dijous, 11 de juny del 2015

La Copa s'escapa pels pèls

El Fraikin manté el Barça a ratlla durant tot el partit però als últims minuts se li esmuny la victòria de les mans
Més a prop que mai però, al final, es va tornar a escapar. El Fraikin BM Granollers va acaronar la victòria i va estar a punt de trencar l’hegemonia de l’invencible FC Barcelona –ha guanyat set títols de set possibles– però la rèplica granollerina a l’última embranzida dels blaugranes a deu minuts del final es va quedar a un gol.
El Fraikin va començar la final amb força, malgrat l’esforç físic del partit de semifinals de dissabte en què va haver de remuntar un marcador advers durant tot el partit. Després del gol inicial de Sigurdsson els de Viver es van posar per davant amb un parcial de 0-3 –De Toledo, Del Arco i Grundsten– però el Barça es va recuperar de la mà d’un inspiradíssim Gonzalo Pérez de Vargas –13 aturades per un 48% d’encert a la primera part– amb dues aturades que van precedir l’empat a 3. Va ser un partit d’intervencions espectaculars de tots dos porters, malgrat que les aturades de Gonzalo van permetre el Barça escapar-se de quatre gols (10-6). Els granollerins no es van rendir i van aconseguir empatar a 11 i marxar al descans només un gol per sota (15-14).

La gran temporada de Juan del Arco l'ha portat a ser convocat amb la Selecció estatal (Fotografia: ALBERTO AZCÁRATE)
Els de Viver van començar encara més forts a la segona part, amb un parcial de 0-4 –0-5 acumulat amb l’últim gol de la primera– gràcies a les bones intervencions de Pejanovic, que no va voler ser menys que el porter blaugrana. El Fraikin es va escapar de tres gols (15-18) però el Barça es va recuperar de seguida.
Una exclusió de Ferran Solé va permetre als blaugranes capgirar de nou el marcador (19-18) –Noddesbo va fer molta feina a la posició de pivot–. El Fraikin va mantenir el frec a frec fins que, una nova exclusió d’Adrià Figueres just en la jugada de l’empat a 23, va permetre el Barça fer una nova estirada al marcador (27-23). Dos gols d’Álvaro Ruiz i un fly de Solé a mig minut del final va fer pensar en l’empat, però el Barça va refredar l’última jugada, sense penalització de passivitat per part dels àrbitres i el partit es va acabar escapant de les mans.

Els protagonistes de la final:

FC Barcelona: Pérez de Vargas, Víctor Tomàs (7), Sorhaindo (1), Gurbindo (1), Sigurdsson (1), Morros (1) i Karabatic (4) -set inicial-; Noddesbo (6), Entrerríos (6), Ariño i Lazarov.

Fraikin BM Granollers: Pejanovic, Solé (5, 1p), Resina, Ruiz (4, 2p), Grundsten (2), De Toledo (3) i Del Arco (4) -set inicial-; Blanchart, Marc Garcia, Adrià Pérez (4), Figueras (4) i Salva Puig.

Àrbitres: Ignacio Garcia i Andreu Marin. Exclusions: Karabatic, Noddesbo i Víctor Tomàs (VD, min 58) del FC Barcelona i Salva Puig, Marc Garcia, Solé i Figueras del Fraikin BM Granollers.

Parcials: 2-3, 5-5, 9-6, 10-8, 13-12 i 15-14 -descans-; 15-16, 18-18, 19-20, 22-22, 25-23 i 27-26 -final.

Els protagonistes de la semifinal:

Juanfersa Gijón: Pejcinovic, Adrián Fernández (4), Huerta (3), Pellitero (2, 1p), Paraja (5, 2p), Paredes (4) i Potic (4) -set inicial-; Rial (4), Río, Nacho Fernández (ps), Serdio, Montoya, Ortega i Blanco.

Fraikin BM Granollers: Pejanovic, Marc Garcia, Solé (3, 2p), Resina (3), Grundsten (3), De Toledo (7) i Del Arco (7) -set inicial-; Blanchart, Cañellas, Adrià Pérez, Guàrdia (ps), Figueras (1), Ruiz (4) i Salva Puig.

Àrbitres: Rafael Alberto García i Gregorio Muro. Exclusions: Paraja, Adrián Fernández, Serdio (VD, min 23) i Serdio del Juanfersa Gijón i De Toledo del Fraikin BM Granollers.

Parcials: 3-2, 4-3, 6-5, 9-7, 12-9 i 15-12 -descans-; 15-15, 17-18, 21-20, 23-23, 25-26 i 26-28 -final.

El post-partit

Als jugadors els he dit que poden estar orgullosos. (Carlos Viver)


Carlos Viver en un moment de la final (Fotografia: ALBERTO AZCÁRATE)
Carlos Viver estava content malgrat la derrota. “És difícil d’explicar una sensació de placidesa després d’una derrota”, va començar dient. “Això és molt important per al Granollers; hem tocat el títol amb els dits però al final no ha pogut ser”, va continuar. “L’equip s’ha buidat durant tot el partit, no es pot demanar més”, va afegir, abans de tancar la valoració amb una afirmació rotunda: “Els he dit als jugadors que poden estar molt orgullosos perquè han fet una temporada excel•lent”.
Ferran Solé, màxim golejador de l’equip, va dir que havia estat una llàstima. “Tenir un equip com el Barça contra les cordes i perdre sap greu”. Solé va afegir que la temporada havia estat “espectacular”, va afegir.
DEL ARCO, A LA SELECCIÓ
Al final del partit el seleccionador estatal Manolo Cadenas li va comunicar a Juan del Arco la seva convocatòria per jugar, a partir de dimecres, dos partits classificatoris per l’europeu 2016. Serà la seva primera experiència amb la Selecció estatal absoluta.

Publicat el 8 de juny de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L'Esport Club tanca la lliga amb un empat i dubtes en el joc

El Santboià serà el rival dels de Raúl Matito en la promoció d'ascens a Tercera
L’Esport Club Granollers necessitarà millorar la imatge que va donar aquest diumenge contra l’Avià si vol aconseguir l’anhelat ascens a Tercera Divisió davant un equip històric com el Santboià –segon classificat del grup segon–. Els homes de Raúl Matito van fer un partit de més a menys i van deixar escapar un 2-0 al minut set de partit per acabar cedint un empat a dos, i demanant l’hora davant les insistents arribades a l’àrea de l’Avià.
Els granollerins van començar amb força i al minut set ja guanyaven per 2 a 0; una passada a l’espai la va recollir Peque per driblar el porter –va sortir i va arribar tard– i marcar el primer a porta buida, i tres minuts després una altra passada de Bauli en profunditat va deixar sol Estrada, que va encarar el porter i el va superar amb un xut al pal curt. Peque al 14 i Estrada al 24 van perdonar el tercer en dues clares ocasions de gol i, a partir d’aquí, res més –a excepció d’un mà a mà d’Estrada al minut 67 que va acabar amb un xut desviat.

El jugador del Granollers Sergi Valls talla una jugada d'atac de l'Avià (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En la jugada següent a l’error d’Estrada del minut 24 va arribar el 2-1 de l’Avià, obra de Marcelo, resultat amb què es va arribar al descans. En la represa l’Avià va ser l’amo i senyor del joc, i qui va tenir les ocasions més clares per marcar, mentre el Granollers es defensava com podia –les passades en diagonal buscant les bandes o les desmarcades pel centre buscant l’esquena dels centrals van ser un autèntic malson per un Aliaga, que es va multiplicar per evitar el gol de l’empat. Una falta rigorosa i la consegüent centrada a l’àrea de Marcelo va acabar en autogol de Mario, que va pentinar enrere i va fer inútil l’estirada d’Aliaga.

Els protagonistes

Publicat l' 1 de juny de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí Mollet es queda sense ascens

L'equip d'Àlex Coma perd la semifinal contra un Igualada que domina des del principi
El Recanvis Gaudí CB Mollet es va quedar a les portes de l’ascens després de perdre la semifinal contra el Physic CB Igualada per 80 a 86 en un partit en què, tot i jugar a casa, va anar a remolc sempre i se’ls va escapar als primers minuts. Després, els d’Àlex Coma van anar fent la goma al marcador, i van arribar a empatar en diverses ocasions, però mai van acabar de capgirar el resultat.

El molletà Pedro Cuesta intenta escapar-se de la defensa d'Eduard Tejero (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Els triples de Riu, Torres i Fons als primers cinc minuts del partit van ser claus per agafar un avantatge que ja no van deixar –parcial de 2-14 per passar del 4-2 al 6-16–. Els de Coma, de la mà d’Albert Ferrer –màxim encistellador amb 30 punts– van apropar-se al marcador al final del primer quart i en la resta de quarts van aconseguir empatar en tres ocasions –a 31, a 48 i a 53– però l’Igualada no va permetre capgirar el marcador, sempre amb avantatges d’entre un i set punts. A mig minut del final Griso va fallar una cistella fàcil per empatar el partit a 82 i Tejero va sentenciar des de la línia de tir lliure.

Els protagonistes

Publicat l' 1 de juny de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)