dimecres, 22 d’octubre del 2014

Ensurt salvat al límit del temps

Fotografia: XAVIER SOLANAS
Malgrat que Carlos Viver sabia de la dificultat del partit davant l’Helvetia Anaitasuna (@AnaitasunaBM) poc podia esperar veure el seu equip superat completament durant la primera part havent de remuntar per aconseguir la victòria in extremis. La lluita i la determinació de l’equip, recolzat per una afició que va empènyer com mai després d’haver quedat muda durant la primera meitat, va permetre remuntar set gols en contra (13-20) per acabar guanyant amb un gol de falta directa de Juan del Arco a dos segons del final i mantenir així la segona posició a la classificació.
Durant la primera meitat l’equip de Viver no es va trobar mai còmode a la pista; l’equip navarrès va aturar bé la primera línia d’un Fraikin (@BMGranollers) –només tres dels 12 gols– que s’estavellava en la defensa i en el porter Álex Sánchez –vuit aturades–. Les connexions amb Grundsten al pivot o amb Adrià Pérez a l’extrem van mantenir el partit equilibrat fins l’empat a quatre però, de mica en mica, el gran dinamisme de l’atac navarrès va permetre els jugadors de l’Helvetia trobar forats en la millor defensa de la lliga i fer-los un estrip, fins al punt de guanyar de sis gols (10-16) poc abans del descans.
"El Fraikin va creure en la victòria quan tot semblava perdut"
I les sensacions no van millorar a l’inici de la segona meitat, quan l’Helvetia es va posar amb set gols de màxim avantatge (13-20). L’equip semblava vençut i l’afició, glaçada. Però dos gols seguits de Blanxart des de l’extrem, un de Juan del Arco i una aturada de Pejanovic van permetre fer un parcial de 3-0 en poc temps i l’equip va agafar aire.
Tres exclusions pràcticament seguides de Da Silva –dues van ser molt infantils i estalviables– i la de Reig van fer molt mal a l’Helvetia perquè, aquest cop els granollerins sí van saber jugar les superioritats. De cop i volta l’equip va veure la llum, passant del 13-20 a l’empat a 24Ferran Solé i Álvaro Ruiz, molt apagat a la primera part, es van carregar l’equip a l’esquena–. Tant els jugadors com el públic del Palau s’ho van creure i l’equip no va fallar.
Tot i això, els nervis van ser una constant als últims minuts, amb errades en atac i regalant opcions de sentència a l’Helvetia. Però Pejanovic ho va impedir amb grans intervencions i, en la falta final a Álvaro Ruiz, Del Arco va veure un escletxa en la defensa, se la va jugar i la va ajustar al pal sense que Gregor Lorger la pogués aturar.

(Publicat al periòdic EL 9 NOU el dia 20 d'octubre de 2014)