dimarts, 8 de setembre del 2015

El Bellavista mereix més al camp del Lliçà de Vall

El Lliçà iguala el gol inicial de falta de Fran amb un bon xut de Willy
Lliçà de Vall i Bellavista van protagonitzar el primer derbi vallesà de la temporada, en l’estrena de la competició, i es van repartir els punts malgrat que el Bellavista va ser el clar dominador del partit i qui va disposar de més ocasions de gol.

A la primera part el Bellavista va pressionar molt amunt als jugadors del Lliçà (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Un xut de falta de Fran, al minut dos, va avançar el Bellavista, que va poder ampliar l’avantatge en un un contra un de Miki aturat per Marc, un gol anul•lat i un cop de cap de l’exlliçanenc Bilal que Víctor va treure de sota els pals. A la segona Willy va empatar amb un fort xut de fora l’àrea just després que Fran enviés al travesser un altre xut de falta calcat al del 0-1. Marc va evitar l’1-2 aturant una falta damunt la línia i Serrano va evitar el 2-1 en una contra local.

Publicat el 7 de setembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El BM la Roca planta cara a un exequip d'Asobal

El BM la Roca va plantar cara al Juanfersa Comunicalia de Gijón –equip que la temporada passada va baixar d’Asobal–, en un partit eminentment defensiu en què els de Guillem Estapé van tenir opcions, com a mínim per empatar, fins als últims minuts. Quan més pressió van fer els roquerols i l’afició, per empatar, van arribar un parell d’exclusions en contra i alguna decisió arbitral controvertida que van permetre l’equip asturià sentenciar el partit.
L’únic avantatge dels d’Estapé va ser amb el gol inicial d’una de les incorporacions d’aquesta temporada –Jordi Puig– perquè tot just després el Juanfersa va fer un parcial de 0-3 per posar-se per davant (1-3), avantatge que ja no va deixar en tot el partit. Els gols del veterà Pellitero –sis, quatre dels quals de penal–, la bona conducció del joc per part d’Adrián Fernández i la connexió amb el pivot Abel Serdio va fer molt de mal a la primera meitat, a banda de les aturades d’un Nacho incommensurable sota els pals.
Els asturians es van escapar de sis gols (4-10) però els roquerols, de mica en mica, van anar retallant distàncies fins al 10-13 del descans, i a la segona part es van apropar a un gol, de la mà d’un Mario molt inspirat i d’un altre dels fitxatges –Jordi Altés–, però no van arribar a empatar, primer per errades pròpies –precipitació en contraatacs–, i als últims minuts, per decisions arbitrals molt protestades per l’afició local.

Victòria a tres segons del final

Un Fraikin intermitent remunta fins a tres vegades per sumar la primera victòria
El Fraikin BM Granollers va poder veure dissabte que repetir el tercer lloc de les últimes dues temporades no serà gens fàcil. Els de Carlos Viver van aconseguir una mínima i treballada victòria, davant l’Ángel Ximénez Puente Genil (27-26), gràcies a un gol de Moisès Blanxart a tres segons del final, que certificava la tercera i última remuntada d’un matx d’anada i tornada.
Malgrat les quatre aturades inicials de Cesar Almeida, el Fraikin va començar per sota al marcador (1-3) i no es va posar per davant fins al 6-5 –la primera remuntada del partit, de la mà del jove Arnau Garcia, que va fer tres gols seguits–, superant una situació d’inferioritat. En la segona exclusió del partit –Marc Garcia–, el Puente Genil es va tornar a avançar i es va escapar de tres gols (10-13) amb gran protagonisme d’Álvaro de Hita sota els pals i de Guillermo de la Sierra en atac. Els de Viver, però, van reaccionar per empatar a 14 abans del descans.

Ferran Solé intenta escapolir-se de la defensa d'Ángel Paraja, que l'agafa de la samarreta (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
En la represa el Puente Genil va tornar a escapar-se de tres gols (14-17) tot just començar però el temps mort demanat per Viver va donar els seus fruits; amb un parcial de 8-1 –bones defenses, intervencions d’Almeida i contraatacs de Resinael Fraikin es va posar amb un 22-18 esperançador però que no va saber rematar.
La primera línia andalusa amb Chispi i De la Sierra va fer molt mal, amb canonades llunyanes i distribuint bé el joc als extrems. Acabat d’entrar, Nikola Potic va fer el 25-26 a poc més de dos minuts del final, però una aturada d’Almeida, un contraatac de Solé –penal i exclusió de Potic– i una bona defensa van conduir al 27-26 final, obra de Moisès Blanxart.