dilluns, 5 de febrer del 2018

El Mollet supera un mal inici i salva un punt

EL 9 NOU

El Mollet va tornar a fer un mal inici de partit, però aquest cop, a diferència de la setmana passada, va reaccionar per empatar abans del descans.
Una contra al minut 3 i un xut de falta per sota de la tanca defensiva –tots dos de Roca– van suposar un 0-2 en contra que els molletans van neutralitzar –just després del possible 0-3 aturat per Pol Flores– amb un gol de Ramon Suárez i un altre de Masip de penal.

El jugador del Mollet David Castro envoltat per dos jugadors del Sant Cugat (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En la represa el Mollet va sortir amb més empenta per buscar la remuntada i Édgar va estar a punt d'aconseguir-ho amb un xut lleugerament desviat. A les acaballes del partit Flores va fer una doble intervenció per evitar el gol visitant i el porter del Sant Cugat va evitar el gol en una xilena de Castro.


Publicat el 29 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L’Esport Club suma la primera victòria de l’era Solivelles

L'Ascó neutralitza el gol inicial de Kilian però Samu marca el gol de la victòria al minut 85
EL 9 NOU

Després de sis jornades, l'Esport Club Granollers va tornar a guanyar un partit. Havia guanyat per últim cop a l'Hospitalet per 2 gols a 1, a mitjan novembre, i va repetir resultat aquest diumenge, davant l'Ascó, en la que era la primera victòria de José Solivelles com a tècnic granollerí. L'equip de Solivelles suma així quatre punts dels últims sis possibles al camp del carrer Girona just abans d'afrontar un altre transcendental partit a casa, contra el Castelldefels –rival també de la part baixa de la classificació.
L'Esport Club va sortir amb força i va dominar fins que Kilian va marcar l'1 a 0 amb un xut creuat des de la frontal. Arran del gol el partit es va equilibrar, amb el joc focalitzat majoritàriament al mig del camp i sense gaires arribades a les àrees. L'Ascó va tenir dues aproximacions a l'àrea granollerina sense conseqüències i la més clara de l'Esport Club la va tenir Eloi Zamorano amb un xut que es va estavellar al pal.
REACCIÓ IMMEDIATA DESPRÉS DE L'EMPAT
A la segona part l'Esport Club va tornar a sortir amb més empenta i Narcís Barrera va perdonar el 2-0 quan va enviar fora un remat de cap quan estava tot sol al segon pal. Aquest error va esperonar l'Ascó, que va començar a apropar-se als dominis de Santaló mitjançant pilotes a l'àrea mentre l'Esport Club travessava els seus pitjors minuts sense trobar sortides de pilota clares.

L'estirada del porter de l'Esport Club Granollers Carles Santaló no va evitar que Dani marqués l'empat en un gran xut (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A un quart d'hora del final semblava que l'Esport Club es treia la pressió del damunt i començava a controlar de nou la possessió quan en una jugada aïllada Dani va empatar amb un gran xut. L'equip de Solivelles no es va enfonsar, Samu va fer el 2-1 en aprofitar una bona centrada de Víctor Díaz. Després, Samu i Narcís van tenir ocasions per marcar el tercer.


Publicat el 29 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Nova derrota ‘in extremis’ del KH-7

L'equip de Robert Cuesta planta cara al campió de lliga però cau amb un gol als últims sis segons
EL 9 NOU

Si en la jornada passada el KH-7 BM Granollers perdia per un gol amb el temps exhaurit, aquest dissabte, contra el Mecalia Atlético Guardés, va perdre per culpa d'una jugada d'estratègia del conjunt gallec als últims sis segons de partit. L'equip de Robert Cuesta va plantar cara i va fer suar les actuals campiones de lliga en un partit extremadament equilibrat i que es va decantar del cantó gallec in extremis.
El partit va ser molt igualat, amb bones intervencions a les porteries –Nicole Morales i Sol Carratú– i uns primers minuts d'intercanvi de gols que va mantenir l'empat o l'avantatge mínim favorable a les gallegues fins que aquestes van aconseguir un marge de tres gols (9-6, 12-9 i 13-10). L'eficàcia de Lora Sarandeva i Carmen Prelchi va permetre el KH-7 igualar i capgirar el marcador (14-15) just abans d'arribar al descans amb empat a 15.

La pivot del KH-7 BM Granollers Kaba Gassama -agafada per dues jugadores rivals- va ser la màxima golejadora de l'equip (Fotografia: MAYKA ADROVER)
En tornar dels vestidors la igualtat es va mantenir però ara amb les granollerines per davant gràcies a dos gols seguits de Judit Ballesteros i Míriam González (16-18). L'exclusió de Judith Vizuete va permetre a l'Atlético Guardés tornar a equilibrar el marcador i a la dinàmica d'intercanvi de gols i d'avantatges. Exceptuant el 22-20, tot van ser avantatges mínims d'un i altre equip o empats. Així es va arribar a l'últim minut en què, després d'un temps mort de Cuesta, Ballesteros va fer l'empat a 31. Però amb els últims sis segons que quedaven l'equip gallec va fer una jugada d'atac de la qual en va sortir el gol de la victòria, aconseguit per Luciana Mendoza.

Les protagonistes

Publicat el 29 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Joan Cañellas torna de Croàcia amb l’or que li faltava

El jugador del Fraikin BM Granollers Adrià Figueras debuta amb la Selecció per la porta gran
EL 9 NOU

Joan Cañellas ja té la medalla que li faltava en un Campionat d'Europa; la d'or. Diumenge, Zagreb va ser l'escenari on el palauenc va aconseguir la medalla que li faltava després d'haver aconseguit la de bronze en l'europeu de Dinamarca 2014 i la de plata en l'europeu de Polònia de 2016. 
Cañellas, juntament amb el jugador del Fraikin BM Granollers Adrià Figueras, l'exjugador granollerí –ara al Fènix Toulouse– Ferran Solé i el granollerí Toni Garcia –exentrenador del Fraikin BM Granollers i actualment segon entrenador de la Selecció espanyola– confirmen així el camí ascendent de l'handbol espanyol d'àmbit continental, que ha estat al podi als tres últims europeus, pujant cada vegada un graó fins a arribar al més alt.
UNA DE CADA
Joan Cañellas havia aconseguit el bronze a l'Europeu de Dinamarca 2014 i la plata al de Polònia 2016. Ara, la d'or a Croàcia
L'actual jugador del Vardar macedoni, amb qui el palauenc va aconseguir la seva primera Champions, compta, doncs, amb cinc medalles com a jugador de la Selecció espanyola: un bronze –Suècia 2011– i un or –Espanya 2013– en Campionats del Món i un bronze –Dinamarca 2014–, una plata –Polònia 2016– i la d'or aconseguida a Croàcia enguany. Per Figueras, Solé i Garcia l'aconseguida aquest diumenge és la seva primera medalla amb la Selecció absoluta d'handbol.
Divendres la Selecció espanyola es va classificar per la final després de vèncer la potent Selecció de França per 23 a 27 i diumenge es va imposar en la final a Suècia (29-23), que havia guanyat contra Dinamarca (34-35) després d'una pròrroga.

El jugador de Santa Maria de Palautordera celebra amb la seva dona i la seva filla la classificació per a la final, divendres després de vèncer contra França (Fotografia: @JoanCanellas)

Publicat el 29 de gener de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)