dijous, 13 d’octubre del 2016

Millora de joc però no de resultat

Després de la derrota per 6 a 1 contra l'Atlètic del Vallès, el benjamí A de l'Esport Club Granollers va saltar al camp, contra el CF Parets B amb algunes de les lliçons negatives del primer partit apreses. I com a mínim, el partit va començar molt bé, amb un gol tot just començar. Malauradament però, una mica de mala fortuna i una reacció massa tardana van fer que el resultat tornés a ser el de la primera jornada: una derrota.

La pilota al fons de la xarxa tot just començar. Era l'1 a 0 marcat pel David (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Quan tot just la pilota es posava a rodar, una bona jugada d'en Gerard va acabar amb una passada pel David i amb un xut creuat d'aquest que es convertia en l'1 a 0. El partit no podia començar de millor manera però l'alegria va durar ben poc. Al minut quatre el Parets va tenir dues ocasions seguides; en la primera entre en Pau Perales i el porter Adrià van refusar el perill. Però en la segona -en un fora de banda favorable als paretans- no van estar encertats a l'hora de refusar i en Salim ho va aprofitar per fer l'empat. Amb l'empat, el Parets va dominar el joc mentre els nanos de l'Alberto jugaven a batzegades.

En Salim encara la porteria granollerina just abans de marcar el gol de l'empat (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart podia haver començat com el primer si no hagués estat pel travesser, on l'Unax va estavellar el seu xut al minut dos. Va ser un bon començament de segon quart, en què després del xut de l'Unax al travesser, en Sandro, el porter del Parets, va evitar el gol granollerí en dues ocasions seguides, primer en una ocasió d'en David i després en un xut de falta de l'Unax. Quan tot semblava indicar que s'arribaria a la mitja part amb l'empat a un, una falta aparentment sense perill, a mig camp, favorable al Parets, va acabar en l'1 a 2 en una jugada desafortunada; el xut de falta d'en Dani Giménez, molt fort i bombejat per intentar arribar a l'àrea, va anar a parar al cap d'en Pau Cifuentes "Cifu", amb la mala sort que la pilota va anar cap enrere i va superar per dalt el porter Adrià.
LA REACCIÓ ARRIBA TARD I SENSE FORTUNA
Si el segon quart havia acabat de la pitjor manera, el tercer va començar pitjor; l'Adrià va haver de refusar a córner un xut d'en Dani Giménez del Parets però no va poder evitar que el mateix jugador marqués l'1 a 3 aprofitant una indecisió defensiva entre en Pau i l'Eduard. A partir d'aquest moment el Parets B va fer un pas enrere i els granollerins van començar a jugar-la una mica més. En Pau va tenir la primera ocasió per escurçar distàncies en un xut de fora l'àrea -després d'un refús defensiu paretà a la sortida d'un córner- però el Sandro va aturar el seu xut. Era el minut cinc; al vuit hi va haver una bona jugada d'atac que va acabar en un no res i just abans d'acabar el període, en David va marcar el 2 a 3 en una bonica xilena en rematar una centrada de córner d'en Gerard.

L'Adrià refusa un xut del Parets B al primer minut de la segona part (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Quedava tot un quart per davant per intentar empatar el partit però va faltar una mica de sort i una mica de tranquil·litat. En David, al primer minut, va trobar-se una pilota morta després d'un rebot però va xutar desviat i en Sandro va refusar dos xuts d'en Gerard als minuts sis i deu. Entre unes i altres, els granollerins ho van intentar però els paretans es van encarregar de ralentir el joc i de travar-lo, perdent temps. Als nois de l'Alberto els va faltar més decisió per poder, com a mínim, empatar.

El Barça s’aprofita d’un CB Granollers amb moltes baixes

El CB Granollers no va tenir cap opció de victòria davant un Barça que en tot moment va demostrar ser superior a un equip molt minvat per les baixes –van jugar dues jugadores del sènior B i una júnior–. Amb un parcial de 0-13 de sortida l'equip blaugrana va encarrilar el partit i les granollerines, sempre a remolc, van penalitzar en excés els moments de desconnexió, amb un altre parcial d'1 a 14 al final del segon quart. A la segona part les de Josep Miquel Bossacoma van aguantar millor amb un tercer quart més equilibrat i un últim quart en què van aconseguir rebaixar distàncies abans de l'últim minut i mig.

Publicat el 10 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Bellavista passa del dia a la nit en un minut fatídic

Kirian falla un penal al 87 i en la jugada següent el Roda fa l'1 a 2

El Bellavista es podia haver endut la victòria si Kirian de la Torre no hagués fallat un penal al minut 87 i, en canvi, just en la jugada següent el Roda va aconseguir el gol que li va donar la primera victòria de la temporada.
El Bellavista va dominar el joc durant la primera part –sortint bé des del darrere i treballant bé al mig del camp– però això no ho van saber traduir en gols; al minut 17 Kirian va estavellar un xut des de l'àrea petita al pal i la majoria d'ocasions van ser per arribades des de la banda i centrades a l'àrea amb poc encert rematador. El Roda, en canvi, va sortir més a la contra i va tenir un xut de falta i un xut llunyà com a úniques ocasions.

Un jugador del Bellavista intenta escapolir-se de la defensa d'un rival (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A la segona va canviar la dinàmica, amb un Roda més incisiu i aprofitant les indecisions defensives locals. Fruit d'una d'aquestes badades va arribar el primer gol. El Bellavista va empatar a la sortida d'un córner i va tenir el 2-1 en un penal fallat per Kirian al minut 87. Casals va treure de porteria en llarg i Èric li va pispar la cartera a Iván Rodríguez per fer l'1-2.