dissabte, 24 de setembre del 2016

Vicente Álamo torna per la porta gran

El porter granollerí evita l'empat del Valladolid amb el temps esgotat

Semblava que després de la convincent victòria de diumenge passat a Benidorm tot havien de ser flors i violes per al Fraikin BM Granollers, però res més enllà de la realitat; el Recoletas Atlético Valladolid, que debuta aquesta temporada a la Lliga Asobal, va fer tocar de peus a terra l’equip i una afició que va tornar a patir com mai. Els jugadors de Carlos Viver van fer un partit ple d’alts i baixos, i això va permetre que l’equip castellà dominés el marcador durant força minuts i que, avançada la segona meitat, fes pensar a més d’un que la festa s’aigualiria –a un quart d’hora del final el Valladolid guanyava de tres gols.
Vicente Álamo, recuperat de la seva lesió al colze, va poder disposar dels primers minuts de joc i va acabar el partit com un heroi, envoltat per un equip que va esclatar d’alegria quan el porter, amb el temps esgotat, li aturava a Daniel Dujshebaev un penal que hauria donat al Valladolid l’empat a 32. Les súpliques de l’afició granollerina, avesada ja a aquests patiments, havien estat escoltades per un Álamo que, abans d’aquesta acció, ja havia estat determinant amb altres aturades per rellançar l’equip.

Vicente Álamo desferma l'eufòria en aturar el penal decisiu que hauria donat l'empat als visitants (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
UN COLADOR AL CENTRE DE LA DEFENSA
Al Fraikin, d’entrada, li va costar molt aturar la connexió entre la primera línia –que movia la pilota amb molta velocitat– i el pivot Abel Serdio, que es va inflar a fer gols; una i altra vegada Serdio trobava un forat al centre de la defensa –seus van ser sis dels set primers gols de l’Atlético Valladolid–. Ell solet, amb l’ajuda de Dujshebaev i Javi Díaz sota els pals, va aconseguir que els de Viver no marquessin distàncies –empat a 7–, minuts abans que un petit desconcert posés els visitants amb el màxim avantatge de la primera meitat (7-10).
Els granollerins van reaccionar a partir d’una primera línia força encertada –Silva va tornar a ser el màxim golejador de l’equip amb set gols i Arnau Garcia en va fer sis– i amb alguns contraatacs va capgirar el marcador, per arribar al descans amb un golàs de Silva.
ANGOIXA FINS AL FINAL
El Fraikin va començar la segona part amb dos homes exclosos i el Valladolid es va posar de nou per davant amb un parcial de 0-4. El temps anava passant i els atacs castellans cada vegada eren més lents. Amb el 22-25 del minut 45 va arribar la reacció granollerina, a base de contraatacs després d’aturades d’Álamo o de recuperacions defensives. Però arribar a guanyar de quatre a cinc minuts del final no va ser suficient per no haver de patir fins al final.
El Valladolid va demanar temps mort a quatre minuts del final perdent per 31-27 i, aprofitant l’exclusió d’Adrià Pérez, va recuperar fins el 32-31. Díaz li va aturar un xut a Silva i, amb el temps esgotat, Álamo li va menjar la moral a Dujshebaev.

El post-partit

En el penal, ell tenia més pressió que no pas jo. (Vicente Álamo)

El porter i Carlos Viver coincideixen que l'equip no va saber tancar el partit

Vicente Álamo
Rebaixada l’eufòria però encara amb el penal a la ment, l’heroi del partit va voler treure ferro a la seva providencial intervenció. “En el penal ell tenia més pressió que no pas jo. Per ell és més fàcil perquè sóc jo qui espera, qui està sol”, va explicar Vicente Álamo. “Jo estava tranquil, intentant mirar-li el braç. L’he pogut aturar i tots contents. Són coses del joc”, va afegir el porter, que encara no havia pogut jugar cap minut fins dimecres per culpa d’una lesió al colze.
“Esperàvem que fos un partit complicat, però no que fóssim tan irregulars”, va dir, fent una mica d’autocrítica. “No era necessari arribar a l’extrem de deixar-ho tot pendent d’un penal amb el temps esgotat. Semblava que teníem el partit controlat i ens l’hem complicat nosaltres solets”, va acabar dient.
PASSOS ENDAVANT I COSES PER ANALITZAR
Carlos Viver
Carlos Viver també va fer una mica d’autocrítica sense deixar de recordar que l’equip suma tres victòries en quatre partits. “En un partit com el d’avui gaudeixes veient com s’entrega l’equip, però és cert que si no guanyes de molt també pateixes”, va afirmar. Viver va destacar que, partits com aquest, durant la pretemporada, acabaven amb derrota i ara no. “Això vol dir que l’equip està fent passos endavant”, va assegurar.
Viver va reconèixer que l’equip havia patit defensivament a l’hora de tallar el treball amb el pivot. “Ens ha costat ajustar-ho i també hem hagut de canviar el sistema defensiu, però per això entrenem. Som un equip amb recursos”, va dir.
El tècnic també va tenir paraules d’elogi per a Vicente Álamo. “Ha demostrat la seva experiència, no només en el penal, sinó també traient pilotes que ens haurien complicat encara més el partit. Necessitem la porteria; avui ha estat ell i a Benidorm va ser en Pol”, va concloure.

Publicat el 23 de setembre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)