divendres, 20 d’abril del 2018

El KH-7 planta cara al líder

L'equip de Robert Cuesta va demostrar solidesa defensiva però precipitació en atac

El KH-7 BM Granollers va tornar a demostrar dissabte que enguany ha fet un salt qualitatiu important però que li falta acabar de creure-s'ho i, sobretot, una mica més de calma als moments clau. L'equip que entrena Robert Cuesta va tornar a plantar-li cara a un dels colíders –el Super Amara Bera Bera, com ja havia fet al Palau d'Esports contra el Rocasa Gran Canària (25-26) o a la pista del Mecalia Atlético Guardés (32-31).
Tot i anar gairebé sempre per darrere al marcador, el KH-7 no va perdre les opcions de victòria fins a un minut i deu segons del final, quan un penal molt rigorós va situar el Bera Bera dos gols amunt (19-21). Una pèrdua de pilota i un nou penal van deixar el 19-22 final.
El partit va ser vibrant, igualat i amb les defenses i les porteries destacant per sobre dels atacs –Andrea de la Torre i Merche Castellanos van demostrar la seva extraordinària qualitat amb les seves 15 i 14 aturades, respectivament, penals inclosos–. Uns atacs, tant per la banda granollerina com per la banda basca, que van pecar de precipitació. Tot plegat van conduir a un marcador final molt baix.
L'1-0 de Kaba Gassama i el 3-2 de Lora Sarandeva van ser els únics avantatges de les noies de Cuesta, a la primera meitat, a banda del 10-9 just abans del descans. El gol inicial de Gassama va ser respost ràpidament per un d'Esther Arrojería. Després, una pèrdua del KH-7, una falta en atac del Bera Bera i una aturada de Castellanos van ser una dinàmica que es va anar repetint durant tot el partit –errada rere errada.

La jugadora del KH-7 BM Granollers Lora Sarandeva, que va  marcar dos gols, busca Kaba Gassama a la posició de pivot (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Amb el 3-2 el KH-7 va tenir dos atacs per fer el 4-2 però després de fallar-los va arribar la primera exclusió de Tilda Matthijs i un parcial de 0-3 de l'equip basc que va capgirar la tendència inicial. L'intercanvi d'errors –més que de gols– va permetre al Bera Bera mantenir-se per davant, d'un o de dos gols, que podrien haver estat més si haguessin aprofitat els dos minuts d'exclusió de Kaba Gassama. El KH-7, just després, va tornar el parcial de 3-0 per posar el 10-9 i Judit Ballesteros, amb empat a 10, va estavellar al travesser l'últim atac abans del descans.
La dinàmica es va mantenir durant els 10 primers minuts de la represa, fins que un parell d'aturades de Castellanos van empènyer el seu equip a un 13-17 preocupant. Les de Cuesta es van recuperar amb un nou parcial de 3-0 i van tornar a entrar al partit, i el van portar a uns últims minuts d'emoció i nervis que van desembocar en la segona exclusió de Matthijs –amb 17-18 al marcador–, que es va superar amb un gol en contra (17-19). En aquests últims minuts les aturades de De la Torre i Castellanos van agafar rellevància. La sueca del KH-7 va marcar el 19-20 a dos minuts i mig del final, i una recuperació va donar a Anna Rojas l'opció d'empatar, però va arribar molt forçada a l'àrea en un contraatac i la pilota va sortir per damunt del travesser. Dos penals, molt protestats, van permetre a l'extrem Adriana Cardoso fer el 19 a 22 definitiu.

Publicat el 16 d'abril de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)