dijous, 6 d’octubre del 2016

El Fraikin trenca la mala ratxa a la pista del Cangas

Els de Carlos Viver, amb una primera meitat d'altíssim nivell, superen el Cangas 22 a 31
Eduard Batlles

El Fraikin Granollers es va sobreposar dissabte a l'estadística. Els vallesans feia tres anys que no guanyaven a la complicada pista del Cangas, O Gatañal, però gràcies a un partit molt seriós es van endur la victòria, la quarta consecutiva de la temporada, per 22 a 31. Un triomf ben apuntalat per uns primers 30 minuts intensos en defensa i molt lluïts en atac. A la segona, el conjunt granollerí va saber administrar l'avantatge i aguantar les envestides del conjunt local, empès per una afició entregada.
La concentració defensiva va permetre al Granollers sortir amb comoditat al contraatac i marcar les primeres diferències al marcador. Álvaro Cabanas, màxim golejador del partit amb 10 gols, no va fallar cap contraatac ni cap penal i la distància al marcador va créixer ràpidament fins als 10 gols. El Cangas només va fer mal amb la connexió central-pivot. David García repartia joc i Cerqueira marcava des dels sis metres. El Frigoríficos Morrazo va rebaixar la diferència al marcador en el tram final de la primera meitat per deixar l'11-17 al descans.

Álvaro Cabanas, en la imatge en un dels cinc contraatacs que va culminar, va ser el màxim golejador del partit (Fotografia: SANTOS ÁLVAREZ / FARO DE VIGO)
L'afició ja venia cremada d'una primera meitat en què, segons el seu parer, els àrbitres es van equivocar en un parell d'accions. Això es va notar a l'inici de la segona meitat. Afició dreta i protestes a cada jugada. Això va donar ales als locals, que van començar a jugar una mica millor, amb circulacions més ràpides a la primera línia gràcies a la veterania de Muratovic. Tot i això, el Granollers no es va deixar dominar. El Cangas, com a molt, va reduir la diferència als quatre gols. Sastre va aparèixer en moments decisius a la porteria i Gonzalo Porras va forçar tres penals clau per mantenir a ratlla el conjunt local.
El tècnic del conjunt gallec ho va provar tot per desactivar el Granollers, fins i tot una doble individual sobre Cañellas i Silva, però els vallesans la van saber desactivar amb una circulació ràpida de bola i amb bona participació dels extrems. Qui va disposar de bons minuts va ser Kasal, que de mica en mica es va trobant més còmode amb el joc de l'equip i va anotar dos gols. En els minuts finals, el Cangas ja va donar la victòria per impossible i el Granollers ho va aprofitar per fer més gran la ferida i acabar amb una diferència de nou gols a sobre. David Resina i Alejandro Márquez van reaparèixer després de les seves respectives lesions amb minuts importants.
En declaracions a Ràdio Granollers (www.radiogranollers.cat), el tècnic Carlos Viver admetia que la primera meitat va ser clau per endur-se els dos punts. "La primera meitat marca la feina de tot el partit, hem sortit molt concentrats i això ens ha ajudat. Estem feliços perquè treure una victòria d'aquí és molt complicat i ho demostra el fet que feia tres anys que no hi guanyàvem". "La gent ha d'entendre que tot costa molt, no hi ha rival petit i el resultat final és fruit de molta feina", reivindicava Viver.

Publicat el 3 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)