divendres, 20 d’octubre del 2017

El Lliçà veu com se li escapa el partit al darrer quart

Everett Pleasant, amb vint punts, esdevé clau en la remuntada del Zamar Salle Reus
Xavi Mas

El Lliçà d’Amunt va encaixar la segona derrota de la temporada –la primera a casa– en perdre per 59 a 63 davant un Zamar 2000 Ploms Salle Reus que va anar a remolc bona part del partit però que es va entonar quan més ho necessitava. En la victòria del Reus va ser clau el seu americà, Everett Pleasant, que es va posar l’equip a l’esquena al segon i a l’últim quart, quan el Reus va capgirar el marcador.
Als primers minuts va ser el Reus que es va posar per davant aprofitant uns elevats percentatges d’encert que van anar minvant a mesura que la defensa del Lliçà s’entonava. Un triple d’Álvaro Lasala va ser l’inici d’un parcial d’11-0 que va permetre al Lliçà passar d’un 8-14 en contra al 19-14 amb què es va arribar al final del primer quart.
L’encert ofensiu i la intensitat defensiva dels últims minuts del primer quart es van mantenir durant bona part del segon quart i l’equip de Romà Cutrina va escapar-se de 15 punts (33-18). Semblava que el partit es trencava però l’aparició de Pleasant –vuit punts gairebé consecutius– va donar aire a un Reus que va arribar al descans només tres punts per sota.

L'americà del Lliçà Andrew McCarthy esmaixa en una jugada del primer quart (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Després del descans la igualtat va ser màxima en un tercer quart boig, d’anades i vingudes sense gaire sentit i amb moltes imprecisions. El Reus es va posar al davant però el Lliçà va respondre per començar el darrer quart amb avantatge. Però en aquest definitiu període Pleasant va tornar a utilitzar les seves capacitats atlètiques per desequilibrar en jugades individuals i tornar a posar al seu equip al davant. Una falta antiesportiva de Medina, a 13 segons del final, podia haver permès empatar el Lliçà, però Parera va fallar un dels dos tirs lliures (59-63) i l’equip va errar l’últim llançament.

Els protagonistes

Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Caldes suma els primers tres punts

El Recam Làser es refà de l'última derrota i s'imposa al Vendrell en el segon partit de temporada
EL 9 NOU

El Recam Làster CH Caldes es va refer aquest dissabte de la derrota que va patir a la primera jornada i ha sumat els tres primers punts de la temporada. 
Els vallesans es van imposar al Vendrell (4-2) en un partit en el qual va anar al davant tota l'estona, des del primer gol, obra de Pol Galbas. Al cap de 10 minuts, una altra anotació d'Alexandre Acsensi, a través d'un xut col·locat des de fora de l'àrea, va permetre als locals arribar al descans amb un 2-0, que va ampliar poc després de la represa Roger Acsensi, al minut 26, després d'una assistència imprescindible de Ferran Rosa.
Tot i la distància en el marcador (3-0) i una defensa local molt ben ordenada, el Vendrell no es va rendir i, a partir de la segona part, es va intentar sobreposar amb un gol de la mà de Jordi Ferrer que va posar un punt d'incertesa al resultat final del partit.
Pol Galbas, del Recam Làser Caldes, en una jugada amb Marc Navarro del Vendrell, al pavelló de la Torre Roja (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Després d'aquest gol, a tres minuts pel final de l'enfrontament, s'esperaven uns minuts d'autèntic infart, però la tensió es va rebaixar ràpidament, ja que al cap d'un minut la reacció del Recam Làser Caldes va confirmar el domini vallesà, amb un 4 a 1 aconseguit per Ferran Rosa i aprofitant la falta directa a causa de les 10 faltes dels baixpenedesencs. 
El 4 a 1 va distanciar l'equip del Vendrell del joc calderí i va motivar els homes d'Eduard Candami a continuar ampliant el marcador. Les diferències es podrien haver eixamplat si no hagués estat perquè els visitants van anotar en la jugada següent. El 4-2 de Cristian Rodríguez ja no es va moure fins al final i els jugadors que entrena Candami van poder celebrar la primera victòria de la temporada. 
El Caldes, que s'ha proclamat campió del 6è Trofeu Llamborda de Festa Major, jugarà el proper diumenge 22 d'octubre a la pista de l'Arenys de Munt, que ha perdut els dos primers partits de la temporada.


Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Mala primera part del BM La Roca

L'equip de Ramon Plans comet massa errades en atac i concedeix massa opcions en defensa
EL 9 NOU

El Felmar BM La Roca no va estar encertat defensivament a la primera meitat i això ho va acabar pagant amb una derrota clara a la pista de la Salud Tenerife (36-27). El coratge de les jugadores de Ramon Plans a la segona meitat, però, va permetre a l'equip roquerol reduir unes distàncies que en arribar al descans eren de 13 gols.
Tot i haver estudiat el sistema ofensiu de l'equip de Tenerife, les de Ramon Plans no van saber defensar bé i van encaixar els quatre primers gols de la mateixa manera –canvis de joc de cantó a cantó enganxant la defensa roquerola basculada i trobant superioritats a les cantonades–. A banda d'això, un altre dels aspectes en què l'equip de Plans no va estar encertat va ser en el llançament; fins a 22 errades, algunes de les quals en situacions franques, van permetre a l'equip canari jugar ràpid en contraatac –10 gols a la primera meitat van arribar així– i ampliar la diferència fins a un preocupant 20 a 7. Plans va esgotar els dos temps morts i va provar diverses variants defensives, tot plegat sense gaire èxit.
En tornar del descans la imatge de l'equip va canviar; les roqueroles es van aferrar a la pista i van aconseguir, de mica en mica, anar retallant les diferències per sota dels 10 gols. Tot i això, les errades en atac van continuar, algunes en moments clau, que podien haver donat una mica d'emoció al final.

Les protagonistes

Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Una ocasió, un gol en contra i nova derrota de l’Esport Club

Els d'Albert Cámara dominen el joc però segueixen totalment inofensius en atac
Xavi Mas

La mateixa història i el mateix final; l'Esport Club Granollers va tornar a ser el gran dominador del joc al partit contra el Vilassar de Mar, però tal com ha anat passant als darrers partits, és un domini totalment estèril per la poca eficàcia ofensiva de tres quarts de camp cap endavant. A més, com també va passar als partits anteriors, l'única errada defensiva va suposar el que al final seria el gol de la victòria d'un Vilassar que arribava al camp del carrer Girona com a cuer –situació que manté, però ara a només un punt dels granollerins, que estan al llindar de les posicions de descens.
No és que li manquessin ocasions a l'equip de Cámara, però les que van tenir no les van saber materialitzar; la defensa del Vilassar va defensar-se amb ungles i dents, llançant-se al terra per refusar xuts entre els tres pals i centrades a l'àrea i el porter Imanol Castilla es va fer gegant sota els pals. Alejandro, al minut 3, va obligar la defensa a refusar un bon xut; Carrillo, al 13, va enviar al banderí de córner una bona centrada de Samu Obeng després d'una bona paret amb Joel; el porter Castilla, estirant-se com un gat i amb una sola mà, li va aturar un altre xut a Alejandro, al 17, quan ja es cantava el gol i al 23 Carrillo va enviar als núvols una bona passada d'Alejandro –de lluny el jugador més incisiu–. A tot això, el Vilassar havia provat un xut llunyà com a únic bagatge ofensiu abans que d'un fora de banda innecessari en sortís l'únic gol del partit; la pilota li va arribar a Rovira dins l'àrea que, tot i estar marcat per Víctor Díaz, va aconseguir regirar-se i marcar de xut creuat. Al 33 Samu va rematar de cap massa creuat i al 34 Alejandro va estavellar un fort xut dins l'àrea a l'esquena de Samu que es creuava.

El central de l'Esport Club Víctor Díaz es va lesionar als primers minuts de partit i va ser substituït a la mitja hora de joc (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Inoperància total que es va mantenir a la segona meitat i que hauria pogut canviar amb una mica més de punteria. Però no va ser el dia dels granollerins. Al minut 63 el porter Castilla li va aturar, damunt la línia, una rematada de cap a Samu Obeng, i al minut 84 i amb els nervis a flor de pell, Javi Sánchez es va quedar completament sol davant Castilla però va enviar el seu xut al lateral de la xarxa quan tothom cantava el gol. El Vilassar es va dedicar tota la segona part a perdre temps i l'àrbitre tan sols va concedir tres escassos minuts d'afegit que l'Esport Club tampoc va aprofitar.


Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Les errades condemnen el KH-7

Les pèrdues i els llançaments clars fallats passen factura a l'equip de Robert Cuesta
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers va encaixar la segona derrota consecutiva en un partit en què les de Robert Cuesta van cometre un munt d'errades que el rival, l'Hotel Gran Bilbao Prosetecnisa Zuazo, no va desaprofitar. Quan el KH-7 va voler reaccionar, ho va fer a estones i sense continuïtat, donant opció al conjunt basc de sentenciar el partit amb un joc molt ràpid i efectiu.
El KH-7 només va anar per davant amb l'1-0 aconseguit per Judith Vizuete. Tot i un parell de bones aturades d'Andrea de la Torre, el Zuazo es va posar al davant amb tres contraatacs seguits (1-3) després de tres pèrdues granollerines, una dinàmica que es va anar repetint als primers minuts. Cuesta va demanar temps mort al llindar del minut 11 amb 4-8 al marcador –sis dels vuit gols del Zuazo a la contra– i va tornar a aturar el partit al minut 17, quan el resultat ja començava a ser preocupant (6-13). Va ser en aquest moment que va arribar un parcial de 3-0 –podia haver estat millor si no hagués estat per dues errades en atac– que va apropar l'equip granollerí a quatre gols (9-13) però va faltar encert en les situacions de superioritat, que haurien servit per retallar encara més les distàncies.

La central sueca del KH-7 Tilda Matthijs intenta superar la defensa de Nerea Elícegui, que l'agafa de la samarreta (Fotografia: TONI TORRILLAS)
SEGONA PART A BATZEGADES
El bon paper d'Andrea de la Torre sota els pals es va veure eclipsat pel de Maddi Aalla a la porteria de l'equip basc amb unes aturades que van ser més decisives –per l'aprofitament que en va fer el seu equip en atac–. Les seves aturades a l'inici de la segona part –un penal a Vizuete i un contraatac d'Ona Vegué– van venir seguides per jugades ràpides de contraatac gràcies a les quals el Zuazo es va escapar definitivament al marcador (12-21) –parcial de 0-4. 
El KH-7 va tenir moments de brillantor als quals no va saber donar continuïtat. Cada vegada que les de Cuesta s'apropaven al marcador –van passar d'un 14-24 a un 17-24 amb un parcial de 3-0– cometien errades tot seguit. El Zuazo no va tenir pietat i va tornar a escapar-se al marcador, i va arribar al final del partit amb una certa tranquil·litat i amb la victòria assegurada.


Publicat el 16 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)