dissabte, 14 d’octubre del 2017

Victòria del Fraikin per la via ràpida

Els d'Antonio Rama dobleguen el Frigoríficos Morrazo a base de defensa i contraatac

El Fraikin BM Granollers necessitava una victòria al Palau per refermar la moral que havia agafat la jornada passada a la pista del Teucro, i els d'Antonio Rama la van anar a buscar des del principi, a base d'una defensa molt intensa i de ràpides sortides al contraatac. La diferència al marcador va anar creixent gradualment, sempre per damunt dels cinc gols de diferència fins a arribar a un màxim avantatge d'11 gols (34-23) i d'una diferència final de 10.
La solidesa defensiva va tornar a ser l'arma definitiva dels de Rama, com ho havia estat en aquestes darreres temporades –fins ara el Fraikin era un dels equips més golejats a l'inici d'aquesta temporada–. Les recuperacions de pilota, les pèrdues del Cangas i les aturades de Bombóm Almeida van ser l'inici de nombroses jugades de contraatac, quatre de les quals van portar a un parcial de 5-1 que va obligar l'entrenador del Frigoríficos Morrazo Víctor Francisco García a demanar temps mort quan encara no s'havia arribat al minut 5.
La dinàmica, però, no va canviar, i el Fraikin va aconseguir un altre parcial de 4-0 –en inferioritat per l'exclusió de Marc Garcia– que el va portar a aconseguir la màxima diferència de la primera meitat (10-3), moment en què el conjunt gallec va aconseguir estabilitzar el partit; l'entrada d'Hermones per Salazar sota els pals, els un contra un de David Iglesias i alguna connexió amb el pivot Dani Cerqueira van servir per equilibrar el joc, que no el marcador –el Fraikin va continuar manant amb diferències entre els cinc i els set gols durant tota la primera meitat–. Adrià Figueras, amb vuit gols, i David Resina, amb quatre, van ser els màxims exponents ofensius d'un Fraikin que va fregar la vintena abans del descans.

El jove Pol Valera va disposar d'alguns minuts a la segona part i els va aprofitar per marcar dos gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Als primers minuts de la segona meitat va ser quan es va veure el Fraikin més insegur; va cometre errades en la passada buscant el pivot i algunes imprecisions –algunes faltes en atac– que el Frigoríficos Morrazo no va saber aprofitar perquè va seguir amb les imprecisions, algunes de forçades per la bona defensa granollerina.
Bombóm va continuar ratllant a un gran nivell (38%) i quan va sortir Marc Guàrdia l'encert sota els pals es va mantenir. Els gallecs, que només van aconseguir apropar-se a cinc gols de diferència –24-19 va ser l'última vegada–, van veure que jugués qui jugués al Fraikin –Rama va fer rotacions amb l'entrada de Porras, Márquez, Reixach, Édgar i el jove Pol Valera– la remuntada la tenien magra. Portats pel desànim i la impotència de no trobar solucions, els de García van veure com el Fraikin tornava a prémer l'accelerador als últims minuts per escapar-se definitivament, amb una màxima diferència que va arribar a ser d'11 gols.
Al final del partit Rama va admetre que el joc defensiu havia estat clau. "L'Álvaro –Ferrer– es va trobant cada vegada més còmode i hem tingut aquest punt de millora que als altres partits no havíem trobat", va dir. El tècnic va destacar també el paper de jugadors com Valera o Márquez, que van entrant cada vegada més en les rotacions de l'equip. "L'Álex surt d'una lesió i de mica en mica es va trobant millor", va afegir. "Aquest és el camí, però hem de ser conscients del potencial que tenim i de la igualtat que hi ha enguany a la lliga. L'exigència serà màxima i haurem d'estar sempre al nostre millor nivell", va concloure.

Publicat el 9 d'octubre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)