dimarts, 11 d’octubre del 2016

El Fraikin rep un Villa de Aranda molt renovat però sempre perillós

El central Marc Cañellas, amb molèsties al genoll, és dubte de cara al partit de dissabte
Xavi Mas

Després de trencar un dels maleficis de les últimes temporades amb una gran victòria a la difícil pista del Frigoríficos Morrazo de Cangas, i amb una setmana sencera per preparar el següent partit, aquest arribarà dissabte, a partir de les cinc de la tarda, contra un BM Villa de Aranda pràcticament nou però que sempre ha causat problemes en les seves visites al Palau d’Esports. De fet, de les quatre temporades que porta a la màxima categoria de l’handbol estatal, l’equip castellà s’ha imposat en dues ocasions, amb un balanç de gols a favor i en contra idèntic, i en les altres dues s’han imposat els granollerins –la temporada passada, per exemple, per un ajustat 32-30.
Encara que l’equip sigui pràcticament nou –des del seu entrenador fins a més de mitja plantilla és nova–, fins la passada jornada es mantenia imbatut –va perdre per la mínima (26-27) davant el Bada Huesca– i ja suma sis punts –dues victòries, dos empats i una derrota–, dos menys que l’equip que entrena Carlos Viver. “Estan jugant un molt bon handbol. No serà gens fàcil guanyar-los”, apunta el tècnic del Fraikin BM Granollers.

El porter granollerí Pol Sastre intenta aturar un llançament en l'última visita del Villa de Aranda al Palau, l'any passat (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
RAÚL NANTES, EN ESTAT DE GRÀCIA
D’un equip on tan sols continuen quatre dels jugadors que en formaven part la temporada passada, el que més en destaca és precisament un dels que continuen: Raúl Nantes. El lateral esquerre és, després de les cinc primeres jornades, el màxim golejador de la competició, amb 37 gols –empatat amb el jugador de l’Ángel Ximénez Puente Genil Ljubomir Josic–, i Viver és conscient que serà difícil d’aturar. “Està fent un inici de temporada molt bo. Molt del tir exterior del seu equip surt d’ell”, explica el tècnic.
Però segons l’entrenador del Fraikin Nantes no és l’únic perill del Villa de Aranda, de qui en destaca, per damunt de tot, la seva primera línia i la sòlida defensa 6-0. “Tenen una bona direcció de joc amb Adrián Fernández i Íker Antonio dóna molt sentit a tot el que fa perquè sap trobar-se amb el pivot si defenses obert o sap donar continuïtat al joc ofensiu si tanques bé els espais”, apunta Viver. L’equip castellà compta amb un jugador vallesà a les seves files, el pivot Lluís Montserrat, procedent del BM la Roca.
Aquesta versatilitat ofensiva de l’equip d’Álvaro Senovilla obligarà els jugadors granollerins a extremar l’atenció defensiva, atenció que també hauran de tenir en atac. “Tenen una bona defensa 6-0, sortint a tapar als imparells i et fan jugar a disgust. Haurem d’encertar en el treball tàctic i haurem de ser molt respectuosos a pista per seguir-lo fil per randa, si no ho passarem malament”, adverteix.
DESCANS
Aquests dos últims partits arriben després de períodes d’una setmana entre partit i partit, períodes que l’equip agraeix. “Hauria de ser el ritme normal i és al que estàvem acostumats un parell d’anys enrere. Ara, jugant competició europea, ens hem d’adaptar a un calendari més apretat”, assegura Viver. El tècnic reconeix que aquests períodes permeten que els jugadors es recuperin millor dels esforços i que ells puguin preparar els partits amb més detall. “Disfrutem tant quan tenim descansos com quan no, i de tot se n’aprèn”, assegura.
MARC CAÑELLAS ÉS DUBTE
De cara a aquest partit l’únic dubte per a Viver és el central Marc Cañellas, que presenta petites molèsties al genoll. Seria, en tot cas, l’única baixa per una primera línia que està tenint el rendiment que Viver esperava. “Buscàvem una fesomia diferent per l’equip, amb més xut exterior, i de moment ho estem aconseguint”, conclou.

Publicat el 7 d'octubre de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada