dissabte, 19 de desembre del 2015

A mitges

Abans de tot, perdoneu-me el retard. Ja sé que us he fet esperar...

L'Esport Club Granollers-Parets va ser un partit que va començar molt bé, que es va anar torçant de mica en mica i que, quan semblava redreçat, es va acabar glaçant al temps afegit. El Parets, val a dir-ho, va fer un molt bon partit, i va saber treure profit d'algunes de les errades dels nanos d'en Nico per aconseguir, al final, un punt molt valuós per ells.

L'Arnau es prepara per xutar en la jugada del segon gol (Fotografia: JESÚS JÍMENEZ)
El xut de l'Arnau va superar per dalt l'estirada del porter Hugo (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
















El partit es va posar de cara ben aviat; al primer minut, quan encara tothom s'estava posant bé al seu lloc, una passada molt llarga de l'Arnau -aparentment sense perill- es va convertir en gol perquè en David, molt atent, va aprofitar l'error de l'Hugo -el porter del Parets-, a qui se li va escapar la pilota de les mans. Semblava que el domini era dels nois d'en Nico i el Parets ho provava en alguna centrada des del córner, però va arribar el 2-0 amb un xut de fora l'àrea, novament d'en David. La cosa encara es posava més bé i tot semblava rutllar quan, un minut després, i en un ràpid contraatac, en Dídac va superar molt bé -aixecant la pilota- la sortida d'en Pol per fer el 2-1. Els nervis van fer acte de presència en forma d'imprecisions i, d'una pèrdua de pilota, novament en Dídac en va treure petroli fent l'empat a dos. Quedaven dos minuts, els justos perquè d'una bona jugada d'en Gerard i d'un xut de l'Arnau al travesser, en sortís el 3-2 marcat pel David, que només la va haver d'empènyer.
Els nois d'en Nico havien salvat el primer mal moment del partit i, durant el segon quart, van dominar gairebé per complet el joc. Amb recuperacions de pilota a camp contrari i més possessió, els granollerins van ser els que van tenir les ocasions de gol més clares, però l'Hugo en va aturar tres i l'altra va sortir fora fregant el pal. En Pol, que en aquest període va ser un espectador més, va aturar l'únic xut que va fer el Parets pocs minuts abans de la mitja part.
De cop i volta es torça tot perquè les errades fan pagar peatge
El Granollers havia superat el primer mal tràngol del partit, a mitjans del primer període, però va estar a punt de no superar el segon. Tot just tornar del descans els d'en Nico van cometre més errades de les habituals i el Parets no ho va desaprofitar; d'una pèrdua de pilota en zona de perill en va sortir l'empat a tres, que va marcar l'Àlex plantant-se sol davant d'en Pol i definint molt bé. Les errades dels d'en Nico es van anar repetint i el Parets va tancar el tercer període amb dos gols de marge; el 3-4 després que en Pol cometés una errada en un servei de porteria en curt -amb un xic d'excés de confiança i un punt de temeritat- que va aprofitar l'Aleix, i el 3-5 en una jugada embolicada, i plena de mals refusos defensius dins de l'àrea, que en Dídac no va desaprofitar.

En Nico es mira la conducció de pilota d'en David en una jugada de la primera part (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Per sort quedava temps per arreglar-ho i l'últim període va ser com el segon, però amb la diferència que sí que hi va haver gols. El domini, la possessió i les recuperacions per la pressió defensiva van ser la tònica dominant. La remuntada va començar després d'una lluita de l'Arnau amb un defensor -després d'un xut de l'Arnau mateix- que va acabar en penal -discutible, al meu entendre-. L'Arnau no el va fallar i va posar el 4-5 al marcador. La pilota corria més per l'àrea del Parets que per la de l'Esport Club i en una jugada amb dos córners seguits, en el segon la pilota li va arribar a en Guillem que va empatar fent-la passar per sota les cames de l'Hugo. Dos minuts després, l'Hugo va refusar un xut de falta de l'Arnau però novament en Guillem va aprofitar el refús per completar la remuntada. Quedaven escassament dos minuts -i el temps afegit- i va ser en aquest temps afegit quan un xut de molt lluny i bombejat de l'Aleix va acabar en l'empat a 6 definitiu; en Pol va sortir a refusar amb el puny, amb la mala fortuna que la pilota va anar cap enrere i no cap endavant.
Va ser una mala sensació final però com diu el refrany, de les errades se n'apren. L'equip juga, i molt bé, però li cal estar una mica més convençut del que fa per polir les errades que comet.

Els protagonistes *

* Si us mireu l'acta, veureu que hi ha un parell de dades que no coincideixen amb el que explico. L'ordre dels gols del Parets no és correcte.