dijous, 12 de novembre del 2015

El KH-7 es consolida

La victòria contra el Zarautz és la cinquena de les de Villanueva i la tercera consecutiva
Xavi Mas

Tres partits transcendentals pel KH-7 BM Granollers han acabat en tres victòries i la consolidació de l'equip a la part mitjana de la taula. L'equip de José Luis Villanueva es va imposar a l'Aiala Zarautz per 30 a 24 i s'allunya a vuit punts del descens –el marca l'equip basc– i a quatre del seu immediat perseguidor –Canyamelar València–. Les granollerines van dominar tot el partit malgrat que els va costar sentenciar-lo.
La primera meitat va ser molt equilibrada durant els primers 20 minuts, moment en què les granollerines van obrir una petita escletxa de quatre gols que es va quedar en tres en arribar al descans. A les jugadores de Villanueva els va costar atacar durant els primers minuts, fonamentalment per la bona defensa 6-0 del Zarautz, que va forçar pèrdues de pilota i faltes en atac de les granollerines. Carlota de lluny i les penetracions de Vizu i Torras van ser les jugades que van permetre al KH-7 mantenir el frec a frec mentre l'equip basc marcava de penal –tres de cinc– i des de l'extrem amb Del Hoyo.

Judith Vizuete s'escapa de la defensa de Naiara Badiola (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Fins l'empat a 9 el marcador es va mantenir equilibrat. Després, malgrat l'exclusió d'Anna Pi, les de Villanueva van fer un parcial de 4-0 per posar-se amb quatre gols de marge (13-9), que el Zarautz va retallar a dos (14-12) abans d'un temps mort de Villanueva i d'un gol de contraatac de Míriam Gonzàlez.
El Zarautz aguanta gràcies als penals
A l'inici de la segona part l'equip basc va mantenir-se dins del partit, amb un estira-i-arronsa al marcador –entre un i tres gols–, sobretot gràcies als llançaments des dels set metres –5 de 6 a la segona part, per un total de 8 d'11, amb dos aturats per Andrea de la Torre i un per Lorena Ramírez–. El que va aturar Lorena Ramírez hauria suposat l'empat a 18 però, en comptes de l'empat, Clara i Vizu van tornar a posar el KH-7 tres gols amunt.
Dos gols seguits de Hatou des del pivot i una doble aturada d'Andrea van permetre posar-se a quatre gols (22-18) a les granollerines, que a més van aguantar bé l'exclusió de Míriam Gonzàlez. El Zarautz, que va patir la lesió d'Anne Artola, no en va tenir prou amb els penals; Andrea es va fer gran sota els pals i l'equip es va escapar de sis gols (25-19), moment en què el Zarautz, després d'un temps mort, va fer l'última fuetada amb un parcial de 0-3 (25-22). Les granollerines, però, van mantenir el cap fred i van saber assegurar la victòria als últims minuts.

Les protagonistes

Publicat el 9 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Granollers s’endú amb claredat el duel vallesà

El partit es trenca abans del descans
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers es va recuperar bé de l'àmplia derrota encaixada contra el Sant Quirze la setmana passada i ho va fer a la pista d'un Palautordera-Salicrú que ben aviat es va veure desbordat pel joc granollerí. Els de Sergio Pozo van començar amb un parcial de 0-3 i, de mica en mica, van anar ampliant un avantatge que va arribar a ser de 13 gols al minut 52, abans que el Palautordera maquillés el marcador amb un parcial de 8-3.

Els granollerins Esteve Bosch i Pere Joan Gonzàlez intenten aturar Gerard Hernàndez (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Al Palautordera li va costar superar la defensa granollerina i, quan ho aconseguia, es trobava amb un Marc Guàrdia molt encertat sota els pals. A més, els granollerins van estar molt fins en atac, aprofitant totes les opcions que van tenir per jugar ràpid i van deixar l'equip de Marc Lurbe força tocat abans d'arribar al descans.
Les aturades de Guàrdia –algunes en contraatacs ràpids dels palauencs– van permetre al KH-7 superar la barrera dels 10 gols de marge passat el minut 40 davant un Palautordera que, amb les presses per intentar remuntar el partit, va cometre massa imprecisions en atac. Amb el marge màxim de 13 gols Lurbe va ordenar una defensa oberta i pressionant fins a mitja pista, que va entorpir alguns atacs granollerins. Això va permetre a l'equip palauenc retallar les distàncies fins als vuit gols.