diumenge, 13 de novembre del 2016

El Fraikin referma la quarta posició

Els de Carlos Viver es desfan del Puerto Sagunto a base de defensa i contraatacs
Xavi Mas

El Fraikin BM Granollers venia de dues derrotes seguides –tres comptant la del Trofeu Internacional Ciutat de Granollers– i es jugava la quarta posició a la lliga davant un Fertiberia Puerto Sagunto, que estava just per darrere dels granollerins –a un sol punt– i els jugadors de Carlos Viver van sortir a la pista amb els conceptes clars. Va aparèixer de nou la solidesa de la defensa 6-0 i la porteria –Pol Sastre– va tenir bona aportació. Tot plegat –sobretot durant la primera meitat– va permetre als granollerins córrer el contraatac i obrir un forat al marcador gairebé definitiu en arribar al descans.
Va ser un dimecres en què, a banda de la victòria granollerina, el Barça es va imposar amb moltes dificultats a l’Ademar León (26-25) i el Naturhouse la Rioja va remuntar als últims minuts per vèncer a la pista de l’Helvetia Anaitasuna (31-32), resultats que fan que l’equip de Viver, tot i mantenir-se quart, s’apropi a només un punt de l’equip lleonès i es mantingui a sis i dos punts de Barça i Naturhouse, respectivament.
El tècnic del Puerto Sagunto, Nikola Milos, va demanar temps mort quan encara no s’havien jugat quatre minuts de partit després de dos gols seguits de contraatac del Fraikin. Milos semblava olorar el desastre i hi va voler posar remei abans que fos massa tard, però només ho va aconseguir durant uns minuts.

Gonzalo Porras llença en un espectacular moviment, durant el partit d'aquest dimecres al Palau (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’exjugador del Fraikin Zeba Pacheco, amb dos gols seguits va posar el 6-5 al marcador just abans que el Fraikin s’escapés de quatre gols amb un parcial de 3-0. Aquest parcial el va tornar el Puerto Sagunto per apropar-se de nou a un sol gol (9-8), però va ser el més a prop que van estar dels granollerins.
ONZE CONTRAATACS A LA PRIMERA MEITAT
Després d’un temps mort demanat per Viver, va arribar la primera etzibada del Fraikin; les pèrdues del Puerto Sagunto –forçades per la bona defensa granollerina– van permetre obrir el primer gran forat amb un parcial de 5-0, tots ells de contraatac (14-8).
Milos va tornar a aturar el partit però la sagnia va continuar fins arribar al descans, amb un Fraikin que, a base de contraatacs –11 dels 20 gols de la primera part ho van ser– va deixar mig decidit el partit. La segona meitat, en canvi, no va ser tan prolífica malgrat que els de Viver no van baixar mai el nivell defensiu. El Puerto Sagunto va continuar tenint molts problemes per atacar en estàtic i el Fraikin va acabar de rematar la feina.
A banda dels contraatacs, l’espectacularitat del joc granollerí es va demostrar en les connexions de la primera línia amb Adrià Figueras, la seva excel•lent definició i les fuetades de Michal Kasal, que va sortir als últims minuts.

Els protagonistes

El post-partit

Necessitàvem una victòria com aquesta. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Al final del partit Carlos Viver estava més que satisfet amb el rendiment i les prestacions del seu equip. El tècnic granollerí va voler destacar, sobretot, la solidesa en el joc i la continuïtat en l’esforç. “La primera meitat ha estat molt bona i sens dubte ha marcat la resta del partit però la continuïtat que l’equip ha donat a la segona també ha estat digne d’esment, sobretot pel que fa a concentració”, va explicar. “Hem viscut algun partit en què l’equip passava d’un nivell de joc altíssim, amb diversitat en el joc, a abaixar el nivell i permetre al rival ficar-se de nou al partit, però aquest cop això no ha passat perquè l’equip en tot moment ha estat molt seriós. A més, el joc ha estat molt alegre i reconec que necessitàvem una victòria així”, va afegir.
Mamadou Gassama (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’entrenador del Fraikin va admetre que l’equip havia fet un treball defensiu molt bo. “Hem estat molt disciplinats en el treball defensiu, sobretot tallant les línies de passada amb el pivot Pozzer”, va afirmar. Tant el central Ángel Pérez de Inestrosa com l’exgranollerí Zeba Pacheco el van intentar buscar durant tot el partit, però va ser en va. “Ens hem tancat molt bé, amb el suport dels exteriors quan era necessari i en les recuperacions hem pujat molt bé en contraatac”, va continuar explicant. Viver també va voler destacar l’actuació de Pol Sastre i de Michal Kasal. “En Pol ha fet un gran partit i en Michal està cremant etapes en la seva integració a l’equip”, va concloure.
Per la seva banda, Mamadou Gassama va dir que havien sortit “molt motivats i amb ganes de trencar la ratxa de derrotes”. L’extrem granollerí va admetre que l’equip juga molt còmode a la contra.

Publicat l'11 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El ciclocròs de primer nivell torna a fer parada a les Franqueses

Xavi Mas

Aquest diumenge el parc del Mirador, a Bellavista, tornarà a ser la seu, per segon any consecutiu, del Gran Premi les Franqueses de ciclocròs, puntuable per la Copa d’Espanya de l’especialitat i que està enquadrada dins del calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI). L’èxit participatiu i organitzatiu de la prova celebrada la temporada passada ha permès que la Federació Espanyola de Ciclisme confiés de nou en la Unió Ciclista les Franqueses per la organització d’aquesta prova. Un campionat, la Copa d’Espanya, que enguany compta amb la implicació de Loterías y Apuestas del Estado com a patrocinador principal, i amb un seguiment televisiu per part de Teledeporte.

La cursa es va presentar aquest dimarts al vespre a la zona esportiva de Corró d'Amunt (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
“Això, sens dubte, serà un benefici per a nosaltres perquè donarà més visibilitat a aquesta disciplina que durant alguns anys havia quedat oblidada i perquè situarà les Franqueses al mapa”, va afirmar el president de la UC les Franqueses Antoni Serra. Serra va confirmar la presència de ciclistes txecs, anglesos, italians i francesos entre els gairebé 300 inscrits –uns 70 més que l’any passat– entre cadets, júniors, sub-23, elit, màster-30, màster-40, màster-50 i màster-60.
“El tret diferencial de la nostra prova, en comparació amb altres, és que el nostre circuit està pensat i dissenyat per ciclistes entesos en la matèria”, va afegir Serra. Un circuit –de 2,8 quilòmetres– que també va destacar Albert Pol –secretari de la Federació Catalana–. “Les Franqueses és un municipi amb una multitud d’espais on es podria realitzar la prova i amb uns paisatges immillorables que fan d’aquesta cursa un gran esdeveniment”, va assegurar Pol.

Publicat l'11 de novembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)