dimarts, 12 de desembre del 2017

El Bigues i Riells ja és un dels millors vuit equips d’Europa

Les vallesanes tornen a derrotar el Coutras i s'enfrontaran al Gijón als quarts

El Bigues i Riells va escriure dissabte un nou capítol a la història del club classificant-se pels quarts de final de l'Eurolliga femenina, l'any del seu debut a la competició. L'equip de Xiqui Carmona va eliminar el Coutras francès, en un partit de tornada còmode per a les vallesanes després d'emportar-se l'anada per un contundent 0 a 5. El Bigues s'enfrontarà a la ronda següent a l'Hostelcur Gijón
Tot i el clar avantatge de l'anada, el Bigues i Riells va  sortir a la pista amb l'objectiu de rematar ràpidament l'eliminatòria i de controlar el joc en totes les facetes. Tot plegat en un pavelló ple fins a la bandera conscient de la transcendència del partit.
El Bigues i Riells va dominar clarament la primera part, sortint fortes en atac. El  matx el va obrir Marta Borràs, la golejadora de l'equip, tancant de forma magistral un un contra un. Posteriorment, Camp va fer el segon gol després d'un contraatac molt ràpid. Borràs va ampliar distàncies per arribar al descans amb un 3 a 0 a l'electrònic.

Marta Borràs celebra un dels seus tres gols en la tornada de l'eliminatòria, en què ja partien amb cinc gols d'avantatge (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A la segona meitat, les vallesanes van continuar dominant. Tot i això, el Coutras va escurçar distàncies, rematant una pilota penjada  i, finalment, Borràs va fer el seu particular hat-trick tancant una jugada personal. Una de les notes destacades del partit és que van debutar a la competició Helena Saldaña, portera i que va jugar els darrers 15 minuts i Natàlia Ylla.
D'aquesta manera, i amb un resultat global de 9 a 1, el Bigues i Riells es va classificar entre els vuit millors equips del continent i s'enfrontaran al Gijón, un dels equips més potents de la lliga espanyola. "Estem molt contents, és el primer cop que hi participem. Encara ens queden alguns dubtes de joc, ja que encara no fem tot un partit sencer sense imprecisions i amb el Gijón això no ens ho podem permetre, perquè és un equip molt bo i acostumat a guanyar", explicava Carmona, el qual ara es vol centrar en la lliga. El partit d'anada de l'eliminatòria serà el 20 de gener a Astúries i la tornada es diputarà a Bigues i Riells el 17 de febrer.

Publicat el 4 de desembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)