fraikin el primer avantatge de més de dos gols (20-17) i el Sinfín va respondre posant-se a un sol gol (21-20) tot i jugar en inferioritat per la seva primera exclusió –Diego Muñiz–. De nou en igualtat numèrica, els càntabres van cometre dues errades en atac que els de Viver no van desaprofitar; dos gols d’Álvaro Cabanas, una aturada d’Álamo i un posterior gol de Jorge Silva –juntament amb Marc Cañellas, el més destacat en atac– van posar el 24-20 al marcador, que va suposar el trencament del partit. La defensa va aturar Herrero Lon i el Sinfín es va veure amputat d’allò que li havia permès mantenir-se viu dins del partit.

Publicat el 24 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)