dijous, 23 de febrer del 2017

El KH-7, endavant a la Copa

L'equip granollerí venç el Canyamelar València i estarà a la fase final que es jugarà a Porriño

El KH-7 BM Granollers estarà a la fase final de la Copa de la Reina. L'equip de José Luis Villanueva es jugava la classificació en una eliminatòria de tot o res –partit únic– contra el Canyamelar València, i l'equip va confirmar, ajudat pel factor Palau d'Esports, que la bona dinàmica no és flor d'un dia (23-20). Les granollerines van dominar gairebé tot el partit, el van tenir molt ben encarat, i quan les valencianes van pressionar, van saber mantenir-se al davant per rematar la feina als últims minuts.
El Canyamelar València va posar-se al davant als primers minuts, amb un màxim avantatge de dos gols (2-4) gràcies a l'aportació de Nagore Sáenz des de la distància i les penetracions de Raquel Bejarano. Però l'equip de Villanueva va aconseguir ajustar la seva defensa i van capgirar el marcador gràcies a un parcial de 7-0 –del 4-5 a l'11-5–. Aquest màxim avantatge de sis gols el Canyamelar el va reduir a tres poc abans del descans (13-10) però una aturada de Nicole Morales –molt destacada durant tot el partit– i un gol de Míriam Gonzàlez van deixar el 14-10 amb què es va arribar al descans.

José Luis Villanueva i Robert Cuesta feliciten a les seves jugadores després d'aquesta important victòria (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El començament de la segona meitat va ser el moment en què les de Villanueva van estar més espesses, sobretot en atac. El Canyamelar va aconseguir aturar el llançament exterior de Steinbach i a l'equip li va costar trobar bones situacions d'atac. Passat el minut 16 l'equip valencià va empatar a 16 però immediatament després d'un temps mort de Villanueva, Buforn i Rojas van posar el 18-16. El Canyamelar es va posar a un gol (21-20) a dos minuts del final però Vizu i Vegué van certificar el bitllet cap a Porriño.

Publicat el 20 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)