dimecres, 27 de gener del 2016

El KH-7 creu en la victòria

L'equip de José Luis Villanueva es consolida a mitja taula al final de la primera volta
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers, amb diverses baixes per lesió, va sumar la primera victòria de l'any contra el BM Porriño (31-27) en un partit en què les jugadores de José Luis Villanueva van anar gairebé sempre per davant. La victòria consolida l'equip granollerí a la part mitjana de la taula, ara amb 12 punts.

La granollerina Joana Capdevila lluita per una possessió amb Bárbara Cerqueira (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit va començar amb un ritme esbojarrat que semblava difícil de mantenir –10-8 en 12 minuts–. Cada gol granollerí era replicat pel Porriño, i quan no ho era –aturada d'Andrea de la Torre– les de Villanueva aconseguien ampliar l'avantatge. El KH-7 va arribar a guanyar de tres gols (10-7) però el Porriño, amb un parcial de 0-5 en cinc minuts, va capgirar el marcador abans del minut 20 (10-12). El temps mort demanat per Villanueva va donar resultats i les jugadores granollerines van recuperar el control fins a arribar al descans per davant (17-15).
VIZU I ANDREA AGAFEN RESPONSABILITAT
Durant els primers minuts de la segona part el KH-7 va mantenir l'avantatge constant –dos i tres gols– però el partit es va enrarir després d'unes quantes decisions arbitrals molt protestades. El Porriño va aconseguir empatar el partit (22-22), però les granollerines, amb una Judith Vizuete molt inspirada en atac –màxima golejadora del partit amb 10 gols– i amb Andrea de la Torre molt segura sota els pals –tretze aturades, una de les quals de penal–, van ampliar de nou el marge i el van saber mantenir fins al final controlant el ritme del joc.

Les protagonistes

Publicat el 25 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Empat estèril al derbi molletà

Les imprecisions marquen un partit en què tots dos equips acaben amb 10
Xavi Mas

Mollet i Molletenca van empatar a 0 en un derbi intens però amb poques ocasions i menys punteria. Les imprecisions en el joc de combinació, tant d'un cantó com de l'altre, van fer que les úniques ocasions de gol arribessin sempre a pilota aturada. Pol Flores per part del Mollet i Vini per part del Molletenca van resoldre bé les poques vegades que van haver d'intervenir.
Tots dos equips van estar ben posicionats de mig camp cap enrere i això va fer que en la fase de construcció de joc s'esvaís el perill si no hi havia precisió en les últimes passades. Tots dos equips ho van provar amb xuts de lluny i en segones opcions en jugades de pilota aturada. A banda dels xuts des de fora de l'àrea desviats, Pol Flores va haver de refusar un xut de Matito al minut 4, un de falta del mateix Matito al minut 39 i un altre de Brian al 42, mentre el Mollet va crear perill en dos córners seguits al minut 12, un altre al 43 i en un xut de Jandro al 45, just abans que l'àrbitre assenyalés el camí dels vestidors.

El jugador del Mollet Aitor cau al terra i topa amb el jugador del Molletenca, Evans (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
La segona part no va ser gaire millor. Matito va tenir la més clara pel Molletenca al 58 però Pol la va aturar mentre Aitor desaprofitava la més clara del Mollet, al 78, en rematar al lateral de la xarxa una centrada de falta al segon pal.  Els últims minuts van ser molt intensos però, a banda de les expulsions de Navarro al 76 i de Jairo al 78, tampoc hi va haver encert de cara a porteria.

Els protagonistes

Publicat el 25 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers trenca la mala dinàmica de resultats

El conjunt vallesà supera el Rubí gràcies a dos penals transformats per Cano
Eduard Batlles

L'Esport Club Granollers va aconseguir una victòria, després de quatre jornades sense fer-ho. El camp del carrer Girona tenia ganes de tornar a celebrar una victòria, la primera d'aquest 2016. Els vallesans van superar un Rubí que, tot i estar a un punt del descens, va venir a mossegar. Cano, amb dues dianes de penal, va capgirar el gol inicial de Romo per aconseguir els tres punts. 
El Granollers va ser superior en els primers compassos del partit, però cap dels dos conjunts va crear gaire perill a la porteria contrària. L'ocasió més clara del Granollers va arribar a la mitja hora de joc quan Pedro Bilbao va marxar en velocitat per la banda dreta i va encarar el porter, que li va aturar la rematada. El refús va anar a parar a les botes de Gil, que va controlar malament tot i tenir la porteria buida. Ortega, sempre segur sota pals, va fer un parell d'aturades per evitar l'empat.

El jugador de l'Esport Club Àlex Gil disputa una pilota amb Tino Mendoza (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la represa, el partit va anar pujant d'intensitat. Quan només s'havien disputat cinc minuts, la defensa local no va poder rebutjar una pilota que va quedar morta a la frontal de la petita i Romo ho va aprofitar per posar la bota i fer el 0 a 1. A partir del gol visitant, va arribar el domini absolut del Granollers. Albert Garcia i Víctor Vera van moure la banqueta i el jove davanter Roger Mora va ser decisiu forçant els dos penals. Al minut 71, Cano va filtrar una passada boníssima cap a Mora i quan el vallesà entrava dins l'àrea Carrasco el va envestir per darrere. Cano no va fallar des dels 11 metres. 
El Granollers necessitava la victòria i va continuar dominant. El Rubí es va quedar amb 10 homes per l'expulsió de Pau López, que va fer una entrada molt lletja a Gil. Mora es va rebre una passada boníssima de Bilbao i la seva rematada la va aturar Tino amb les mans. Penal i expulsió. Cano, sense posar-se nerviós, va fer el 2 a 1 definitiu. El central Kiki va rebre també la vermella directa després d'una dura falta sobre Mora, que protegia la pilota. 
La victòria dóna aire al Granollers i el situa en la vuitena posició amb 33 punts. La setmana vinent visitarà el camp del Sabadell B, que va perdre diumenge a casa del Santfeliuenc per 2 gols a 1.

Els protagonistes

Publicat el 25 de gener de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)