dimecres, 15 de novembre del 2017

El KH-7, a les portes de vèncer el líder

L'equip de Robert Cuesta s'estavella en Silvia Navarro als últims minuts

La veterania és un grau. O això diu la dita que va semblar confirmar-se dimecres al Palau d’Esports al partit que enfrontava el KH-7 BM Granollers amb el líder de la competició, el Rocasa Gran Canaria, en un partit avançat de la jornada del cap de setmana. L’equip de Robert Cuesta, que venia de perdre a la pista d’un altre dels equips grans –el Bera Bera– després d’un bon partit, va estar a punt de ser el primer equip a donar-li un disgust al fins ara invicte Rocasa, però es va estavellar en la portera Silvia Navarro als últims atacs. El partit estava igualat i la gran actuació de la portera internacional va impedir que es produís la sorpresa.

La lateral esquerra Lora Sarandeva, màxima golejadora del seu equip executa una falta per sobre de la tanca del Rocasa Gran Canaria (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit va mantenir la intensitat i l’emoció dels primers minuts durant tot el matx. Els avantatges inicials del KH-7 es van tornar avantatges per al Rocasa a partir del minut 5, en què l’equip canari va capgirar un 2-1 favorable a les granollerines per passar al 2-4 al seu favor. Els gols de Seynabou Mbengue van donar al Rocasa un màxim avantatge de tres gols (3-6) que les granollerines van neutralitzar amb els gols des de la distància de Tilda Matthijs i Lora Sarandeva, les penetracions de Judith Vizuete o les connexions amb Kaba Gassama al pivot. Així, l’equip de Cuesta va empatar a 10 i va posar-se per davant amb l’11-10 –parcial de 3-0 amb gols d’Ona Vegué, Sarandeva i Vizuete– però les alternatives van continuar als últims minuts de la primera meitat, i van arribar al descans amb el màxim avantatge del partit per l’equip de Cuesta (16-14).
REACCIÓ VISITANT
La bona sortida del Rocasa en tornar dels vestidors va posar l’equip canari novament per davant (16-17), però l’equip de Cuesta va demostrar tenir ben estudiat el rival. En defensa van generar-li força problemes a l’atac canari, i en atac van saber trobar les situacions idònies per superar la defensa del Rocasa. L’exclusió de María González va permetre al KH-7 posar-se dos gols amunt (20-18), però l’equip canari va igualar de nou el matx i va aprofitar l’exclusió de Vizuete per posar-se dos gols amunt (21-23). I va ser a partir d’aquest moment que la figura de Silvia Navarro es va fer més present. L’equip de Cuesta va aconseguir empatar a 24 i a 25 però als últims minuts Navarro va fer quatre grans aturades. L’última possessió, per empatar, va ser granollerina, però el Rocasa va forçar una falta que va matar el partit de forma definitiva.

El post-partit

Ha estat un gran partit del qual ens queda un regust agredolç. (Robert Cuesta)

Mai l’equip de Robert Cuesta havia estat tan a prop de doblegar el líder de la competició i únic equip estatal que es manté viu en competició europea, el Rocasa Gran Canaria. Potser per això la derrota va saber més greu del compte a les files granollerines. “Estic molt content per l’esforç i la lluita de les meves jugadores. Ha estat un gran partit, del qual ens queda un regust agredolç perquè hem tingut la victòria a tocar i se’ns ha escapat pels pèls”, va afirmar el tècnic granollerí Robert Cuesta. L’entrenador del KH-7 va veure un Rocasa molt motivat. “Mai ens van considerar un equip petit. Van venir al Palau a competir des del minut u i l’eufòria amb què han celebrat la victòria així ho demostra”.

Robert Cuesta i les seves jugadores fan pinya al partit contra el Castelló. El tècnic va quedar molt satisfet del seu equip (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Sobre el Rocasa Cuesta va destacar-ne, sens dubte, l’actuació de Silvia Navarro, que els havia privat de la victòria. “Ha demostrat la seva gran categoria com a portera amb les seves aturades en els moments més decisius”, va afirmar. I va destacar la lluita de les seves jugadores. “L’equip ha cregut en tot moment que podia guanyar a un gran rival”, va dir. “Ens feia falta un partit així, competint durant els 60 minuts contra un rival teòricament més potent que el nostre”, va seguir. “L’equip està treballant moltíssim i ho està fent molt bé. Estic convençut que l’experiència d’aquest partit ens servirà com a punt d’inflexió, sobretot a nivell anímic”, va concloure el tècnic del KH-7.

Publicat el 10 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)