dijous, 28 de setembre del 2017

Massa errors per aspirar a la victòria

Els de Rama s'encallen en atac a la segona part en un partit que tenien controlat
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers va caure per un ajustat 28 a 27 a la pista d'Anaitasuna, que ja suma dues victòries en dues jornades. El conjunt dirigit per Antonio Rama va anar clarament de més a menys. La primera meitat va ser notablement bona, però a la segona l'equip es va desinflar i, sobretot en atac, no va trobar recursos per superar una 6-0 ben plantada i un Nordlander inspirat. Si a la primera meitat l'equip va fer 17 gols, a la segona només en va fer 10, una xifra insuficient per guanyar en una pista que en els últims minuts va crear l'ambient idoni per acabar d'empènyer el seu equip.
Amb una bona defensa l'equip va anar creixent en els primers minuts. Marc García i Isma Bela van estar contundents i amb un Bombom Almeida encertat el Granollers va marcar ràpidament les diferències. En atac, la primera línia formada per Bernatonis, Cañellas i Silva funcionava i els gols del lateral lituà marcaven les distàncies al marcador. La baixa de Resina es va notar menys amb la bona actuació d'Edgar Pérez, que va culminar un parell de contraatacs per eixamplar la distància amb l'11 a 16. Figueras també anotava des dels sis metres (només va cometre un error en el llançament en tot el partit) i tot i que Goñi i Oswaldo van reduir mínimament la distància abans d'arribar al descans (13-17), les sensacions del Granollers eren més que positives per encarar la segona meitat.
La gran mobilitat del central Erik Balenciaga -en la imatge amb la pilota- va portar de corcoll la defensa granollerina (Fotografia: JESÚS GALARZÓN / DIARIO DE NAVARRA)
A la represa, el Fraikin va aguantar la primera estocada del conjunt de Juanto Apecechea. Mikel Aguirrezabalaga a la primera línia i Ander Ugarte al pivot van ser dos dels jugadors que més mal van fer. La segona unitat del Granollers no va funcionar en atac. Vukasin Rakocija va tenir els primers minuts a la lliga i, tot i que va interpretar bé els moviments, no va tenir encert en el llançament. Márquez, per la seva banda, ja recuperat del genoll, va anotar un gol però encara està lluny de la seva millor versió, com és evident després d'estar sis mesos aturat. De mica en mica, el conjunt local anava retallant gols i el Fraikin s'encallava en atac. Nordlander va ser decisiu en un parell d'aturades, una sobre Cañellas des de 6 metres. Bernatonis i Silva van tornar a aparèixer i van mantenir l'Anaitasuna a 2 gols, una barrera que es va trencar amb un parcial de 5 a 0, del 21 a 24 al 26 a 24. Amb el marcador en contra va arribar la precipitació. L'equip va voler córrer, també en defensa. Balenciaga va provocar dues exclusions a Figueras i Silva que van dificultar encara més la remuntada.
Els més de 20 aficionats del Granollers que van viatjar fins a Pamplona no van deixar d'animar fins l'últim instant, però el cronòmetre en contra va perjudicar els de Rama i unes passes de Silva van acabar de sentenciar la derrota. Només Cabanas des dels set metres, va tancar el marcador a cinc segons del final.
Álvaro Ferrer, que tornava a l'equip per la lesió a la mà d'Albert Pujol –ha passat pel quiròfan–, va disputar els últims minuts al centre de la defensa. El Granollers suma dos punts de quatre possibles i s'enfrontarà la setmana vinent a l'Atlético Valladolid al Palau d'Esports.

El post-partit

Antonio Rama, satisfet pel treball de l'equip malgrat la derrota final a Pamplona

Encara que al final l'equip no va poder sumar cap punt a Pamplona, el tècnic Antonio Rama es mostrava satisfet en declaracions a Ràdio Granollers: "Estic content perquè l'equip està treballant i responent bé. L'equip demostra que vol fer coses; ha plantat cara a l'Anaitasuna a la seva pista, que és una pista molt complicada i va guanyar contra Logronyo al Palau", va afirmar l'entrenador del Fraikin. "Hem de ser conscients que hi ha feina per fer però aquella sensació d'incertesa que hi havia durant la pretemporada es va esvaint de mica en mica", va afegir.
Sobre el partit Rama va explicar que l'inici de la segona part i el cansament havien estat claus en la remuntada de l'Anaitasuna. "Els dos gols d'inici ens han matat anímicament però, malgrat tot, seguíem controlant el marcador", va dir. "No hem sabut gestionar algunes situacions de partit com sí vam fer al Palau contra Logronyo i, amb el pas dels minuts i el cansament, les cames ja no responen igual", va seguir. "Quan en atac no surten les coses forces més en defensa i t'arrisques que et xiulin alguna exclusió, com així ha estat", va afegir. Unes exclusions que van ajudar l'Anaitasuna a capgirar el resultat.

Antonio Rama i David Ginesta (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Adrià Figueras, màxim golejador del partit juntament amb Álvaro Cabanas, va afirmar que l'excel·lent primera meitat no havia estat suficient per aconseguir puntuar. "Guanyàvem de quatre o cinc gols i els teníem ben controlats però ells han sabut reaccionar", va dir. "Som conscients que hem de jugar al cent per cent tot el partit", va afegir.
La lesió de David Resina va fer que Édgar Pérez fos l'únic extrem esquerre a Pamplona. "Per mi és una gran responsabilitat perquè és el meu primer any al primer equip. M'ha costat entrar al partit però, un cop dins, m'he trobat molt còmode", va afirmar.

Publicat el 18 de setembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)