divendres, 14 d’abril del 2017

Del joc de toc al joc directe per sumar un puntet 'in extremis'

La derrota contra el Molletense, totalment immerescuda, va aportar sensacions positives a un equip que, a Mollet, contra el benjamí B del CF Mollet UE, va començar a refer-se anímicament. Va ser un partit estrany, que podria haver guanyat el Mollet, però que a darrera hora l'Esport Club va empatar. Quelcom que aquesta temporada li havia passat a l'equip granollerí en alguna ocasió, però a l'inrevés -i que tornaria a passar, com llegireu en properes croniquetes.

En Pau va disposar de tres xuts de falta directa. En un d'ells va aconseguir marcar el 0-1 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit va començar mogut i va ser l'Esport Club qui va pescar primer. Després que en Max aturés un xut dels molletans al minut dos, al quatre en Pau va marcar el 0-1 en un xut de falta directa, des de tres quarts de camp i força enganxat a la banda esquerra; la pilota va anar a l'escaire curt però el porter Sergio no hi va poder fer res. El domini, durant aquest primer quart, va ser altern, amb el Mollet buscant pilotes en profunditat buscant l'esquena de la defensa i amb un Esport Club que la tocava però que no acabava de generar perill. El Mollet va poder empatar al minut sis en un xut de falta que es va estavellar al pal i en Pau va poder marcar el 0-2 en una altra falta, gairebé calcada a la primera -un pèl més propera- però que va sortir massa alta.

En Max, ben col·locat, va veure com aquest xut de falta lateral s'estavellava al pal (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Al segon quart va ser quan es van començar a torçar les coses pels granollerins, que van veure com el Mollet li menjava terreny i li capgirava el marcador. L'empat va arribar al minut quatre quan Jairo va provar un xut de lluny, molt centrat i bombejat, que va superar en Max per dalt. Tot i que els granollerins van reaccionar tot seguit, amb una bona jugada entre en Marc i l'Eduard que va acabar amb un xut del primer que va anar fora, el Mollet va ser qui va crear més perill i qui va acabar marcant de nou. En Fèlix, molt actiu lluitant per pilotes dividides, va tenir un primer remat de cap dins l'àrea, que no va trobar porteria. Poc després l'Esport Club va badar en un servei de porteria en curt, en Fèlix la va recuperar i va fer la centrada a l'àrea perquè l'Aleix Lobo, després de controlar d'esquena a porteria, amb el pit, es regirés i marqués el 2-1. El gol va deixar grogui l'equip, que va estar a punt d'encaixar el tercer en un xut de l'Aleix Ballescà que es va estavellar al pal -va rebre una gran passada de cantó a cantó de l'Aleix Lobo-. I al límit del descans el Mollet va perdonar de nou en un xut de falta molt proper a l'àrea i en què el xut de Jairo va sortir per damunt del travesser.
JOC DIRECTE PER RECUPERAR TERRENY
Tot just començar el tercer quart va arribar el tercer del Mollet; en Nouhoun va perdre una pilota a camp contrari i el Mollet va fer una jugada molt vertical, buscant l'Héctor, que va definir perfectament en l'un contra un, enganyant en Max. Amb el gol el Mollet va fer-se enrere i els granollerins ho van aprofitar. En Nouhoun, que després de molts partits donant suport a l'equip no n'havia tret massa bon resultat, va començar a esdevenir protagonista i, dels seus peus, van començar a sortir jugades de perill. En la primera el porter Sergio li va refusar el xut col·locat i amb rosca -buscant el pal llarg- després d'una gran cavalcada per la banda -l'àrbitre va donar fora de porteria quan era córner-. Després d'aquesta ocasió d'en Nouhoun, en Pau en va tenir dues de seguides; la primera en una altra falta directa que va sortir per damunt del travesser, i la segona, arribant en cursa per la banda dreta, amb un xut que va refusar en Sergio i que després ningú va poder rematar.

En Guillem controla la pilota al mig del camp, envoltat de jugadors del Mollet (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Amb el Mollet cada cop més endarrerit, semblava que la pilota no volia entrar i que una nova derrota s'apropava. Però dues genialitats consecutives d'en Nouhoun -fins aleshores només havia marcat un gol amb l'equip- van permetre l'Esport Club empatar el partit en només tres minuts; en la primera jugada de l'últim quart els granollerins van buscar la passada llarga i en Nouhoun va fer gala de la seva velocitat per superar tota la línia defensiva molletana, per avançar-se al porter Sergio amb un toc suau, i marcar a porteria buida. Al minut tres l'Esport Club va tornar a buscar Nouhoun en llarg -aquest cop en un servei de porteria de l'Oriol-. Després d'un canvi de ritme el davanter granollerí va endinsar-se a l'àrea, va rebre un penal que l'àrbitre no va xiular, es va aixecar, va recuperar la pilota i va acabar marcant l'empat a 3. Un minut després d'aquest gol el Mollet va marcar un gol que l'àrbitre va anul·lar per fora de joc. Amb l'empat, el Mollet va revifar buscant el gol de la victòria i el partit es va obrir. L'Aleix Lobo va poder marcar en dues ocasions, una de les quals, en l'últim minut, salvada pel Pau in extremis llançant-se en planxa, i per part granollerina en Nouhoun en va tenir una altra però la pilota se li va avançar massa en el control i el porter Sergio va poder arribar-hi abans.
Amb aquest final trepidant, la victòria podia haver caigut de qualsevol cantó, però l'empat ja va ser un bon resultat per un equip que necessitava estímuls positius.

Els protagonistes

Final amb espectacle lamentable

Després de vèncer al camp de l'OAR Vic per 3 a 6 i agafar una mica de moral pel que mancava de temporada, el benjamí A de l'Esport Club Granollers volia donar continuïtat a aquest bon resultat guanyant el Molletense, a casa. A l'anada, l'equip molletà havia estat molt superior, sobretot en intensitat de joc, i ara es tractava d'igualar aquesta intensitat perquè de qualitat, els nanos prou que en tenen. Potser, vist el partit, la victòria hagués estat un premi excessiu, però l'empat hagués estat totalment merescut. Tot i aconseguir-lo -jutge-ho vosaltres mateixos mirant les imatges adjuntes- l'àrbitre no el va concedir. Era l'últim minut del partit, la jugada va acabar en un embolic dins l'àrea i una invasió de camp per part de pares i aficionats, d'ambdós equips- totalment lamentable i fora de lloc.

En Pau condueix la pilota i intenta evitar la falta per part d'un jugador del Molletense (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit va començar bé però l'alegria va durar ben poc. Al minut cinc en Daniel, des de força lluny, va provar un xut bombejat i alt que va superar per dalt el porter del Molletense Rubén. Mig encantats encara, celebrant el gol, el Molletense va treure de centre, va fer una bona jugada d'atac i va aconseguir empatar amb un gol d'en Marc Soldado. De l'alegria del gol es va passar a la decepció de l'empat i a l'ensurt pel possible 1-2 del Molletense, que no va arribar per ben poc; primer en una rematada d'en Yeray, al sobrebot i amb l'exterior del peu, que va sortir fora. I després en un contraatac en què l'Adrià -substituïa el lesionat Max- va haver de sortir fora de l'àrea per refusar el xut d'en Taha.
El segon quart va començar amb una bona jugada del Granollers, amb un teva-meva entre en Gerard i en Pau. Aquest va arribar a la línia de fons i va centrar enrere cap a en Nouhoun, que arribava en cursa, però la pilota li va arribar un pèl forçada i la seva rematada va sortir defectuosa. No va ser l'única ocasió d'en Nouhoun, que va veure com el porter Rubén li aturava un xut al minut 9 -després de rebre una passada d'en Pau- i com una munió de defenses li acabaven prenent la pilota en una jugada en què va estar massa individualista. Per la seva banda, el Molletense només va tenir un xut a porteria, d'en Dídac, que va aturar l'Adrià.

Aquest xut d'en Daniel, des de fora l'àrea, va suposar el primer gol del partit (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
L'AMBIENT S'ENRAREIX I ACABA MOLT I MOLT TENS
Els primers minuts després de tornar dels vestidors van passar sense pena ni glòria fins que una nova genialitat d'en Nouhoun va acabar en un rebot -l'habilidós jugador granollerí la va perdre, altra vegada per excés d'individualisme- que va arribar a en Gerard. El seu xut però, el va aturar en Rubén. Del que podia haver estat el 2-1, com sol passar sovint, es va passar a l'1-2; el Molletense va fer una bona jugada d'atac, obrint del centre cap a la banda dreta i amb una centrada a l'àrea que va rematar en Taha, tal com venia, per marcar. Aquest gol va descentrar els nanos granollerins, que van estar a punt d'encaixar el tercer; una pèrdua de l'Oriol va permetre un contraatac del Molletense en què en Pol va estavellar el seu primer xut al pal i va enviar el segon a fora per ben poc.
Passat aquest ensurt va arribar l'últim quart, i els nanos de l'Esport Club van buscar l'empat i el van merèixer, però el porter Rubén el va evitar en diverses ocasions i l'àrbitre el va frustrar en l'última jugada del partit. Al minut tres en Rubén va aturar un xut d'en Pau, fluixet, a la sortida d'un córner i després de diversos rebots dins l'àrea. Al minut sis, una altra vegada en Rubén va aturar un xut granollerí, aquest cop de l'Eduard, després d'una bona jugada d'en Pau per la banda dreta. I al set en Guillem va provar un xut de lluny que va sortir massa desviat.

Les aturades del porter del Molletense van ser claus, sobretot a l'últim quart, perquè el seu equip acabés guanyant el partit (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Els ànims s'havien anat caldejant mica en mica; els granollerins, a la part baixa, necessitaven puntuar i el Molletense es va passar l'últim quart defensant-se. En la lluita per la pilota hi va haver moltes jugades amb contactes -aspecte que els granollerins no controlen massa- que l'àrbitre va deixar seguir. Aquesta passivitat va treure de polleguera a pares i aficionats, nervis que van fer-se evidents en l'última jugada del partit, una falta a favor del Granollers, que va executar perfectament en Gerard; el porter Rubén va treure la pilota des de dins la porteria però l'àrbitre no va donar el gol. La jugada va continuar amb un embolic dins de l'àrea del Molletense, en Dídac i l'Oriol van lluitar per una pilota i tots dos van acabar al terra. I a partir d'aquí, l'espectacle va ser lamentable, amb pares d'un i altre equip saltant al camp a fer, ben bé, no sé què. Sortosament, tot va quedar en això, en una escena que mai s'hauria de veure, i molt menys quan parlem de nens, que el que necessiten són estímuls positius i no aquesta demostració de manca d'esportivitat.
En fi, i resumint, una derrota totalment injusta però que va servir perquè els nanos del Granollers comencessin a creure-s'ho i a sumar alguns punts en partits posteriors (us ho explicaré en les següents croniquetes, és clar!)

Els protagonistes

I per si esteu interessats en discutir si la pilota havia entrat o no, aquí us deixo el vídeo, cedit per en Joan Miquel Boix, per poder-ho avaluar. En directe em va semblar gol i veient les imatges d'on està el porter quan refusa la pilota, em corroboro en l'afirmació. Però jutgeu-ho vosaltres mateixos; les opinions, per descomptat, són totalment lliures...