dijous, 6 d’octubre del 2016

El Fraikin trenca la mala ratxa a la pista del Cangas

Els de Carlos Viver, amb una primera meitat d'altíssim nivell, superen el Cangas 22 a 31
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers es va sobreposar dissabte a l'estadística. Els vallesans feia tres anys que no guanyaven a la complicada pista del Cangas, O Gatañal, però gràcies a un partit molt seriós es van endur la victòria, la quarta consecutiva de la temporada, per 22 a 31. Un triomf ben apuntalat per uns primers 30 minuts intensos en defensa i molt lluïts en atac. A la segona, el conjunt granollerí va saber administrar l'avantatge i aguantar les envestides del conjunt local, empès per una afició entregada.   
La concentració defensiva va permetre al Granollers sortir amb comoditat al contraatac i marcar les primeres diferències al marcador. Álvaro Cabanas, màxim golejador del partit amb 10 gols, no va fallar cap contraatac ni cap penal i la distància al marcador va créixer ràpidament fins als 10 gols. El Cangas només va fer mal amb la connexió central-pivot. David García repartia joc i Cerqueira marcava des dels sis metres. El Frigoríficos Morrazo va rebaixar la diferència al marcador en el tram final de la primera meitat per deixar l'11-17 al descans.

Álvaro Cabanas, en la imatge en un dels cinc contraatacs que va culminar, va ser el màxim golejador del partit (Fotografia: SANTOS ÁLVAREZ / FARO DE VIGO)
L'afició ja venia cremada d'una primera meitat en què, segons el seu parer, els àrbitres es van equivocar en un parell d'accions. Això es va notar a l'inici de la segona meitat. Afició dreta i protestes a cada jugada. Això va donar ales als locals, que van començar a jugar una mica millor, amb circulacions més ràpides a la primera línia gràcies a la veterania de Muratovic. Tot i això, el Granollers no es va deixar dominar. El Cangas, com a molt, va reduir la diferència als quatre gols. Sastre va aparèixer en moments decisius a la porteria i Gonzalo Porras va forçar tres penals clau per mantenir a ratlla el conjunt local. 
El tècnic del conjunt gallec ho va provar tot per desactivar el Granollers, fins i tot una doble individual sobre Cañellas i Silva, però els vallesans la van saber desactivar amb una circulació ràpida de bola i amb bona participació dels extrems. Qui va disposar de bons minuts va ser Kasal, que de mica en mica es va trobant més còmode amb el joc de l'equip i va anotar dos gols. En els minuts finals, el Cangas ja va donar la victòria per impossible i el Granollers ho va aprofitar per fer més gran la ferida i acabar amb una diferència de nou gols a sobre. David Resina i Alejandro Márquez van reaparèixer després de les seves respectives lesions amb minuts importants.
En declaracions a Ràdio Granollers (www.radiogranollers.cat), el tècnic Carlos Viver admetia que la primera meitat va ser clau per endur-se els dos punts. "La primera meitat marca la feina de tot el partit, hem sortit molt concentrats i això ens ha ajudat. Estem feliços perquè treure una victòria d'aquí és molt complicat i ho demostra el fet que feia tres anys que no hi guanyàvem". "La gent ha d'entendre que tot costa molt, no hi ha rival petit i el resultat final és fruit de molta feina", reivindicava Viver.

Els protagonistes

Publicat el 3 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 comet massa imprecisions

Després d'uns primers 20 minuts perfectes l'equip es veu superat per un Bera Bera molt ràpid
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers continua sense saber què és guanyar en un inici de lliga en què s'ha hagut d'enfrontar amb els rivals més durs de la categoria. Aquest dissabte l'actual campió Bera Bera va visitar el Palau d'Esports i va poder veure com l'equip de José Luis Villanueva té molt potencial però també com li manca continuïtat. Les granollerines van fer uns primers 20 minuts gairebé perfectes però després es van perdre en imprecisions i l'equip basc, amb ràpides sortides a la contra, no va perdonar.
L'equip de Villanueva va combinar bé en atac amb Kaba Gassama en la posició de pivot i amb una defensa molt intensa que dificultava els atacs de les basques. Ràpidament el KH-7 es va posar amb quatre gols de marge (6-2), diferència que va saber aguantar fins gairebé el minut 20, quan l'entrenadora visitant Montserrat Puche va demanar temps mort. A partir d'aquest moment el Bera Bera va canviar de sistema defensiu i va capgirar el marcador abans del descans amb alguns contraatacs.

Ana Isabel Martínez agafa de la samarreta a la granollerina Paulina Buforn (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A l'inici de la segona part el Bera Bera, també amb ràpids contraatacs, va aconseguir obrir forat. De mica en mica les granollerines van estabilitzar el joc però no van atacar amb tanta fluïdesa com en la primera meitat –ni tan sols en les situacions de superioritat–. Als últims minuts les granollerines van tornar a cometre errades que el Bera Bera no va desaprofitar per rematar la feina.

Les protagonistes

Publicat el 3 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Nova lliçó de joc i efectivitat de l’Esport Club Granollers

Àlex Gil lidera la segona golejada consecutiva dels de Cámara, que es relaxen al final
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va repetir diumenge, contra el Palamós, la mateixa exhibició de joc i efectivitat que ja li havia permès golejar el Castelldefels la setmana passada (4-1). Liderats novament per un Àlex Gil incommensurable, els d'Albert Cámara van golejar sense pietat un Palamós que a la segona part va arriscar amb una defensa de tres i en va sortir escaldat. 
El 6-0 amb què es va arribar als últims cinc minuts era un resultat curt, que es va escurçar més en dos últims minuts de desconcert granollerí que el Palamós va aprofitar per maquillar el resultat.
Els granollerins van sortir amb empenta i pressionant molt amunt; al minut dos va arribar el primer avís dels de Cámara i al minut quatre una excel·lent passada d'Àlex Gil per Cano, dins l'àrea, va acabar en el primer gol del partit. Aquest gol va esperonar el Palamós, que va dominar durant uns minuts el joc i va disposar de dues bones ocasions per empatar que el porter granollerí Víctor Manuel Colchero –nou fitxatge procedent del Júpiter– va evitar.

El jugador de l'Esport Club Granollers Diego Carrillo cau després de superar el porter del Palamós i marcar el 3 a 0                 (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Els granollerins, passat aquest petit tràngol, van tornar a controlar el joc, sortint bé des del darrere, recolzant-se bé amb el mig del camp i buscant trencar amb algunes passades llargues per la velocitat de Carrillo i Roland per les bandes. Fruit de mantenir la pressió va arribar el segon gol; Àlex Gil va pispar-li la cartera a Cornellà al mig del camp, va obrir per Carrillo i aquest, amb un xut de rosca ajustadíssim al pal llarg, va aconseguir un gran gol.

ÀLEX ESPAÑOL REVOLUCIONA EL JOC OFENSIU

L'entrada d'Àlex Español a l'extrem esquerre va ser la punta de llança del recital ofensiu granollerí a la segona part. Al minut 55 un canvi d'orientació molt llarg d'ell per Carrillo va suposar el 3-0 després que aquest últim superés amb un toc subtil la mala sortida del porter Solé. El Palamós havia sortit en la represa amb un 3-4-3 i va ser un autèntic suïcidi perquè poc després –minut 63– una bona jugada col·lectiva de l'Esport Club va acabar amb una centrada de Valls i una espectacular rematada de xilena d'Àlex Gil per fer el quart. El mateix Gil va ser l'artífex de la centrada del 5-0, obra de Joel al 68 i, en ple recital, una gran badada defensiva del Palamós la va aprofitar Cano per fer el 6-0.
Als últims minuts Cámara va treure del camp Èric Martínez –va sortir coix–, els jugadors es van despistar i en un parell d'errades de marcatge seguides van encaixar dos gols, el primer per un penal comès per Sergi Valls.
El club va anunciar també el fitxatge de l'exdavanter del Cerdanyola Javi Sánchez.

Els protagonistes

Publicat el 3 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)