dimecres, 15 de febrer del 2017

El campió, contra les cordes

El Fraikin supera el Göppingen a la primera part però acaba perdent per la mínima
Xavi Mas (enviat especial)

El Fraikin BM Granollers va tenir contra les cordes a l’actual campió de la Copa EHF, el Frisch Auf Göppingen, al partit inaugural de la fase de grups, però al final va tornar amb les mans buides en un final a cara o creu, que va sortir creu. Potser per això, el sentiment al final del partit era d’haver perdut una gran ocasió de donar un fort cop a la taula i de posar la por al cos d’un Göppingen que pretén arribar a la final a quatre que ells mateixos organitzaran.
Si algú havia somiat en un inici de partit ideal pels granollerins, segur que no l’haurien somiat tal com va anar; quatre aturades de Vicente Álamo –100%–, una gran defensa que va forçar pèrdues i faltes en atac de l’equip alemany i la tan desitjada millora en l’eficàcia ofensiva. Així, els de Carlos Viver van clavar un parcial de 0-6 a un Göppingen desorientat i massa previsible. Magnus Andersson, el tècnic local, va intentar apagar el foc amb el 0-4, però els seus homes van continuar estavellant-se contra Álamo o els pals.
El primer gol local no va arribar fins passat el minut 11, però va ser el gol que va encendre la metxa de la seva reacció. Esperonat pel nombrós públic –2.800 sorollosos i respectuosos espectadors– i per alguna intervenció del seu porter, l’internacional eslovè Primoz Prost, el Göppingen va passar del 2 a 8 al 7 a 8 en uns escassos cinc minuts en què la primera línia amb Sesum i Kneule va marcar la pauta.
L’exclusió de tots dos, cap al minut 20, no la va saber aprofitar del tot bé un Fraikin que, malgrat tot, tan sols va permetre que el Göppingen empatés el partit (10-10). Va continuar marcant el ritme del partit i va arribar al descans amb dos gols de marge. En tornar dels vestidors el Göppingen va posar un punt més d’intensitat defensiva –si és que encara era possible posar-n’hi més– i aquesta capacitat física –i algunes aturades de Prost primer i de Bastian Rutschmann després– va ser clau per acabar igualant el partit i portar-lo a un emocionant final.

El pivot del Fraikin Gonzalo Porras intenta un llançament caient acrobàticament (Fotografia: JÜRGEN WEBER)
Amb la segona exclusió d’Arnau Garcia va arribar un parcial de 3-0 i el primer avantatge del Göppingen en tot el partit (17-16, min. 37.55), però els granollerins es van refer i van tornar a agafar un petit avantatge de tres gols (18-21). L’entrada de Rutschmann sota els pals va ser clau pel Göppingen; una gran aturada seva a Cañellas, que havia circulat al doble pivot, va permetre un contraatac en què l’extrem Marco Rentschler va fer el 23-22. A partir d’aquí, el partit es va encaminar a un vibrant final, amb un intercanvi de gols que va afavorir l’equip alemany. A 20 segons del final el pivot Niclas Barud va fer el 29-28. Viver va demanar temps mort i va preparar una jugada en què Mamadou no va poder rebre en condicions la passada en l’aire de Resina –va arribar-hi forçat–, i només va poder empènyer la pilota. Rutschmann, llançant-se al terra, la va aturar al sobrebot, i va frustrar el que hauria estat un bon empat.
De tornada a Granollers, i sense temps per rumiar-hi gaire, dimecres el cuer Benidorm, necessitat de punts, visitarà el Palau d’Esports.

Els protagonistes

El post-partit

Jugant a aquest nivell tindrem coses a dir. (Carlos Viver)
El tècnic, molt satisfet de l'esperit de lluita dels seus jugadors

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’entrenador del Fraikin, Carlos Viver, tot i doldre-li no sumar cap punt, va buscar-li la lectura positiva al partit. “Tenint en compte que jugàvem a la pista alemanya, l’equip va fer un gran partit”, va dir. “Ara no serveix de res perquè no n’hem tret cap punt, però sí que servirà per refermar la confiança i per marcar el nivell que haurem de tenir en aquesta fase de grups. Si l’equip juga a aquest nivell, tindrem coses a dir”, va afirmar rotund.
Viver va explicar que després del bon inici de partit, l’equip alemany havia igualat molt ràpidament el matx, però que els seus homes havien aguantat prou bé el cos a cos. “El partit ha tingut 30 o 40 minuts de brega constant en què ells ens donaven un cop i nosaltres els el tornàvem. Són un equip que té, com un dels seus punts forts, la capacitat física, i l’han aprofitada. Però em quedo tranquil perquè l’equip ha tingut capacitat de sacrifici fins al final”, va apuntar.
El proper rival a l’EHF serà el Midtjylland danès, diumenge al Palau d’Esports. Un equip que, segons Viver, també és molt físic i amb bon xut. “Segur que tindran un gran bagatge ofensiu. L’haurem de controlar bé per reduir-ne el percentatge d’efectivitat”, va advertir.

Publicat el 13 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada