dijous, 27 d’abril del 2017

El CB Granollers perd l’últim partit a casa

David Garcia i Ferran Nadal, que deixen l'equip, s'acomiaden de la seva afició

El CB Granollers va acomiadar-se de la seva afició amb una derrota (58-67) en un partit en què el CB Vic-Universitat de Vic va ser un pèl superior i en què s'hi jugava més –una victòria li assegurava jugar les fases d'ascens mentre els granollerins fa setmanes que no tenen cap mena d'al·licient–. El partit, a més, va servir per acomiadar dos jugadors que deixen l'equip: David Garcia i Ferran Nadal.
La diferència que el Vic va agafar al primer quart, amb un atac més fluid, encertat i amb major domini sota els taulers, va acabar essent decisiu. Els de Manel Blanco van anar a remolc durant tot el partit i això els va penalitzar en excés, sobretot en jugades d'atac precipitades que acabaven en pèrdua de pilota o en llançaments mal seleccionats i sense opció a rebot.
Els triples de López –2–, Schröder i Garcia al segon quart van permetre empatar a 23 després d'acabar perdent de deu (9-19) al final del primer quart, però tot just empatar, el Vic va tornar a escapar-se, amb triple inclòs de Garrote, màxim encistellador vigatà.

Dani Cabañas intenta superar la defensa de Joel Rodríguez, del CB Vic (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
En tornar del descans els de Blanco van sortir amb més intensitat i va ser, sens dubte, el millor quart dels granollerins. No tant pel que fa a l'atac –19 punts– sinó per deixar el Vic amb tan sols 14. Els triples de Nadal –màxim encistellador del partit amb 19 punts– i López van situar l'equip a cinc punts (46-51), resultat que es va mantenir fins a l'inici d'un darrer quart d'anades i vingudes i jugades de lluïment individual –dues esmaixades del vigatà Àlex Pou, una de Nadal i alguns taps–. A 20 segons del final, amb el partit resolt, Blanco va canviar Nadal –marxa a Austràlia–. El públic, dempeus, el va ovacionar com feia temps que no es veia al pavelló del carrer Girona.

Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)