dissabte, 14 d’octubre del 2017

L’Esport Club, amb 10 homes, perd contra el Vilafranca

L'expulsió del porter Víctor Colchero obliga l'equip a jugar una hora amb un home menys
EL 9 NOU

L'Esport Club Granollers continua fent bons partits, dominant la possessió de la pilota i essent superior al rival en diverses fases del partit però continua pecant de manca de definició i penalitzat excessivament en les errades que comet. Diumenge, al camp del Vilafranca, a més, va haver de jugar més d'una hora amb un home menys per l'expulsió del porter Víctor Colchero –minut 23–. Una errada defensiva va permetre al Vilafranca avançar-se al marcador i un contraatac a les acaballes del partit va suposar la sentència.
Durant els primers 20 minuts la igualtat va ser màxima però al 23 va arribar la jugada decisiva. Colchero va sortir fora l'àrea a intentar refusar una passada llarga del Vilafranca; veient que no arribava a temps es va frenar però el davanter del Vilafranca Aday Benítez es va llançar al terra i l'àrbitre va expulsar el porter granollerí. Cámara va fer entrar Carles Santaló i va sacrificar Enric Pi. Santaló va aturar el xut de falta, única ocasió de gol en tota la primera meitat.

Enric Pi -en la imatge contra el Palamós-, va ser substituït per donar entrada al porter Santaló (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
En la represa el Granollers va ser superior, tot i jugar en inferioritat, però va penalitzar amb gol una badada defensiva; Oribe va rebre un servei de banda a prop del banderí de córner i va escapar-se de tothom, resseguint la línia de fons, fins a marcar l'1 a 0. Després d'això, el Granollers va tenir algunes aproximacions a l'àrea gràcies a recuperacions de pilota d'Alejandro que acabaven provocant perill o faltes i targetes pels locals. Els granollerins van demanar penal per unes mans dins l'àrea que l'àrbitre no va assenyalar, i a dos minuts del final, amb l'equip abocat a l'àrea buscant l'empat i amb defensa de tres, va rebre el 2-0 en un ràpid contraatac.
"No ha tingut res a veure en els gols, però l'àrbitre no ha estat gens afortunat. S'ha deixat enganyar en l'expulsió de Colchero, no ens ha xiulat un penal clar i li ha perdonat la segona groga a un jugador del Vilafranca", va afirmar Cámara.


Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers s’endú un derbi vallesà històric

Els de Manel Blanco decanten el partit al darrer quart gràcies al major encert en el tir exterior
Xavi Mas

El CB Granollers, que no va poder jugar el partit de la primera jornada, diumenge passat, es va estrenar aquesta temporada amb victòria al partit de la segona jornada, que el va enfrontar al Lliçà d'Amunt en un derbi vallesà històric –els de Romà Cutrina juguen per primera vegada a Copa Catalunya– i molt igualat que es va decantar del cantó granollerí a l'últim quart gràcies al major encert des de la línia dels 6,75 –cinc en va aconseguir l'equip de Manel Blanco per només dos els de Cutrina.
El partit va començar amb un triple del lliçanenc Martínez, respost amb un parcial de 9-0 dels granollerins, que va començar amb un triple de Carles Homs. D'aquest 9-3 es va passar a l'empat a 9 –parcial de 0-6 del Lliçà amb triple inclòs de Zoran Frzop– i, a partir d'aquest moment, la igualtat va ser màxima.
El segon quart va començar amb empat a 17 i el Lliçà va prendre avantatge amb dos triples seguits –Lasala i Parera–, un avantatge curt però que van saber mantenir fins a arribar al descans, amb un Andrew McCarthy intimidant sota els taulers.

Sergi López, en la imatge en un partit anterior, es va lesionar al tercer quart (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En tornar dels vestidors va ser quan el Granollers va capgirar el marcador; i podia haver-ho fet amb una diferència més gran si hagués estat més encertat des de la línia de tir lliure –van fallar-ne 7 dels 12 que van llançar– però va arribar a l'inici de l'últim període amb un punt de marge (51-50) després d'arribar a tenir quatre punts d'avantatge (44-40). En aquest període es va lesionar el base del Lliçà i exjugador granollerí Sergi López, que no va poder tornar a pista –es va fer un tall molt profund a la cama.
Un triple de Layana va posar el 54-50 al marcador tot just començar el darrer període; el Lliçà va aconseguir empatar a 54 poc després, però quatre triples més –dos de Vázquez, un de Serra i un altre de Layana– van decantar la balança del cantó dels de Manel Blanco.

Els protagonistes

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Remuntada final per salvar un punt

El Felmar BM La Roca és el primer equip que li resta punts al líder BM Morvedre
Xavi Mas

El Felmar BM La Roca, que havia començat la temporada amb una victòria però que arrossegava tres derrotes consecutives, va donar el millor de si al partit que l'enfrontava al líder BM Morvedre i, fruit d'aquest esforç, va aconseguir ser el primer equip que li resta algun punt al conjunt valencià. 
El partit va tenir una primera meitat de màxima igualtat i una segona en què el Morvedre va aconseguir escapar-se de sis gols a l'inici però que les de Ramon Plans van aconseguir remuntar per treure un empat agònic gairebé al límit del temps.
La primera meitat va ser molt igualada i amb una particularitat: cada gol de les roqueroles era respost per un altre del Morvedre i cada errada de les de Plans venia seguida per una altra del conjunt valencià. Amb aquesta dinàmica, van ser les roqueroles –les primeres a aconseguir marcar– les que van marcar la pauta, tot i que sempre amb la mínima expressió. Les de Plans van fallar algunes opcions per posar-se dos gols amunt i les valencianes van fallar opcions de posar-se al davant. Totes, menys les dues últimes de la primera meitat, i van aconseguir així arribar al descans al davant (13-14). Un contraatac de Violeta Puche i un gol de Lorena Zarco al límit del descans van ser els únics moments en què el Morvedre va anar per davant a la primera part.
L'inici de la segona part, però, va ser molt diferent. El Morvedre va aprofitar algunes errades de les roqueroles per fer un parcial de 0-4. Plans va demanar temps mort però de mica en mica les valencianes van anar obrint forat fins a aconseguir un preocupant 15-21.
La rèplica roquerola va arribar gràcies a un parcial de 4-0 (19-21), amb una defensa molt intensa i amb aturades de Lorena Ramírez. L'equip de Plans es va apropar a dos gols i va fallar diverses opcions –sis– d'apropar-se a un sol gol. En l'última jugada, amb 28-29 i possessió pel Morvedre, la Roca va recuperar la possessió i va forçar un penal i vermella a Lorena Zarco. Galamba va marcar i Ramírez va aturar l'últim llançament del Morvedre.

Les protagonistes

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Primera derrota del KH-7

L'equip de Robert Cuesta encaixa un parcial de sortida de 4-0 i va sempre a remolc
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va patir, dissabte a Gijón, la primera derrota de la temporada en perdre contra el Mavi Nuevas Tecnologías per 26 a 19 després d'un gran inici amb tres victòries consecutives. L'equip de Robert Cuesta no va tenir l'encert d'altres partits i va encaixar un parcial de 4-0 de sortida que les va fer anar a remolc durant tot el partit.
A l'equip li va mancar certa disciplina defensiva, sobretot a l'inici del partit, i l'equip asturià ho va aprofitar per posar-se amb un 4-0 a favor, diferència que durant la primera meitat va oscil·lar entre els dos i els tres gols tot i arribar a posar-se a un sol gol després d'un parcial de 0-3 (8-7). Tilda Matthijs va ser la jugadora més destacada de l'equip a la primera meitat marcant sis dels nou gols amb què va arribar l'equip al descans.

La jugadora del KH-7 BM Granollers Kaba Gassama defensa Aida Palicio, màxima golejadora del Mavi Nuevas Tecnologías (Fotografia: DAMIÁN ARIENZA / EL COMERCIO)
A la segona meitat la dinàmica es va mantenir, amb el Mavi per davant i el KH-7 intentant apropar-se al marcador. Un parcial de 0-3 va permetre al KH-7 passar del 18-13 al 18-16 i el tècnic local va demanar temps mort. Va ser oli en un llum per l'equip local, que just després del temps mort va encarrilar el partit amb un parcial de 8-0 en què les granollerines van estar nou minuts sense marcar. Una de les raons d'aquesta sequera golejadora va ser la gran actuació de la portera local Renata Lais.

Les protagonistes

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria del Fraikin per la via ràpida

Els d'Antonio Rama dobleguen el Frigoríficos Morrazo a base de defensa i contraatac
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers necessitava una victòria al Palau per refermar la moral que havia agafat la jornada passada a la pista del Teucro, i els d'Antonio Rama la van anar a buscar des del principi, a base d'una defensa molt intensa i de ràpides sortides al contraatac. La diferència al marcador va anar creixent gradualment, sempre per damunt dels cinc gols de diferència fins a arribar a un màxim avantatge d'11 gols (34-23) i d'una diferència final de 10.
La solidesa defensiva va tornar a ser l'arma definitiva dels de Rama, com ho havia estat en aquestes darreres temporades –fins ara el Fraikin era un dels equips més golejats a l'inici d'aquesta temporada–. Les recuperacions de pilota, les pèrdues del Cangas i les aturades de Bombóm Almeida van ser l'inici de nombroses jugades de contraatac, quatre de les quals van portar a un parcial de 5-1 que va obligar l'entrenador del Frigoríficos Morrazo Víctor Francisco García a demanar temps mort quan encara no s'havia arribat al minut 5.
La dinàmica, però, no va canviar, i el Fraikin va aconseguir un altre parcial de 4-0 –en inferioritat per l'exclusió de Marc Garcia– que el va portar a aconseguir la màxima diferència de la primera meitat (10-3), moment en què el conjunt gallec va aconseguir estabilitzar el partit; l'entrada d'Hermones per Salazar sota els pals, els un contra un de David Iglesias i alguna connexió amb el pivot Dani Cerqueira van servir per equilibrar el joc, que no el marcador –el Fraikin va continuar manant amb diferències entre els cinc i els set gols durant tota la primera meitat–. Adrià Figueras, amb vuit gols, i David Resina, amb quatre, van ser els màxims exponents ofensius d'un Fraikin que va fregar la vintena abans del descans.

El jove Pol Valera va disposar d'alguns minuts a la segona part i els va aprofitar per marcar dos gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Als primers minuts de la segona meitat va ser quan es va veure el Fraikin més insegur; va cometre errades en la passada buscant el pivot i algunes imprecisions –algunes faltes en atac– que el Frigoríficos Morrazo no va saber aprofitar perquè va seguir amb les imprecisions, algunes de forçades per la bona defensa granollerina.
Bombóm va continuar ratllant a un gran nivell (38%) i quan va sortir Marc Guàrdia l'encert sota els pals es va mantenir. Els gallecs, que només van aconseguir apropar-se a cinc gols de diferència –24-19 va ser l'última vegada–, van veure que jugués qui jugués al Fraikin –Rama va fer rotacions amb l'entrada de Porras, Márquez, Reixach, Édgar i el jove Pol Valera– la remuntada la tenien magra. Portats pel desànim i la impotència de no trobar solucions, els de García van veure com el Fraikin tornava a prémer l'accelerador als últims minuts per escapar-se definitivament, amb una màxima diferència que va arribar a ser d'11 gols.
Al final del partit Rama va admetre que el joc defensiu havia estat clau. "L'Álvaro –Ferrer– es va trobant cada vegada més còmode i hem tingut aquest punt de millora que als altres partits no havíem trobat", va dir. El tècnic va destacar també el paper de jugadors com Valera o Márquez, que van entrant cada vegada més en les rotacions de l'equip. "L'Álex surt d'una lesió i de mica en mica es va trobant millor", va afegir. "Aquest és el camí, però hem de ser conscients del potencial que tenim i de la igualtat que hi ha enguany a la lliga. L'exigència serà màxima i haurem d'estar sempre al nostre millor nivell", va concloure.


Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)