dimecres, 1 de juny del 2016

Brahim Fateh i Gema Barrachina s’enduen la setena Milla Urbana

Els atletes vallesans ocupen la major part de les posicions de podi en les categories inferiors
Xavi Mas

L'atleta de l'ISS l'Hospitalet Brahim Fateh i Gema Barrachina, del Bilbao Atletismo, van ser els guanyadors de la setena edició de la Milla Urbana de Granollers, una edició que va comptar amb un total de 300 participants entre totes les categories i que era Campionat de Catalunya. El bon temps i que el recorregut fos en ple centre de la ciutat –carrer Anselm Clavé, entre la plaça de la Corona i la plaça de Lluís Perpinyà– van afavorir una bona afluència de públic a banda i banda del circuit, cosa que els atletes van agrair. Els atletes vallesans van tenir un paper força destacat en les proves de categories inferiors, en què van ocupar bona part de les places de podi.
La cursa absoluta masculina va ser l'última de disputar-se i la més igualada de totes. Els atletes participants van completar la primera volta al recorregut –des de la plaça Maluquer i Salvador fins a la de la Corona i tornar– i fins a cinc atletes van començar el camí de pujada des de la Corona fins a l'arribada a Lluís Perpinyà per disputar-se la victòria. D'aquests cinc tres van arribar als últims metres amb opcions i el guanyador es va decidir en un ajustat esprint que va endur-se Fateh, per davant d'El Mehdi Aboujanah –que no puntuava pel campionat de Catalunya–, Youssef Taoussi (Playas de Castellón) i Mohamed Zarhouni (FC Barcelona). "Ha estat una cursa molt tàctica i igualada. Ha vingut de ben poc", va dir Fateh amb un somriure.

Míriam Ortiz -dorsal 33- va començar molt forta però Barrachina -dorsal 25- es va endur la victòria (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Pel que fa a la categoria femenina, la cursa es va començar a trencar ben aviat; Míriam Ortiz (Agrupació Atlètica Catalunya) –segona classificada– va sortir molt forta i va obrir forat ben aviat, però no va poder aguantar el ritme fins al final i en la recta final es va veure superada per Barrachina. Isabel Rodríguez (Pamplona Atlético), va acabar tercera. "La Míriam ha sortit molt forta però he aguantat força bé i al final, malgrat que era en pujada i amb el vent en contra, l'he pogut superar", va explicar Barrachina, valenciana resident a Santa Agnès de Malanyanes. Barrachina feia més de dos anys que no competia, primer per culpa d'una lesió i després perquè va ser mare. "Tornar a la competició al màxim nivell i fer-ho amb una victòria és el millor de tot. Realment no m'ho esperava", va afegir la guanyadora.

ELS VALLESANS DESTAQUEN EN INFERIORS
En categoria absoluta no hi va haver cap representant vallesà al podi però en les categories de base hi va haver molts guanyadors i molts podis amb atletes locals –sis victòries i onze podis pels atletes del CA Canovelles, tres victòries i dos podis pel CA Granollers, quatre podis per atletes del CA Parets i un podi per un representant del CA Sant Celoni–. "És del que estem més orgullosos. La salut de l'atletisme català, a nivell de la base, està en creixement", va afirmar Joan Villuendas, president de la Federació Catalana. Villuendas creu que la Milla Urbana de Granollers ja està consolidada en el calendari de curses i ara es plantegen donar-li caire internacional de cara a properes edicions.

Els atletes vallesans van ser els dominadors en les categories inferiors (Fotografia: TONI TORRILLAS)

Publicat el 30 de maig de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada